Wednesday, January 19, 2011

Sekinchan Ikan Bakar, Puchong

Hari Isnin lepas, Na kurang sihat.  So, tak masak untuk dinner.  Kitorang nak makan puyuh goreng actually, tapi last minute tukar plan.  Hubby ajak try ikan bakar Sekinchan, Puchong yang baru bukak tue.  Ramai gila orang.  Penuh!  Huhuh, nasib baik ada tempat untuk kitorang berdua.


Hubby nak keli, tapi dah habis.  So, kitorang amik cencaru and pari bakar.  Cencaru RM 6 seekor.  Biasa saja.  Sekejap je sampai, meaning to say, dah siap bakar cuma panaskan jek. 


Ikan pari lak RM 15.  Ikut berat.  Mahal sikit and nothing to shout about.  Biasa saja.


Ulam RM 2.


Sambal, tiga jenis.  Pun biasa saja. 


Air teh ais tak rasa apa langsung.  Rasa macam minum air sejuk kaler kuning susu.  Huhuh...  Total RM 34.  Kesimpulan ialah biasa saja.  Tapi disebabkan kat town, so ramai orang serbu.  Ye la, bukan senang nak dapat ikan bakar tengah2 pekan kan?  Hehe..  For me, biasa saja.


Apapun, Alissara tetap no 1 di hati Cik Nana!



4 comments:

CikLilyPutih said...

ermm kat bangi ni pun ada jugak sekinchan ikan bakar ni. blom penah try lagi

Mya Elzara Batrisya said...

salam perkenalan... org puchong ker??

saye pun suke makan kat ALissara... walaupun mahal sikit... tp puas hati... klu makan kat sana.. tak pernah tak habis... mst makan sampai licin pinggan.. hehehe

fazeli said...

Alamak...betul ke biasa jer,baru plan nk g try ni,,nmpk dlm gambar pn mcm biasa je...tp xpe,weekend nk g try gak,pastu br blh tmbh komen lg....

CIK NANA said...

Cik Lily : Sekinchan dah banyak cawangan skang! Hebat2.. ;p

Mya : Yup, Na dok Puchong jugak. Alissara mmg no 1 dalam list. Cuma Na tak pnh cuba goreng2 dia lagi. Tatau sedap ke x.

Fazeli : Biasa pada tekak saya. Bukan tak sedap, cuma biasa. Jangan salah faham ye. ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...