Tuesday, January 11, 2011

Counter offer

Na sungguh emosional bila dapat tahu Misbun resign from BAM.  Na rasa Misbun sungguh tulus dalam membantu Chong Wei (khususnya) mencapai banyak kejuaraan.  Na dapat tengok keserasian antara Chong Wei dan Misbun.  Setelah sekian lama bersama, tiba-tiba Misbun undur diri...


Does it rang a bell?  Tak ada angin, tak ada ribut...  Mesti ada sebab kan?  And today, Menteri Belia dan Sukan umumkan yang Misbun berhenti sebab technical issue, not related to personal.  Kononnya Misbun kurang setuju pasal sistem kejurulatihan... 


Presiden BAM macam tak berusaha nak counter offer or whatnot.  I would suggest him to be more sensitive towards staff's feeling.  Try to be more empathy.  Put yrself in their shoes for a while.  I noticed that many bosses nowadays do not really appreciate their staffs...  This is from my own opinion, observation...  


Kalau staff submit letter of resignation, -OK, u may go-  Macam patah tumbuh hilang berganti kan?  Apa ada hal, ramai lagi nak keja kat sini.  Amik orang baru, train sampai terror.. ;p  Jarang sangat orang counter offer...  Bukan in term of salary jek, dari banyak segi.  Let say trend shows that several staffs had resign with regards to the dissatisfaction towards pemerintahan kuku besi bos A..  Maka big boss should investigate on that.  Jangan sebab bos A is a boss..  So, it remains that way..  FOREVER...?


Berbalik pada kisah badminton, bila Misbun berundur..  Anak didik ie Chong Wei pon nak keluar.  Ikut guru.  Nilaikan sendiri siapa yang rugi sekarang??


;p



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...