Thursday, July 29, 2010

Hidup dikelilingi sistem..

Waktu final year, Na teringin sangat nak jadi pegawai bank.
Heheh..
Waktu tue rasa cerah masa depan sebab Na scholar..
So, probability untuk menggapai impian adalah sangat tinggi..
:)


Waktu interview, rasa juling bijik mata seba tengok hundreds of departments yang Na tak pernah dengar..
Ingatkan keje bank, kira duit or pujuk customer beli our products jek.
Rupanya...
Banyak oooooo.....


With the Finance qualification, I chose to work in trade background.
It involves several systems.
From tradeflow to tradeline.
CPS, LCS bla bla..
That was interesting.
I love the place actually.


But I have different agenda..
Apakah?
Dengar macam jahat je kan?
Heheh, I wanna try a lot of things.


So, berbekalkan ilmu sedikit di dada..
I jump to treasury area..
Jugak bergelumang dengan systems.
K+, MLS, KGR, Flexserver, Riskatcher.
And I'm doing great with it!


Na tak pernah sangka yang Na akan kerja ngan systems.
I thought I'll be a Financial Exec or whatnot..
Rupanya, tempat Na disini..
Great experiences..


Tiba-tiba Na rasa mahu jadi Lecturer just like my father.
:p
Will think of that..
Boleh tak Bang?

Tuesday, July 27, 2010

All in ONE

Sekejap je rasa.
Dah hujung bulan Julai.
Bulan depan dah start puasa, Insya Allah.


Puasa tahun nie.
Nak yang lebih baik.
Nak cuba banyakkan yang sunat.
Dan perbaiki yang wajib.
Insya Allah.


Umur makin meningkat.
Tanggungjawab makin berat.
Mungkin boleh mula ajar Saif Iqra'.
(",)
Insya Allah.


Tahun nie raya di SP.
Kemudian di BS.
Raya kat 2 kampung.
Duo is better than one kan?
(",)


Lepas kisah Old Town, terbaca pulak kisah PapaRich kat blog Liz..
:(
Sedih dengan peniaga yang amik mudah perkara halal nie.
Rasanya kerajaan harus ketatkan undang2 agar yang menipu akan dihukum.
Seberat-beratnya!


Selain dari kita sendiri yang menjaga pemakanan kita..


Nana minggu ini..

Insya Allah akan balik kampung dis week.
Kenduri cukur jambul my nephew, Mohd Aqeef Darwisy!
Yea..


Minggu nie sangat gembira.
Semua macam go smoothly as the way I want it to be..
(",)
Alhamdulillah.


Sudah ada buku baru.
Harus lebih mencari ilmu.
Untuk menjadi kalangan yang hebat itu.
(",)


Monday, July 26, 2010

Pembaca senyap vs Pembaca bengap!

Sekarang blog dah makin bercambah.
Seems like everyone has their own blog!
(",)
Bagus, advertiser makin banyak pilihan untuk letak iklan mereka.


Bila ramai penulis blog, ramai jugalah yang membaca.
Yang terjumpa blog, follow, tegur and jadi kawan ada.
Yang cari pasal, sehari bukak berkali-kali (thanks sebab anda meletupkan BE saya) dan mengutuk pun ada.
Macam-macam ragam.


Cakap pasal silent readers, rasanya setiap blog punya pembaca senyap tersendiri.
Takde masalah pun dengan silent readers nie.
They saw the blog, they like it, and they follow.
Ada pulak yang baca, lepas tue merepek, meraban, meroyan tak tentu pasal..
Maka status mereka terus bertukar dari pembaca senyap kepada pembaca bengap!


Kah kah kah.
Kenapa?
Terasa?
Rasalah..


Ada yang berani tinggal tahi..
Tapi tak berani letak identiti.
Cuma sanggup diri digelar Anon.
 

1) Ala, ko tulis formal sangat la.. Macam baca surat kenaikan pangkat lak..
2) English ko macam sampah ar.. Berterabur!
3) Asyik2 nak cakap pasal anak ko, ko ingat ko sorang je ada anak dalam dunia nie?


Heheh..
Itu semua adalah contoh komen anon dalam dunia maya.
Jangan tanya kat blog mana Na jumpa those comments.
P&C.
:p


Untuk komen no 1 : Jawapan sesuai mungkin memang saya suka cakap bahasa baku, maka menulis juga dengan cara begitu. Saya rasa sangat dekat dengan akar diri bila menulis begini.

Untuk komen no 2 : Maybe leh jawab, saya tidak pandai ber sohseh2 cakap omputih, tapi sekurangnya saya cuba. Nape awak taknak ajar saya?

Untuk komen no 3 : Ish, takkan pulak saya nak cerita pasal anak jiran, tempek gambar anak bos kot? Harus la berkongsi gembira la la la kisah anak sendiri.

Kalau jawapan kurang ajar : Suka hati aku la, ni blog aku..
Senang

So, pilihan di tangan anda.

Untuk terus menjadi pembaca senyap, atau jadi pembaca bengap!

Kalau dah pilih untuk terus bengap, kena terima kalau kena serang hendap!


Sunday, July 25, 2010

Kaki katak di Old Town White Coffee?

Na pernah sekali.

Tue pun 2 tahun lepas and dah tak pegi sebab ragu-ragu dengan status halal kopitiam tue.

Alih2, tengah blogwalking..

Jumpa entry kaki katak nie.
Adik, akak link entry nie ye. Credit to u! :)

Rasa nak pengsan.

Zaman sekarang kena lebih berhati-hati.

Tak boleh tengok ada tanda halal jek kat pintu terus masuk makan nyum nyum.

Makanan itu akan jadi darah daging kita.

:(

Semoga pengusaha kedai makan yang menipu status halal nie dikenakan hukuman yang paling berat.

And hope pihak berkuasa just announce nama restoran tue dalam paper/TV,

Bagi orang tahu!

Nie tak, 'kopitiam terkenal' la, 'restoran makanan barat terkemuka' la, 'restoran mamak terkenal' la..

Letak je nama kedai tue!

Buat apa nak cover kalau diorang main2 bab sensitif macam nie?

Kalau tak makan saman, batalkan je permit kedai tue!

Padan muka!


DaripadaNya kita datang, kepadaNya juga kita kembali..

AL Fatihah buat sepupu Na, allahyarham Ajun yang telah pergi menemui Pencipta pukul 6.05 pm hari Jumaat, 23 July 2010.
Hari Jumaat, alhamdulillah.


Sungguh, arwah lelaki yang baik.
Anak yang hormatkan orang tua.
Arwah diuji dengan penyakit berat.
Maka, arwah ialah insan terpilih.


Keluarga dan teman tidak putus mendoakan kesihatan arwah.
Tapi nampaknya Allah SWT lebih menyayangi arwah.
Semoga arwah tenang disisi Pencipta.
Amin..


Kali terakhir Na jumpa arwah ialah waktu Na pegi SDMC.
We had breakfast together.
Arwah masih mampu senyum dan sembang macam biasa.
:*(


Ini sangat perit.
Arwah punya 3 orang anak yang masih bersekolah rendah.
Semoga isteri arwah tabah dan kuat meneruskan hidup.
Insya Allah..

Friday, July 23, 2010

Tolong doakan sepupu saya!


Na tertinggal hp hari nie.
I open my blog and saw this heart-wrenching comment.
Harap semua readers boleh tolong doakan kesihatan sepupu Na.
Amin.


Will definitely visit today.
Insya Allah.
:(

Thursday, July 22, 2010

Hari yang manis!

Owh, Inception sangat best!
Na suka!
(",)


Makan ais krim yummy hegendaz..
Ngeh ngeh..


As I chose the movie, so hubby decided having lunch at..
OMG.
Again, Restoran Saba.
Heheh...



Saif mengada ngan Papa.

Mandy rice.
Mama makan ayam.


Papa makan kambing.


Saif makan both!
So, cuti yang berbaloi.
Hati happy, perut kenyang!


Wednesday, July 21, 2010

Semua tentang esok, dan minggu ini!

Yeah, I'll be on leave tomoro.
One day only.
Owh, I should take more kan?
Heheh, I'll keep the remaining leaves for our KK and Bangkok trip later.


I feel happy despite of one bongok thing that happened this week.
It's OK.
I strongly believe on the simple phylosophy of life.
What goes around comes around.
Kan?


So, chill.
I won't crack my head just to think of those nonsense stupid rubbish thingy!
:p


I would like to watch movie tomoro.
I love to watch Inceptions but will nego with hubby 1st.
Because tomoro would be our day.
If I choose the movie, then he'll decide the foods we're gonna eat.
Give and take, compromize each others will make ur marriage life sweeter!


Gembira la la.
Owh hey, saya tidak sombong la.
Boleh datang sembang la la la la.
Tapi kalau kamu tidak approachable, mana mungkin saya boleh masuk territory kamu?
Heheh..



Tuesday, July 20, 2010

Setahun lima bulan!




Saif genap setahun lima bulan hari nie.
(",)
Eh, rasa macam baru nikah, mengandung, bersalin..
Tup tup Saif dah berjalan.
Owh, sudah berlari dan bercakap dalam bahasa tersendiri..
 
 
 *Sob sob*
Terharu.
Terima kasih Allah, atas anugerah tidak ternilai nie.
Terima kasih kerana memberi peluang untuk aku menjadi ibu.
Terima kasih, syukur Alhamdulillah.


Hari Khamis nak cuti.
Nak rehat, chill and dating.


Owh, esok nak move to another workstation.
(",)
Ish, ada yang tanya soalan pasal keja bank nie.
Let me answer in a different entry la ok?
Tengah kumpul fakta, bukan auta tau!
Heheh..


Bye.



Monday, July 19, 2010

Rasa hati..


Owh baby, I miss u already.
Baru saja tinggal tadi.
Tapi sudah terasa sepi.
Sayang, tunggu Mama balik nanti..

*sob*sob*

Sunday, July 18, 2010

Keganasan rumah tangga : Jangan pasrah mengalah!

Menyedihkan.
Tengok Oprah last weekend, macam mana seorang wifey menembak mati suaminya setelah didera, physically and mentally for almost 17 years.
Kenapa setelah 17 tahun terseksa?
17 tahun adalah jangka masa yang sangat lama.
Sungguh.

pics : google

Wanita itu sabar kerana lelaki itu suaminya, bapa kepada anak-anaknya.
Dan mereka berkahwin atas nama cinta.
Maka dia cuba menerima.
Baik juga buruk teman hidupnya.


It hurts.
Even tengok raut muka that women semasa menceritakan pengalamannya dipukul pun sudah cukup menyakitkan.
Apatah lagi mereka yang mengalaminya.
:(


Kenapa isteri Badrul Muhayat memaafkan dan menjamin suaminya setelah dipukul, ditendang bla bla?
Kerana Badrul suaminya.
Bapa kepada 2 anaknya.
Na yakin rasa KASIH kepada suami dapat memadamkan kesalahan zalim suami itu.


Na sendiri at first rasa pelik.
Kenapa wanita-wanita yang menjadi mangsa domestic violence ini sanggup bertahan, menjadikan diri mereka punching bag, bertahun-tahun?
Setelah berfikir secara logik.
Dan meneliti beberapa kes.
Na rasa jiwa wanita yang lembut itu adalah puncanya.


Jiwa yang sarat kasih sayang.
Jiwa yang mencintai pasangan.
Jiwa yang memelihara hubungan.


Mereka ini yang tega bertahan.
Walau muka layu biru ditumbuk.
Walau tulang temulang patah dikerjakan.
Walau hospital menjadi rumah kedua.


Nauzubillah.
Tetapi cuba bayangkan teman sekatil anda, ayah kepada zuriat anda memukul anda?
Adakah anda akan meninggalkan dia tanpa rasa apa-apa.
Tanpa ada sangsi?


Begitu juga mereka.
Mereka pernah berkasihan.
Apatah lagi jika si isteri tiada pekerjaan.
Maka terpaksa menadah tubuh pada suami durjana.
Untuk dipijak, tumbuk atau apa saja.
:(


Semoga mereka yang teraniaya.
Yang melalui neraka dalam hubungan rumah tangga.
Sila bangun dapatkan bantuan.
Dari badan yang berkaitan.
Ada talian NUR.
Ada KEWAJA.
Ada macam-macam pusat yang boleh membantu anda.


Jangan biar tangan kasar lelaki membinasakan tubuh anda.
Dan menyiat tangkai hati anda.



Manis atau kacak?


Ish, sapa lak yang ajar Saif macam nie.
Kalau orang suruh senyum sebab nak snap pics, sila sengetkan kepala sambil senyum manis.
Apakah?


Suspek utama dalam kes ini tentunya hubby!
Ada ka ajar baby boy macho nie senyum senget kepala?
Aiya...


Yang nie barulah macho!
Berkeyakinan.
Malah tampak tampan.
Hahah...



Addicted kah suamiku ini?

Dalam masa kurang sebulan, sudah 3 kali mengunjungi Restoran Saba.
Satu kali makan Mandy Rice dengan Lamb.
Kali kedua makan Mandy Rice ngan Lamb.
Yang ketiga, okeh copy paste saja menu di atas tue kat para nie..
Sama okeh!


Na jek yang order lain..
Hehe, first time dulu makan Shriok apa ntah..
Okeh, nie confirm salah eja.
Korang google la carik seniri.
Sedap, I suka.
Ada isi ayam, daging kambing, fries dengan cili hijau sebatang gabak and tomato.
Served with Lebanese bread.
Yummeh!


Tadi Na makan chicken kebab pulak.
Auw, sedap juga.
Na dah jatuh cinta lak ngan Lebanese bread nie.
Selain dari lembut, ia juga tidak banyak lemak dan berkhasiat.
Kan ke roti terletak di puncak piramid makanan?
(",)


Ya ya..
Anak saya turut bahagia dan teruja.
Bila dapat makan nasi beras panjang gila.
Di Restoran Saba.


Makanlah anakku.



~Happy family~

Saturday, July 17, 2010

Pets Saif..

Giraffe..
Nak kata Na fanatik kat Zirafah?
Tak juga.
Biasa saja.
Kebetulan je barang-barang yang nak dibeli lebih comel dalam bentuk zirafah dari bentuk binatang lain.
(",)


First was his tricycle.
It's a CUTIE giraffe.


Then, found a lil cute height scale..
Also a giraffe.
Sangat comel.
(",)


Cute kan?
Heheh..


'Taman permainan' Saif.
Ok la, sementara di ruang yang terhad nie.
Insya Allah, nanti bila ada rezeki lebih beli landed house pula.
Baru la boleh buat his own playground.
I mean yang kecil-kecilan la.
:p



Eh, Saif bukan ada Zirafah je.
Badak sumbu pun Saif ada..


Hahah..
(",)


Friday, July 16, 2010

1st time jumpa kawan alam maya...


Hahah..
Dah banyak bulan berlalu.
Baru skang nak upload pics?
Owh, better late than never.


Yeah, my FIRST bloggers' reunion.
To be exact, mommies circle's gathering.
(",)


That was my first time meeting Siti, Zatty, Sara, Lina, Amal, Suzan, Syikin, Lia, Shila and others.
(",)
Juga bayi-bayi comel itu!


Hiks, mommies sangat sporting.
Na suka!
Alhamdulillah, masih berhubung sampai skang.
Dan sampai bila-bila rasanya.
Insya Allah.



Para Ibu.
Para Bapa.
Para Bayi.


Owh, itu bayi-bayi comel.
Dulu semua terlentang.
Sekarang semua melata, merata-rata.
Sungguh cepat masa berlalu.



Comel sungguh mereka ini.
:p


Ok, mereka sudah menangis.
Pun tetap comel.
Na suka.

Keep in touch semua okeh.
(",)


The daddies


Heheh..
Mama ceria.


Blog=side income

Bila tengok balik entry pertama Na.
Rasa macam baru semalam Na register blogspot.
Huhuh..
Percaya atau tak, naik minyak ialah entry ke 400 Na!
Begitu cepat masa berlalu.


Blog ini jadi sumber pendapatan KEDUA Na.
Syukur Alhamdulillah.
Rezeki melalui coretan.
Terima kasih kepada semua yang membaca.
:)


Naik minyak

Minyak naik 5 sen.
Harga ayam bergantung kepada demand and supply.
Harga gula naik.


Menarik.
Lepas nie semua peniaga akan berlumba-lumba menaikkan harga.
Tapi gaji statik tidak bergerak.
Kena usaha lebih.


Jangan cakap tentang belanja secara berhemah kerana pengguna kelas pertengahan sememangnya belanja dengan sangat berhemah.
Troli diisi dengan barang yang sangat PERLU sahaja.
Kalau bulan ini makan nugget, maka fries beli bulan depan.


Siapa yang membazir sekarang?

Siapa yang tidak berhemah sekarang?


Yang pasti bukan Nana.

Lontong punca ceria?

Salam hari Jumaat, penghulu segala hari.
(",)
Hari nie Na happy la la la...


Sebab pagi-pagi dapat makan lontong.
Yumeeehhh...


Nie kat Cahaya Suria, dulu sangat sedap.
Skang dah kurang bahan dan kurang pekat.
Pls take note ek, management Cahaya Suria..
:)


Dulu waktu couple sokmo breakfast kat situ and makan lontong.
Sejak tue suka.
Sebelum nie tak pernah dan tak suka makan.


Thursday, July 15, 2010

Makanan-makanan sedap dalam hidup Cik Nana..

Dalam hidup seseorang manusia, masakan IBU akan menjadi makanan PALING SEDAP pernah dimakan.
Dan apabila berumahtangga, masakan IBU MERTUA menjadi PALING SEDAP juga.
Tidak dilupa, masakan ISTERI/SUAMI masing-masing terasa menepati citarasa tekak.


(",)
Na suka lauk yang my MIL masak.
Masih mengekalkan resipi kampung menghasilkan yang terbaik.
Na suka.




Masakan Mama haruslah yang terbaik.
Masakan Mak juga sangat sedap.
Apa susahnya menerima dua perkara berbeza namun sangat berjasa kepada kita?
Tak susah langsung.
Yang tidak tahu menerima adalah orang tidak waras.


Bila sudah menerima, kita juga harus belajar memberi!
Agar ada yang mendapat manfaat dari perlakuan kita.
(",)
Faham kan maksud Na?


Tentang Saif, notebook dan Nana

Ok, notebook hubby rosak.
Mine dah lama dah rosak.
So, tak online dah kat umah ye.
Sampai laptop elok balik or till we buy the new one.

Dan ini gambar Saif.


Aktif.

Makan banyak.

Sensitif.

Sama macam Mama dia.
Heheh..


Nie Mama and Saif.
Saif kena buli ngan Mama.
Kena peluk rapat2, erat2..
:)


Papa?
Owh, nanti2...
:p


Wednesday, July 14, 2010

Saya budak cengeng...

Mama and Bapak dah balik.
Nangis sedu2 dlm bilik.
:(


I hate this feelings.


Kalau kita tak mampu letakkan diri kita di tempat yang terbaik, Allah akan letakkan kita di tempat terbaik dengan syarat letakkan ibu kita di tempat yang terbaik

Tuesday, July 13, 2010

Awas : Bahaya fridge magnet!

Thanks google

I received the info via e mail.
Those who have knowledge / info / facts regarding this are most welcomed to clarify it...
Kinda annoying as I just started to collect the FM.
:(


A number of researchers at Princeton's University have discovered something scary!.

For several months, they were feeding two groups of mice:

the first group with food kept in a refrigerator, and the second group with food kept in a

refrigerator as well but with several decorative magnets on the door.

The objective of this experiment was to see how electromagnetic radiation (that coming out from the decorative magnets on the door) affect food items.

Amazingly, rigorous clinical studies stated that the group of mice that consumed the “radiated” food had as much as 87 % higher probability to get cancer than the other group of mice.

Inexplicably no Governments or health associations/institutions have given any statement on this regard.

However and just in case, is recommendable  to remove any decorative magnet from  refrigerators, and put it far away from any food.

Kenapa SAIF RIZQ?

Anak adalah anugerah Ilahi.
Bukan semua orang yang bernasib baik untuk diamanahkan dengan tanggungjawab berat ini.
Sungguh, memang berat...
Tapi tetap manis...
Dan indah.


Bila sudah punya cahaya mata, ibu bapa punya HAK untuk memilih nama.
Terpulang kepada cita rasa individu.
Yang penting mestilah mempunyai maksud yang baik.
Insya Allah.


Kenapa SAIF?
Na terfikir nak letak nama Saif sebagai pangkal nama anak sulung (kalau lelaki la) waktu Na belum kahwin pun.
Yes, I was in the relationship with my hubby at that time..
Tengah berangan2 dengan housemates (Dayah and Hanisah) and tiba2 terkeluar nama SAIF.
SAIF diambil dari perkataan SAIFUDDIN..
SAIFUDDIN bererti PEDANG AGAMA.
Maka, SAIF secara jelasnya membawa erti PEDANG.


Kenapa RIZQ?
Na mahu IMRAN atau IZRAR atau ISRAF atau nama2 lain yang bermula dengan huruf I.
Tapi I chose the 1st name, so I give the honor to my hubby in deciding the 2nd name.
Of course, from the list of names that I selected..
Heheh...
And hubby/my parents wanted RIZQ more than any name else.
RIZQ itu mudah ertinya.
REZEKI.


Kelahiran cahayamata memang rezeki untuk setiap keluarga.
Jadilah SAIF RIZQ.
Atau PEDANG REZEKI.
Jua boleh disebut sebagai PUNCA REZEKI.
(",)


Tidak pernah terfikir untuk menggabungkan nama Na and hubby.
Kalau tidak, jadilah SHAHANI?
Atau mungkin HAZAIRI?
Oh tidak, kami tidak mahu gabung-menggabung.


Tentang nama anak perempuan?
Oh....
Na rasa manisnya kalau letak nama anak berpaksikan BUNGA.
Orkid mungkin?
Mungkin jua Kenanga?
Tapi I must check the meaning first.
:)

Monday, July 12, 2010

Recent updates

Fuh, semalam masak kat Mama.
Tapi terpedas pulak.
Hari nie bagi yang pakar la masak untuk Na pulak..
Heheh...


Hari nie Saif tinggal dengan Nani & Paktok.
Suka la dia.
Lately jarang online.
Sebab tue tak selalu update.
Pastu malas nak letak watermark.
Tue pasal gambar pun jarang upload.


Nanti Na rajin-rajinkan diri balik k?
Inaz, jom keje cepat.
Heheh..


Friday, July 9, 2010

Run for ur life, ayam...


Itu anak Na.
Nama dia Saif.
Saif suka kejar ayam.
Tapi bila ayam berkokok, Saif takut.


Kesian ayam lari tergedik-gedik taknak kena makan tangkap ngan Saif.

Thursday, July 8, 2010

Beda

credit to pics owner. I googled this.

Beza kan?

1 jam dengan 10 hari

 
9 bulan dengan 9 tahun



 
1 dekad dengan 1 abad


Apa kena mengena gambar dengan entry?
U gimme an answer as I already have mine!
(",)


Wednesday, July 7, 2010

Tentang 'kerja', makanan dan PAUL the Octopus!

Hai kawan-kawan.
It has been 30 hours without any update.
I am here, still alive..
Alhamdulillah.


Semalam suh Mama kejut pukul 5 am as I need to work on 'something'.
Not 100% completed yet but I'm on my way towards it.
Pray for me guys.
:p


Durian dah makan.
Sotong kangkung pun dah makan.
RM 6.90 kat food court KLCC.
Sedap, fresh dan murah!!!


So, malam nie semi final.
Korang sokong sapa?
Na ikut Paul Octopus la..
Go go SPAIN.
Saif pun sokong Spain ooo.
Tak caya tengok SINI.


(",)
Enjoy the game.
I need to finish my work.



Monday, July 5, 2010

Raja buah!


OMG
(",)


Kalau tengok entry MENGADA nie, ada orang yang nak jeruk beria..
Tapi bila on the way nak gi umah Anita, nampak lak durian bersidai tepi jalan..
Huhuh, terus merengek mintak durian.


Dapat!
Sedap.
Durian kampung kecik2..
Suka...
Best..
Alhamdulillah.


Taknak jeruk dah!

Sunday, July 4, 2010

jeruk oh jeruk...

Petang nie nak jeruk.
 
Nak jugak.
 
Tengok gambar INI cukup menyesakkan jiwa raga.
 
Huhuh...

Singgah Alamanda la.

Purposely nak beli jeruk?

Whatever....


Belanda, Netherland, Holland, Germany, Deutschland...

Herm, hari Jumaat Na 'sokong' Brasil since rasa diorang macam hebat jek.
Heheh..
Hubby sokong Netherland.
Last2 hubby menang.


So, semalam instead of Argentina, Na 'sokong' Germany.
Heheh..
Konon2 nak sokong team underdog la..
Underdog ke?
Herm, lebih to low profile kot.
So semalam Na menang!
Yea..


Sebenarnya, 'sokong' di atas tue sekadar di mulut jek.
Sebab baru setengah jam game, mata dah terpejam.
Heheh...
Esok bangun pagi2 terus sibuk tanya, "Siapa menang Bang semalam?"..


Simply because I'm neither a footbal's fan nor footballer's fan.
 
 

Friday, July 2, 2010

Glow in the dark...

Ingat tak apa yang Na cerita NIE?
Herm, actually Na bukan saja berpoco-poco.
Na juga ber-glow in the dark.
Menari dalam gelap gelita.


Hahahha, I love this.
Sebab takde sapa nampak siapakah penari itu!
Ok tipu, diorang leh cam bentuk badan dan suara penari berkek-kekek ketawa....
T_T


Jom kita tengok gambar.
Kalau koran tak faham, korang leh surf YOUTUBE, carik glow in the dark 2009 kot.
Macam tue la kitorang buat.
Tapi versi caca merba tak seirama.
Huhuh...


Resipinya mudah..
Padamkan lampu segelap boleh!
Pasangkan glow in the dark stick di sekeliling kepala membentuk muka, di badan, di tangan dan juga di kaki membentuk orang lidi!
Maka audiences cuma akan nampak orang lidi menari instead of Cik Nana menari!


Enjoy the pics..
Kalau nak video bagitahu.
Na leh upload...
T_T







Nie aksi buat tangan ala2 N Sync tapi tak jadik.
Harap maaf.
Tapi sekurang-kurangnya kami mencuba!
Heheh



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...