Wednesday, June 30, 2010

Muka potosetet...


Sama tak muka dua org buah hati Cik Nana nie.
Kadang2 Na rasa macam muka Na.
Tengok gambar nie rasa macam muka hubby lak.
(",)


Owh, tu rambut World cup Papa.
Heheh..


Saif muka potosetet Papa.

Tuesday, June 29, 2010

Milik siapakah mata BOLAT itu?

Saif buat apa tue?
Skodeng Mama ke?


Lately, Saif suka bertapa dalam play tent nie.
Ok la.
Tapi ikut mood jugak la.
Kadang2 mode nak memanjat jek.
Kadang2 nak berkepit.
Kadang2 nak tengok TV.
Tapi kadang2...

:

:

:

:



Membaca..
Heheh..

He can recognize animals and cartoons now.
So boleh beli more story books.
(",)


Let Papa reads to him.
As Mama not good as Papa in making reading as interesting as playing..
Heheh..
Nobody perfect kan?
Let we complement each others.
Baru la muhibbah parenthood...
:)

Give credit when it's due..

Pantang bagi Cik Nana satu jek.
Aku buat tapi ko claim ko buat!
Satu sahaja.


Pernah during my Uni days, my friend copy my assignment (totally copy. So mine and hers are the same).
So, both of us got 5 out of 10 bcoz lecturer can detect the similarity!
Of course sebab ko copy bulat-bulat bodoh!


I put my 100% efforts to do the assignment and being rated half sebab my friend copycat my assignment?
Apakah?
Ko ingat aku nak duduk diam pasrah menangis?
Bodoh la ko sebab cari pasal dengan Cik Nana.


I went straight to my lecturer and told him the truth.
Rupanya my lecturer saja nak test tengok siapa yang berani argue the marks with him, so that he knows who is actually copycat the works!
I called that silly girl as well and ask her what was she 'write' in the recommendation part.
And the girl terkedu-kedu, terkebil-kebil tak tahu jawab???
If u are the one who brainstorm to the assignment, u won't forget the contains right?


Owh, how she copycat from me?
During my uni days, not everybody own a pendrive.
So, she went straight to my room and 'borrow' the pendrive from my drawer.
So that she can copy hers and print at the library.
:)
Tapi dia bukannya print assignment dia, dia print assignment I..
Budus!


Dia tukar nama jek.
Finally, she got ZERO for the task.
And I got 9 for it!
(",)


Sorry, u've got wrong person to mess up with..
:)

Saif dan makanannya..

Saif dah tak nak makan bubur nasi.
Saif prefer makan nasi terus!
Heheh


So, Na try untuk pelbagaikan food Saif.
Sampai kadang2 jammed!
Fikir nak bagi apa la kat Saif nie.
:)


Nie spiralsspaghetti.
Papa yang masak untuk Saif.
Tapi pakai spirals instead of spaghetti.
So, senang Saif nak makan.


Yang nie baru try semalam.
Ish, tak tahu la nak letak nama apa.
Spirals bersalut salmon.
Boleh?
Heheh...
Sedap jugak.
(",)


Nie budak yang makan kedua-dua makanan di atas!
:)

Monday, June 28, 2010

Rumusan hujung minggu

Sabtu Papa takde.
Ahad pegi jalan-jalan.
Beli tricycle utk Saif kat My Dear Warehouse Sale.
Murah 20 ++ from the market price should be a great bargain kan?
(",)


Saif happy boleh naik basikal.
Mama happy sebab makan di Restoran Saba, Cyberjaya.
Na tak sihat during the weekend.
That's why I didn't update my blog.


Mata belum sembuh sepenuhnya.
Kena follow up lagi this Wednesday.

Saturday, June 26, 2010

Tentang sunyi...



Dah sidai kain.
Takde mood nak lipat kain.
Dah masak lauk tengah hari.
Dah makan pun ha.
Jemput kawan2..
Kari ayam, ikan masak kicap, buncis goreng telur.


Makan sorang-sorang.
Saif tido.
Papa away.
:(


Sunyi betul kalau Papa takde.
I can't live alone like this for long time.
One day pun dah seksa.


Salute pada those yang melalui PJJ perkahwinan jarak jauh.
Isteri di KL, hubby di Sarawak.
Oh tidak..
Moga kamu berdua dan semua PJJ-es tabah.


Sayang anak tangan-tangankan...
Sayang isteri tinggal-tinggalkan...
 (",)



Papa tiada..

Sudah selesai dinner.
T_T
Akan ingat sampai mati.


Berpoco-poco sampai tergeliat tengkuk!
Heheh..
(",)
No la, memang sengal2 leher sejak 2-3 hari nie.
Nape ntah.


Hari nie Sabtu, tapi hubby's not around.
Ada course.
Na tinggal ngan Saif.
Esok teringin nak pegi BSC.
Tak pernah sampai situ.
Nak jenguk Mother Care.
Dengan nak gi Warehouse Sale, My Dear.
(",)


Esok la kot.
Hari nie masak, membasuh, menyidai, melipat, main ngan Saif.
Rasa nak makan durian.
Nantilah.
:p



Friday, June 25, 2010

Poco-poco yok!

Malam nie dinner.
Department's dinner.
Disebabkan Na is one of the new comers to the dpmt....
:
:
:
:
:
:
:
:
Na akan menari poco-poco.
pengsan


Cuba untuk berlagak sporting and cool..
Tapi tak boleh.
Semalam tak boleh tidur.
Huhuh..


Na pakai maternity clothes!
Sebab tak dapat carik the red + black blouse yang sesuai untuk berdansa.
Ngeh ngeh ngeh..
Nasib la, janji ikut tema dan selesa!


Heheh..
Rasa nak pengsan lagi sekali!


Nanti Na upload PICTURES only!
Jangan sesapa nak suh Na upload video Na berpoco-poco!
Lepuk kang?
Huhuh...


pengsan
T_T


Thursday, June 24, 2010

30 hengget cukup ke nak makan kat Starbucks?

Satu tengah hari yang tenang.
Na baru balik dari shopping kain ela di Isetan.
Na suka beli kat Isetan sebab dah kenal dengan Salesgirl tue and MURAH!


Kain ela yang Na beli mostly range from RM 5 - RM 8 semeter.
Rm 5 x 4 meter = RM 20.
Kain ela untuk sepasang baju kurung ialah RM 20!!
Kain serious sedap pakai.
Lembut.
Tak panas.
Ish, korang pegi seniri la Isetan.
Tengok sendiri!
(",)


Ok, ok berbalik pada topic hari ini..
Berpeluh-peluh bawak kain ela untuk 5 pasang baju, tetiba ditegur oleh akak cleaner nie.
Mahu mintak tolong katanya.
Na ok jek.
Kecik tapak tangan, 4 meter kain ela Cik Nana tadahkan..
(",)


"Boleh teman saya beli makanan di kedai tue(sambil moncung tunjuk Starbucks)? Saya teringin nak makan kek nya tapi saya cuma ada 30 ringgit. Cukup ke tidak?"

Na = pengsan.

"Kak, saya pun tak pernah beli makanan kat situ tapi takpe, jom saya temankan Akak."


Na suruh staff Starbucks tue bagi muffin yang paling sedap kat Akak tue.
:)
Siap dapat air free for I also-donno-why reason.


Tercapailah hasrat akak tue untuk try Starbucks.
And Na happy sebab dapat kain ela dan tolong orang!
(",)




Nota terima kasih...


Saif Rizq dah semakin sihat.

Alhamdulillah.


Thanks Abg, sanggup ambil cuti jaga saif.

Thanks Mama, sebab nasihat bila Kakcik call nangis2 bagitau Saif demam.

Thanks Bapak, sebab doakan Saif cepat sembuh.

Thanks Mak and Abah sebab banyak bagi petua and nasihat.

Thanks familia sebab support when I was down last week.

Thanks blogger mommies sebab support Nana!

Thanks bb sitter sebab jaga Saif dengan baik sekali!

Terima kasih Allah SWT.


Put on weight..

Cute la topic entry nie..
Hehehe..


Ingat entry INI dan ITU...?
Wah, nampaknya kata-kata Datin Indira betul2 menjadi kenyataan..
T_T


Those pills telah mengakibatkan berat Na naik 2 kg!
Grrr...
Terima kasih ubat sebab bagi mata Na baik and at the same time bagi Na makin montok!
(",)


Kena diet ke Bang?
Heheh, tanya hubby sebab apa2 yang Cik Nana lakukan hanyalah untuk dia..



Terpengaruh dengan Ultraman..

(",)
On the way nak gi makan, Saif tiba-tiba tunjuk ke langit and cakap "tue tue tue"..
Owh, it's a plane.
Tiba-tiba Saif sambil silang tangan..
"Hiyah, hiyah.."
Mama and Papa ?????
Apakah?


Rupanya Saif melakonkan semula aksi ultraman menyerang raksasa..
Huhuh..
Kalau korang pernah tengok Ultraman, sure nampak jet2 terbang pusing-pusing kat keliling Ultraman waktu lawan kan??
Ya, anak saya sudah terpengaruh dengan Ultraman.


Setiap kali nampak je plane, dia akan silang tangan dan cakap "hiyah, hiyah.."
-pengsan-
Owh dah nama anak lelaki.
Daripada dia main barbie doll, baik dia main ultraman2...
Huhuh...


Macam mana nak alih minat dia ke Barney bla bla bla nie.
But hey, Barney pun Saif suka.
Owh Ok la, he loves all cartoons..
(",)



Wednesday, June 23, 2010

Cucu ke 13...

My SIL is finally popped the bundle of joy out last Monday.
:)
It's a BIRDIE boy...
(",)


Cucu ke 13 untuk my MIL.
Semoga baby boleh discharge cepat (baby admitted sebab lemas)..
Amin..


Sure Saif suka kan?
Nanti dia cubit pipi sambil cakap.. 
"eeeiiii, comelnyanyanya nya..."


Hish, tinggal sorang weekend nie.
I mean berdua.
With Saif.


Hari nie happy, ceria la la la.
Sebab dapat anak buah, and paling penting sebab Saif makin sihat.
Belum sembuh sepenuhnya tapi getting better.


Esok meeting.
Lusa briefing.
Tulat alone.
Tungging terbalik..
(",)


Tuesday, June 22, 2010

Gambar dalam kotak..


Na suka amik gambar dalam kotak.
Cakap suka macam tiap-tiap minggu pegi amik gambar dalam kotak kan?
Padahal baru sekali!

Betul.
Baru sekali!
Rasa nak amik lagi.
Tapi kali nie berTIGA.

Muat ke kotak tue?
Kang jadik macam nie lak..



Tersepit.
Best jugak kan sesaja nak gi masuk kotak-sengih-snap pics seniri?
Ala-ala photoshoot la.
Tapi versi murah, mudah dan intim.
Sebab kena duduk rapat-rapat.
Kotak kan kecil jek?

:)

Mahu kamu sihat cepat...


Saif and Papa.
Happily playing together during Harriz's birthday party..
(",)


Kalau anak sakit, Mama akan jadi makhluk Tuhan yang paling pilu..
Yang paling syahdu.
Yang tersedu.


Rasa bersalah sebab tak boleh be with him 24/7.
Tapi Na kena waras.
I'm not leaving him for nonsense.
I'm working.
Work = Earning = Better life = Happy family


(",)
Papa is there with him and everything should be OK.
Dilema ibu bekerja.....



Monday, June 21, 2010

my MOON...


Saif snap gambar nie on his own.
(",)
Saif cepat sihat k?
Hujung minggu kita jalan-jalan.

Saif di bawah jagaan Papa..
Mama, kerja.


Si cengeng dah banjir tapi dia perlu kuat!

There maybe times..
When things aren't the way we hope it to be..
Everything looks impossible and we feel like just GIVING UP!


But then..
Sometimes..
We have to give it another CHANCE, another TRY, just ONE more time..
Take things..
A step at one time.


Do what works BEST for us..
Keep on BELIEVING that you can do it..


Look out for the POSITIVE light to shine on us..
We may just find that..


What seem DIFFICULT has just been MADE RIGHT!


Emosi terganggu, my baby is down by fever and I can't find way to take care of him.
:(
Insya Allah, he'll recover soon.
Please baby, I felt damn guilty not to be with you during this time.
Mama loves you.
And so do Papa.


(T_T)

Mahu menangis.
Sedih.
:(


Ingat entry INI?
Sekejap jek Saif demam, then kebah.
Tiba-tiba semalam selsema, teruk jugak sampai susah nak tido.
:(


Na tak boleh cuti esok dan lusa..
Ada something yang I need to work on.
:(


Mama!!!!!!!!!!!!!!!
Sedih.
Tension.
Stress.
Devastated!


Tamak haloba

Jenguk account gmail, kot-kot la ada anon betul2 anak jantan nak berkenalan..
Takde pulak.
Yang ada berderet e mail kata Na kena loteri, Na menang lucky draw Toyota GBP 750 mio.
Come on!!!!!!


Nak tipu pun agak2 la weh.
Huhuh..
(",)


Even Na nak tergelak suka la la bila baca e mail merapu macam tue, saban hari kita boleh baca dalam paper tentang mereka yang tertipu/terpedaya dengan benda merepek macam nie.
Ok, memang betul awak menang.
Tapi awak kena bayar RM 1000 dulu kos bla bla bla...
Kat situ pun belum rang a bell for u ke??


Haiya...
Cepat ketuk kepala anda sekarang kalau rasa nak terpengaruh dapat duit sekelip mata macam tue!
Di sini boleh summarize yang manusia memang suka barang cepat, mudah, banyak, senang.
Ada ke sesapa nak bagi 1 JUTA hengget semudah A B C babe?
Game show tue lain la...
Tue pun kita kena usaha untuk menang.


Takmau tamak-tamak k?
Fikir panjang-panjang kalau terasa 'lain macam'.
Tanya kawan, family sebelum buat payment untuk apa2 sekalipun.
Sentiasa ingat yang tiada yang MUDAH dalam hidup nie.

Chill guys!

Sunday, June 20, 2010

Ahad Cik Nana!

Kan tadi Na cakap nak lunch nasi kandar Zainul kat PJ?
Nie ha gambar nasi kandar yummy tue!


Sedap ooo..
Try la.
Dah balik makan, main ngan anak la..
Part paling best hujung2 minggu.




Papa, u're the best father in the world.
 
There is only ONE greatest father in the world, and everybody has ONE.



Love u both.
(",)
Abang and baby, jom makan bihun.
Ayang dah siap goreng.
:p

Father's Day di Zainol Nasi Kandar!

Heheh, Selamat Hari Bapa kepada semua bapa di Malaysia!
(",)


Pak, happy father's day. 
Abah, selamat hari bapa.
Abang, thanks for being a great daddy!
(",)


Breakfast tadi makan cucur bawang pekena dengan kopi o kaw!


Lunch nak pi pekena nasi kandar Zainol, PJ.
(",)
His fav.


Chill everyone!

Saturday, June 19, 2010

Taska, Tadika, Pasti, Taski, Pra sekolah...

Found an awesome sites :

http://www.geniusaulad.com.my/
 
&

http://www.littlecaliphs.com/
 
I love them both!
(",)

Sabtu Cik Nana

Pagi-pagi bangun goreng karipap yang diimport dari Sg Petani.
Sedap.
Papa makan karipap.
Mama makan karipap.
Saif? Pun join makan karipap!
(",)


Saif dah tak poo poo mcm semalam.
Alhamdulillah.
Dah nak afternoon, hari nie nak masak telur bungkus, dengan ayam kicap je kot.
(",)


Hari nie happy.
Sebab Saif dah sihat.
And weekend, so boleh duduk rumah rest relax n chill!
(",)


Petang mungkin riadah lagi.
Ahaks.


Friday, June 18, 2010

Penat

Sangat penat.
Mahu rehat.

Saif cirit birit pulak hari nie.
Haish..
Nape anak Mama nie?


Moga cepat sembuh ye Sayang.
(",)

Baby Saif and Baby Carliff

Suka betul Saif kalau balik kampung be it mine or hubby's
Sebab ruang besar!
Boleh lari sana sini.
(",)


Tengok Paktok, Saif ambil bola golf from ur garden!


Nie anak buah Na, dah besar and will become a brother!
;)
Insya Allah.


Macam adik beradik je dua orang nie.
Bezanya baby S tembam and baby C ramping sket!
 

 Run for ur life!

Ok Carliff, nanti kita gi pantai lak eh??

Suka..


Suka tengok print screen nie.
Nampak tak tickler yang Na bulatkan tue.
Hehe, I captured the screen on my 2nd anniversary.


Rasa happy bila simpan.
Yang 1st anni tak sempat captured sebab I was in Krabi on that special day!
Herm..


Mungkin akan simpan screenshot for every anniversaries..
And boleh tengok balik bila mood cinta membuak-buak!
(",)


Morning semua.

Thursday, June 17, 2010

Kita semua boleh..

Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.


Na senyum sorang-sorang waktu dapat forwarded e mail nie.
Banyak lagi phrase yang best tapi nie paling menangkap.
(",)


Na strongly agreed with the statement...
Siapa yang tak mahu ada simpanan berpuluh ribu dalam bank...
Siapa yang tak mahu bergelar boss atau owner atau ceo..
Siapa yang tak teringin nak own an X6 kan?


Semua boleh berusaha towards that.
Tapi kena la cara yang berhemah.
Dan yakin dengan janji Allah.
Dia akan memberi bila kita rajin berusaha dan berdoa.
Dia akan bagi kalau kena masanya.
Dia akan bagi kalau kita terus ingat pada Nya.
Dia akan bagi kalau itu semua memang takdir kita.


Kena usaha.
Kena gigih.
Kena yakin.
Kena kuat.


(",)

Bang, jaga diri dan anak elok-elok ya?


Semalam badan Saif panas sikit.
So hubby decided to take leave today so that he can take care of lil Saif.
Mama?
Owh, I wish I can do so but there's an urgent thing I need to submit by TOMOLO!
Haiya!!

Hubby take care of Saif.
Hubby cook.
Hubby wash clothes.
Hubby this and that..
For one day whole!
Thanks cayang!
(",)


And dear bucuk Saif, moga cepat sembuh!
I know, u're actually dah sihat pagi tadi tapi I give u the opportunity to mingle around with Papa.
Just two of u!
:)

And hey, Saif ikut Mama datang office tadi.
Leh jumpa aunty Nahar!
:)

Pa, fetch me this night evening k? 
Love u!

Tuesday, June 15, 2010

Menu buat perut si manja!

Saif dah besar.
Dah 1 tahun, 3 bulan, 3 minggu dan 5 hari.
(",)
Na dah mula bagi Saif makan nasi.


Selalunya Na masak malam.
Balik keja, sampai umah pukul 8 or 9 pm.
Terus masakkan food Saif.
Kadang-kadang je Na masak pagi2.
Na takut Na bangun lambat, kang sian anak Mama tak makan nasi.


Nasi is a MUST for him.
Dalam seminggu, nasi mesti 3 kali.
Menu adalah simple but full of nutritious. 
(",)


Monday
Ayam masak kicap.
Tumis bawang putih + halia + bawang merah yang telah diblend ke dalam marjerin yang telah dipanaskan.
Masukkan 2 ketul ayam sederhana besar.
Hiris carrot nipis-nipis dan campur ke dalam kuali.
Tuang kicap manis dan sos tiram secukup rasa.
Teruskan hingga ayam masak betul.
Done.




Tuesday
Sup ikan/ayam.
Tumis halia + bawang putih + bawang merah + halba campur dalam marjerin yang dipanaskan.
Masukkan 2 ketul ikan / ayam sekali dengan satu cawan air.
Campurkan ubi kentang, carrot, daun saderi atau apa2 sayur yang anak anda suka.
Rebus hingga mendidih dan isi ikan/ayam masak secukupnya.
Ups, masukkan sedikit garam.
Tabur daun sup/bawang.
Done




Wednesday
Macaroni and cheese.
Rebus minched meat dan blend isinya.
Rebus macaroni menggunakan air daging tadi.
Masukkan carrot yang dicincang.
Setelah air hampir kering, campurkan cheese.
Done.


Thursday
 Fruty oats.
Tuangkan setengah cawan susu ibu/ susu tepung/ susu segar ke dalam periuk.
Masukkan epal + kurma + limau + ceri yang telah dipotong dadu dan masak hingga bertukar warna keperangan.
Masukkan setengah cawan oats.
Done.


Friday
Bihun goreng Singapore.
Panaskan sedikit marjerin, tumis bawang putih + halia + bawang merah.
Masukkan hirisan daging ayam dan sedikit garam.
Campurkan bihun yang telah direndam sebelumnya.
Masukkan juga sayur sawi + carrot cincang.
Pecahkan sebiji telur dalam kuali.
Goreng hingga bihun betul-betul lembut.
Done.


Menu Saif seminggu.
Sentiasa bertukar selagi kudrat masih ada.
(",)
Tukar2 menu jom!



Selamat bertunang Cik Nana!

Disebabkan blog ini dicipta ketika usia kandungan sudah hampir 8 bulan, banyak memori CINTA Na and hubby yang tidak tercatat dalam blog http://warkahbuatbulan.blogspot.com/.
So, nak recap sikit saat-saat indah + manis..
(",)

23rd December 2007
Tarikh yang Na and hubby pilih untuk mengikat tali pertunangan.
I was 24 yrs old back then.


These are souvenirs for guest!
Sponsored by my sis.
Choclairs..


Kad comel tue sponsored by my colleague.
PINK is the theme of the day.


9 dulang hantaran berbalas 7.


I made the first sample and hantar semua bakul kat kedai in my hometown SP, Kedah.
The cost for one box is only RM17.
(",)


The cake is so damn beautiful!
Sponsored by Chaq Idah!


Nie bukan buah-buahan tau.
Tapi nie kuih.
Design macam buah.
Thanks aunty!


Trademark untuk gubahan dulang hantaran ialah burung!
Heheh, sebab 'sangkar' akan diberi during my wedding.


That was me and Mak.
(",)


My beloved parents.
Bapak still tak sihat betul waktu Na bertunang sebab baru discharge from hospital due to slip disk.
:(


The lord of the ring!



And hey, itu Cik Nana kan?




Tentang lapar dan aiskrim!

Ok, first of all nak share pasal semalam punya pills.
Memang doc dah cakap ubat tue akan buat Na sentiasa lapar tapi I think how bad can it be kan?
Kononnya optimist la!

Lepas sejam makan, seriously Na lapar to the max!
Tak pernah rasa lapar macam tue..
Huhuh

Tapi Na makan kacang je, takkan nak makan nasik lak pukul 3 pm kan?
Adoi...
Memang hebat la ubat tue!
:)

And lately Na suka makan aiskrim!
Yummeh!
Favorite now, CHOCOTOP McD!
(",)


Saif pun join jugak!






Tapi Na tak suka cream tue!
Pasnie taknak letak whipped cream la.
Mual.

Monday, June 14, 2010

Ubat ini akan mengakibatkan anda lapar!

1 pm, gerak from office straight headed to SDMC.
OK I lied, we had lunch first at Subang Jaya.
Lucky me, called to see Doc once registered at the counter!
(",)

Owh...
Sungguh frustrated when there's still a NODULE in my right eye.
Sighh..

Doc told me that it's a normal nodule and should be recovered using the eye drops only.
Basically, it doesn't work for me.
:(

So, I received the 3 sets of antibiotics.
Euww.. Pahit!

And the doc warned me at prior of the side effect of those pills.
U might starving but try not to eat everytime u feel hungry!
Owh apakah?
Tanpa pil itu pun I selalu lapar!!!!
(",)

Heheh, hopefully those antibiotics work!
I'm not comfortable having the nodule in my eye!
Insya Alah.

Munajat buat mereka yang teraniaya

" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" .
Amin

Morning peeps!

Selamat pagi cinta!
(",)

Wah, mood ceria on Monday??
Heheh.

Hari nie kerja 1/2 jek, petang nak gi SDMC.
Tengok mata yang merah menyala.



Sunday, June 13, 2010

Cara memasang botol susu MAM

Bertitik tolak dari entry SEKSI nie, ramai yang tanya cara memasang botol susu MAM yang sebenar.
Sebab nampak macam botol biasa je kan?
Sekarang meh Nana cerita jigsaw botol puzzle nie.

Ini adalah botol susu yang lengkap sebelum dicerai-ceraikan.


Ok, inilah badan botol susu selepas dipisahkan.
Compared to botol susu biasa cuma ada 4 bahagian, tapi MAM ada 6 parts.


Mula-mula bahagian paling bawah.
Kena masukkan getah putih tue kedalam base botol susu.


Kemudian pasang badan botol susu dengan base nya.


Pasangkan puting pada pemegangnya.


Terus sambungkan puting dengan badan botol susu.


Then, tudung botol susu.


Cuba imagine, awal pagi sebelum nak bancuh susu kena pasang-memasang nie.
Heheh, seriously, I'm OK with it.
Alah bisa tegal biasa.
Tapi Na menghormati permintaan hubby and family yang mungkin rasa pemasangan tue agak tedious!
Teringat Kaksu pernah kena air panas sebab lupa nak pasang getah putih tue kat base botol susu!
Huhuh, sian my sis!


I have 5 of them!
Na simpan semua and replace with AVENT, and MAM yang biasa.
Janji, semua HAPPY and Saif kenyang!
So dia boleh main dengan happy dalam play tent dia!


(",)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...