Wednesday, January 12, 2011

Sakit sangat ke kalau putus cinta?


Lately, Na banyak TERhinggap dekat blog remaja riang di luar sana.  ;p  Saja nak mengimbau kenangan zaman dulu-dulu.  Sampai la ke blog KENANGA (bukan nama sebenar).  Entry pertama yang Na baca ialah mengenai si Kenanga yang kehilangan 10 kg sejak putus kasih dengan buah hatinya.  Owh. 10 kg dalam masa 3 bulan ialah awesome tahu?  Heheh...  Jangan la adik-adik semua pegi break ngan pakwe masing2 semata-mata nak kurus pulak tau!  Kak Nana geget nanti!


Bukan saja Kenanga kehilangan lemak, tapi dapat full package of imsomnia, eye bag, low pressure blood, failed exam and whatsoever.  OMG, that was not good adikku KENANGA.  :(  Si Kenanga menangis siang dan malam.  Tak nak pegi kuliah, tak nak makan, tak nak minum, tak nak tido.  Pernah tak Kenanga fikir, apa untungnya Kenanga buat macam tue? 


Kalau tak boleh tidur malam tue, cuba muhasabah.  Aku merana, hampir jatuh sakit, failed exam lagi..  Sebab dia tinggalkan aku?  WTH?  Lelaki  pulak?  Cari GF baru?  Ada dia meraung?  Takde kan??  Come on, perjalanan Kenanga masih panjang.  Jangan sia-siakan hidup semata-mata cinta yang tak kesampaian.


Life has to go on.  Kalau berpisah, analyze sebab kecundangnya cinta tue.  Kalau that's ur fault, then cuba baiki diri.  On the other hand, if it's bcoz of him...  You should be grateful.  :p  Perhubungan adik-adik masih di peringkat awal.  Tak ada apa yang nak dirugikan.. Oh come on.  Be optimist.  Allah SWT telah menetapkan yang terbaik untuk kita.  Setiap manusia punya jodoh.  Cepat atau lambat, sudah menjadi milik Ilahi.  Sebagai hamba Nya, berusaha dan bertawakal.


Sekarang, Kenanga dah kurus.  Kira OK la.  Macam mana pulak dengan failed exam?  Nie part yang paling Na tak suka.  Putus cinta, kantoi exam.  Break off, kena dismiss dari Uni.  Kamu tampar muka kamu sekarang!  Wake up girls!!!  Pelajaran itu nombor SATU.  Utama.  Pertama.  Yang pregi bertuhankan boyfriend tue kenapa?


Putus cinta.  Sedih sehari.  Bingkas bangun teruskan hidup. 


Score dalam exam, dapatkan keja with a huge salary, beli umah, beli AHB.  Whatever yang melambangkan kehebatan kamu la.  Bear in mind, kamu mahu menjadi hebat BUKAN kerana mahu mendapatkan si dia kembali.  Simply because, U deserve the best for urself.


Sudah.  Berhenti nangis wahai semua yang baru kecundang dalam percintaan.








3 comments:

sabrina.h said...

setuju sgt2 dgn nana..nape la smpai mcm tu skali putus cinta..

sab respect sorng kawan sab nie,bf meninggal sbb eksiden,dah plan nak kawen bln 3 nie..tp dia kuat btl,x de la meratap menangis terperuk dlm blk...now dia happy wlpun kdg2 nmpk dia sedih,tp dia x layan sgt sedih2 tue..serius sab respect dia ;)

Diyana Zulkifli said...

suke post ini..sgt optimis ;)

PUAN NANA said...

SAB : tipu la kalau tak sedih langsung kan. Kita manusia biasa. Sure ada perasaan jugak. Tapi jangan la berlebihan. :p Tapi kawan Sab memang kuat. Bagus.


DIYANA : Tima kasih...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...