Friday, October 29, 2010

Stairway to Mama's heart!


Love this lil boy!!
Sudah besar.
He's such a fast learner.
Apa saja yang didengar, akan diajuk.
So, Mama and Papa kena jaga mulut.
Macam la selalu cakap benda tak elok kan?


Lasak sikit.
Lari sana sini.
Main itu ini.
Tetap comel dihati.
I love u, with all my heart!
:)


Thursday, October 28, 2010

Seram sejuk..


Pening kepala.
Sakit-sakit badan.
Nak demam..
:(

Antara Paul dan Tsunami di Sumatera..


Tamatlah riwayat seekor sotong!
So, World Cup 2014 dah takde peramal..
Owh, John si kakak tua ade kan?


Simpati pada mangsa tsunami dan volcano di Sumatera.
:(
Semoga dilindungi Allah SWT.
Lupakan kempen 'ganyang Malaysia' atau apa saja..
Kita semua serumpun.
Dan lebih penting, kita semua Umat Nya.
Al Fatihah kepada yang terkorban.


Ngeri bila ingat balik tsunami yang melanda Malaysia dulu.
Sampai hari nie boleh terbayang lagi ombak yang setinggi pokok kelapa.
Na tengok documentary kat 551.
Memang scary.


Na yang tak terlibat secara langsung pun phobia, apatah lagi mangsa.
:(
Semoga kita semua dalam lindungan Nya.
Amin..

Wednesday, October 27, 2010

Sini takde discount tau!

Pedih kan kalau salesgirl kedai/butik cakap macam tue kat u all?
Heheh..
Na pernah kena..


Na tengah tengok2 jam tangan.
Pastu salesgirl tue cakap, "Sini takde discount tau. Semua harga fixed."
Na angguk la.
Then bila I mintak satu jam nak tengok, dia terus muncung and tanya " Nak beli betul ke nie?"
Me and my fren terus hangen!


And my fren mintak nak tengok another jam, dan lagi dan lagi dan lagi dan lagi dan lagi..
Sampai dah banyak gila jam yang kitorang tengok, then my fren ajak I blah.
I cakap, "Jom beli kat City Chain.. Kat situ ada discount!"
Ahaks!


Ko dah kerek ngan aku, jangan harap la aku nak bagi ko komisyen kan?
Heheh..


Jangan la nak sombong berlagak tak tentu pasal!
Pelik betul kalau orang yang suka under estimate orang nie.
Ko bukan bukannya kaya sangat, ko keja jek kat situ kan?
Bukan owner kan??


Entah-entah, gaji kitorang boleh beli seratus jam yang ko jual??
Heheh..


Kesimpulan - Kalau dah menceburkan diri dalam bidang perkhidmatan, maka berkhidmatlah dengan ikhlas.  Jangan nak berlagak tak tentu pasal!  Ingatan untuk Cik Nana jugak!



Bercanda di bandar KK

Lepas balik dari melompat-lompat di Pulau Mamutik, kitorang round bandar KK.


Jalan-jalan kat The Waterfront.
Tapi tak makan kat situ pon..


Malamnya kitorang tapau jek.
Sebab Saif ngantuk.
Makan kat bilik jek.
Ketam + Sotong + Ikan + Udang + Nasi = RM 40


Sedap!
Dan romantik!


Last day in KK, bangun awal and jalan2 lagi.
Buat kali terakhir..
:p


Pa, u nampak kurus dlm dis pics!
:)


Saaaaaaaaaaaayaaaaaaang dia!


Heheh, feeling snorkelling!


Tudung penyet!
Heheh, I suka jugak tudung syria nie.
Tapi sakit telinga la pulak sbb tersepit.
Haiya, memang sesuai pakai tudung Ariapan je la I nie.


Breakfast kat "Happy Muslim".
Makan sup.
Sedap jugak.


Dan kecintaan Cik Nana.
Jelly kelapa yummeh!


Bye bye Promenade Hotel.
:)


2 suria perkasa hitamku!


Some of the souvenirs.
:)
So, finish entry KK.
Kenangan indah bertiga!

Nak baca balik entry KK dulu?









Tuesday, October 26, 2010

Island hopeless..

Hopeless sebab tidak melompat dari pulau ke pulau.
Lebih kepada berkelah di sebuah pulau saja.
Nak tahu kenapa tak island hopping?
Sebab anakandaku demam.


See, mulut merah menyala.
Dahi bertepek cool fever.


Yeah, sewa kaki itik ngan goggle.


Ma, I don't feel good.
:(


Dalam perjalanan.
Terasa macam honeymoon lak.
Sebab dulu honeymoon kat Tioman, dan celebrate 1st anni kat Krabi, this time babymoon.
(",) 


Us again!
Destinasi pilihan kami?
MAMUTIK ISLAND!




Tengok Saif excited nampak laut!
Nak andi, nak andi.
Sambil bukak baju..
So, Mama salin baju Saif..


Cantik kan view kat situ?


Sebelum Saif pergi main, makan dulu ye sayang..


Owh, he's smiling??
T..............T


Dah susah nak peluk, I wanna play sand!


Makan roti dulu sayang!


Then, u may go...







He loves playing there.
But he's not feeling well.
:(
Mama almost cried there sebab rasa tak mampu nak menggembirakan anaknya..



Look at his face..
So sad!
Then, Saif pujuk Papa nak mandi laut.
So, hubby brought him.
That was his first time..



Sekejap jek sebab SEJUK!


These are the happy faces!


The lil girl pakai baju oren tue sgt comel.


Cantik kan??


Lepas mandi laut, terus mandikan Saif and salin baju.
Saif tertidur.
Penat agaknya..



I enjoyed each and every moments we spent at the beach.
That was so fun.
As Saif sleeping, Papa bought our lunch and suapkan Na.
Sebab I holding Saif.
Sangat romantis!
:)


Dalam pukul 2 pm, gerak balik.


Ish, takut lak tengok awan kat belakang Na tue..



My lovely soulmate.


Us on the way back..


Dah sampai jetty, Saif dah lapar again.
Susu time!



Itu saja cerita pulau Na.
Rasanya ada lagi satu entry KK.
And that's it!
:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...