Thursday, September 30, 2010

Mamu and Saif


2 buah hati Cik Nana.
Adik and Anak.
(",)


The really great bb sitter!
Hahah, I can leave Saif with you kan Adik?
;p


Owh, skang sudah jatuh cinta dengan wallpaper.
Do not have any, but look forward to try 'em.
And nak cari new curtain.
The cute one.
Not for Saif's room, it's for mine actually.
Haha, hubby harus pasrah!


Owh hey, my boss give the delicious bun @ cake bought from Bandung!
Isn't it sweet??
:p

Wednesday, September 29, 2010

Babai rambut tempurung..

Na suka rambut Saif macam nie.


Selalunya hubby yang maintain rambut Saif.
Hari Ahad, Papa gunting rambut Saif lagi sebab dah panjang masuk mata.
Bila siap...
:
:
:
:
:
Mama hampir pengsan.
:)


Tidaaaaaaak, nape takde ciri-ciri tempurung lagi?
"Saif dah besar la Yang, potong macam nie la senang."
Na : terkesima


Hehe, takde la pelik sangat.
Biasa jek.
Nampak macam a toddler i/o baby.
And terserlah kenakalan dengan rambut baru tue.
Nanti2 Na upload his new hairdo k?


Tuesday, September 28, 2010

Tentang kaya raya dan kerja

Minggu ni perasaan bercampur gaul.
Masih mood raya.
Minggu last keja before Na off for one week.


Best sebab nak cuti panjang.
Rasa tensi sikit sebab nak siapkan mapping before cuti.
Owh, harus admit..
Data scrubbing is the hardest part in project.
Sebab kita nak pilih permata dalam timbunan kaca.
Owh, sungguh tidak mudah!


By the way, I appreciate everything I encounter.
Baik perkara indah, mahupun yang perit.
Sebab hidup cuma sekali peeps.
:)


Dan dari pemerhatian...
 Kita selalu belajar untuk menjadi kaya..
Tetapi kita lupa untuk belajar cara untuk menghadapi kekayaan.
Sama ada dari segi perbelanjaan, pergaulan dan etc.


Tidak semestinya bila kaya sudah tidak boleh :

- Bergaul mesra dengan kawan2 lama yang kurang berada.

- Tidak boleh makan makanan yang dulu biasa kita makan sebab harus menghadap shark fin, kaviar and etc.

- Geli memandang orang kurang berada kerana merasakan mereka tidak kuat berusaha untuk keluar dari kesusahan.


JANGAN


Bagi Na, kekayaan juga merupakan ujian untuk hambaNya.

Sama ada berubah lakukah kita selepas dianugerahkan kekayaan?

Sama ada bertambah amal jariahkah lepas wang tabungan bertambah angka?

Sama ada samakah layanan kita untuk yang berada mahupun papa?

Ya, semua itu ujian.

Jangan alpa, kerana dengan sekelip mata kita boleh hilang segalanya..




Monday, September 27, 2010

Saya minta maaf

Saya menerima banyak jemputan rumah terbuka.
Yang email, call dan tag di FB.
Tak lupa, yang jemput mulut.


Maaf
Maaf
Maaf


Saya tidak dapat memenuhi jemputan anda semua sebab saya ada hal yang tidak dapat dielakkan.
Simple = Wiring rumah.


Kena siapkan sebab minggu depan kami sekeluarga akan bercuti.


Maaf sekali lagi.


Sudah sampai hukum..

Benar.
Bila Allah SWT menetapkan sudah sampai masa nyawa meninggalkan jasad kita, takkan ada sesiapa yang mampu menidakkannya.
Innalillah hi wainnalillah hi rojiun.
:(


Ami Syakir sudah kembali ke Rahmatullah pada hari Ahad.
Selepas 2 tahun, 4 bulan dan sehari berjuang melawan penyakitnya.
Arwah jatuh sakit pada hari pernikahan Na.


Semoga Roh arwah dicucuri rahmat dan dibawah lindungan Ilahi.
Doakan keluarga arwah bersabar menepuhi dugaan ini.
Amin


Friday, September 24, 2010

Have fun @ Pulau Orang Utan, Bkt Merah

Actually Na ajak hubby pegi Zoo Taiping.
Tapi hubby bawak the mini family to Pulau Orang Utan, Bukit Merah!
Yea..
As usual, Mama sedikit over excited than Saif.
:p

Sampai ja kat Bukit Merah, terpegun jap tengok car park FULL.
Huhuh, dah nama musim cuti kan?
Tapi nasib baik orang yang ramai2 tue semua pegi water park and bukan gi tengok orang utan.
:)


Eh, ada badut.
Tapi Saif takut lak ngan badut tue.
I think the clown should be more friendly towards kids.
As this clown is a lil bit garang towards kids.
And me personally don't think the clown should pecahkan belon that shocked children.
???
I don't like him.
But can't deny that he's being so nice to Saif (maybe bcoz Saif still a baby) but not to other kids which is unfair.


Kena snap pics dulu with the clown, then ur kid will get a balloon.
It's all F.O.C.

Yes, actually hujan renyai-renyai waktu tue.
I managed to buy tickets for last trip boat to Pulau Orang Utan.
There were only 7 all together in the last trip boat.
Sikit kan?
Best sebab tak crowded.


Happy Mama and Saif.
Jangan geget Sayang, pecah jugak balloon tue kang?


Sementara tunggu bot which tentatively scheduled at 5.00 pm, this one nice staff promoted us to feed the ducks.
Why I said promoted?
As we need to buy the food la!!
Hehe, RM 1 per packet only.


Saif teruja bagi itik makan!
Ada itik and ikan of course.


Nie la bot yang bakal kitorang naik.

Saif agak cemas dalam bot.
That was his first time.
Bear with it la.
:)


Again, Mama and Saif.
Tengok muka Saif, masih cemas kan?


Saif memang terkejut tengok Orang Utan nie.
Sebab sangat besar.
Nama dia Mike.
He's one year older than me.
Heheh..


Otai.


Khusyuknya dua orang nie melangut.
Apa yang diorang tengok ek?


Nampak tak?
Tengok orang utan yang tengah makan buah.


Clear dah?


Mama nak ambil gambar, Saif sibuk tunjuk orang utan yang tengah bergayut.


Sampai la kitorang kat part nursery orang utan.
See, siap ada baby crib.
:)


Saif said hi to the baby.


Baby nie yang mak dia tinggal.
Mak dia tan jaga, so diorang tempatkan kat situ.
Tengok bukan manusia je yang buang baby, orang utan pun dah terikut!


Tempat orang utan beraksi!


Mama menyaksikan pemandangan gayut2.


Ada jugak bilik untuk tengok dokumentari pasal orang utan nie.


Dah nak bali, sekali tengok comel la pokok belakang tue.
Terus suh hubby snap pics.
On the way nak balik, ada yang dah mengantuk.

:

:

:

:

:

:


Comel kan?
Tidur meniarap.
Siap pakai pampers!


The mini family!


Saif happy spends the quality time with family!


Mama beli nie sebab sangat cute!
:)
Boleh la Saif buat gomol2.
Bye, nak buat keja!


Thursday, September 23, 2010

Petang raya di sawah menghijau..

Hari raya kedua dan ketiga, tak ambil gambar.
Busy layan tetamu.
:)
Pagi raya keempat, terus menuju ke rumah mertua terchenta di Bagan Serai.
Maklumla, cuti 7 hari.
3 hari umah Cik Nana, 3 hari umah Cik Shahrul, 1 day tue plus minus journey.
Perfect holiday!


Itu anak dan suami saya di celah rimbunan menghijau.
Saif tengah ushar kolam ikan keli.


Papa bawak Saif ke tengah bendang.


Saif happy gila duduk di perbatasan..
Siap taknak bangun balik umah.


Muka Saif yang tension sebab Mama ajak balik!!
Dah nak Maghrib sayang!!


Hubby with her sisters and niece/nephew!
I'm the photog of the day sbb free hair, so tanak amik pic.


Cantik kan?


Lokasi : Just behind my PIL's house!
Sangat menghijau kan?
Love it!


Wednesday, September 22, 2010

Mini family of mine!

Lil family pics.
Susah sikit nak mendapatkan kerjasama si kecik.


Sana sini mata Saif melilau.
First time raya pakai sedondon.
Last year temaless.
Heheh..


Mama and Papa nak tengok tempat lain jugak macam Saif.
Sekali Saif terus tutup mata.
Aiya!


Saya suka gambar ini.
Nak buat frame besar2.


Actually ni gambar berdua jek.
Tetiba Saif datang bertinggung depan kitorang.
Heheh..


Saif senyum.
Mama senyum.
Papa senyum.
Yea..


One happy family.
Baru perasan, takde gambar kami bertiga duduk kat sofa.
Takpe, next year pulak!!

Tuesday, September 21, 2010

Hang in there...

Memang saya tengah bertahan nie.

Bertahan dari segalanya.

Saya harap cuti saya nan seminggu itu diluluskan.

Agar saya boleh terbang jauh.

Dari segalanya.

Pernah tak rasa, mahu itu tapi tak boleh work towards it?

Sakit kan?

Sama la..

:(


Nasib baik ada 2 orang buah hati nie.

Lega sket.

And suddenly missing my family.


Monday, September 20, 2010

His first baju Melayu..

This is my E.V.E.R.Y.T.H.I.N.G
(",)
First time pakai baju Melayu, tahun lepas takde.


Tema purple dipilih oleh Papa.


Suh amik gambar, tegak je dia berdiri. 
 Tapi tetap comel. 
Setidaknya, di hati Cik Nana.


Love u Saif Rizq.


Saturday, September 18, 2010

Riang Raya 2010 Cik Nana

Selamat hari raya semua!  Tahun nie Na and hubby cuti selepas raya.  So, malam raya baru balik kampung.  Tapi tahun nie best sebab TAK jem!  Sebab orang tak balik serentak kot.  Sampai Bagan Serai pukul 2 am, tidur dulu.  Kul 5 am gerak ke my hometown.
:)


Sampai jek SP, masuk umah..  Saif terus sapa Patok.  They're so close.  I mean, really close.  Breakfast yang sangat sedap.  Ketupat, gulai daging Mama, kuah kacang ayam Mama, bla bla..  Sedap.


Tahun nie both brothers beraya di rumah mertua. So, yang ada cuma the girls and my youngest bro.  Semua gi sembahyang raya except me, kena bagi Saif tido.


Balik dari solat sunat Aidilfitri, sesi bermaafan sekeluarga.  Sedih.  Sebab tahu banyak dosa ngan keluarga.  Antara sedar and tidak. :(  Semoga dimaafkan segalanya.


Lepas tue, sesi bergambar sikit.  Tak sangka lak Saif boleh duduk tegak macam patung kat celah2 kitorang.  Heheh.  Comel..


Bapak, Mama dan Saif.


Bapak, Mama, Kaksu and Saif.


Bapak, Mama, Adik and Saif.


Bapak, Mama, Kakteh and Saif.


Bapak, Mama, Cik Nana, hubby and Saif.


Happy 38th anni Bapak and Mama.

:)

Temaless..  Adik, Kakak and me.
(",)


Nie wajah2 kesayangan Cik Nana.
Lagi 2 tiada dalam gambar.
:)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...