Thursday, February 25, 2010

Buah hati saya...



Taken dis pic from Anita's hubby!
Tq babe!
And just love the pic..
Even tak nmpk muka hubby dearie..
It doesn't mean Ayang lebihkan bb Saif dr u la dear!
Jangan merajuk k..
:)

Owh, love u both so much!
Sangat2 la..
Sayang sangat!
Mmuaaahhh...

Wednesday, February 24, 2010

Penimbang yang salahkah?


Yup..
I'm losing weight!
I'm not under JM5, Usana or whatnot..
Dan Na jugak tidak pernah skip any meal daily..
Maka I was wondering..
Kenapa ek??
*seronok actually*
Tapi of course I wanna know why..
So senang nak buat lagi bg dapat my before-marriage-zaman-anak-dara punya weight!
Ngeh ngeh..
:)

Oh, kecoh kan..
Macam la Na losing 41 kg mcm KEVIN, The Biggest Loser tue..
*oh, I heart him smpi burst into tears waktu he's eliminated*
I lose......
:
:
:
:
:
:
7 KG!

Is it because of my new job?
~~~~~~~
Or sebab Na selalu lunch lewat..
Make me kurang selera makan nasik so I turn makan..

*Na makan sengkuang, timun, taugeh, telur jek.. Cucur tak makan*

Kadang2 makan


And minum lak just..

Adakah itu puncanya???


To en Hubby dearie mucuk2...
Kindly prepare the RM**** yang telah dijanjikan as Ayang dah nak mencapai target!
Muahahaha...
:)

Syukur Alhamdulillah

*all pics taken form MR google!

Tuesday, February 23, 2010

Saya perlukan PAYUNG baru..


Owh, I am aggressively searching for a NEW UMBRELLA..
Payung sekarang adalah sangat selesa...
Sangat besar..
Sangat cantik..
Sangat 'mahal'..
Tapi rasanya I need the NEW one..

Err, gimme a HELP anyone?

Monday, February 22, 2010

Where is Syarlinie? ~updated~

I am a MOTHER..
And I am thinking...
Where's this lil girl??
Nur Syarlinie


Ya Allah, ya tuhanku...
Kau lembutkan hati penculiknya untuk bebaskan anak yang tidak bersalah ini andai benar dia diculik..
Dan jika anak ini telah pulang menemuiMU angkara perbuatan durjana manusia, Kau tunjukkan jalan untuk menemui jasadnya...
Hanya Kau yang Maha Mengetahui semua perkara di dunia ini..
Kau tenangkanlah hati kedua ibu bapa serta keluarga anak kecil ini..
Amin...

Kelip-kelip kusangka api..
Kalau api mana puntungnya...
Hilang ghaib kusangka mati..
Andai mati, mana kuburnya...

:(

Al Fatihah buat arwah Nurin Jazlin..
Semoga roh arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..
Amin..


Just found arwah Nurin's official BLOG created by his uncle..

Satu pesan Na..
Manusia jangan mudah menuding jari..
Anak kecil diculik, ibu bapa dituduh cuai..
Andai anda sedih, apatah lagi mereka yang melahirkan dan membesarkan mangsa..
Mereka sudah cukup derita, usah ditambah resah mereka..
Let bygones be bygones..
Doakan yang terbaik untuk mereka...
Pohon yang hilang untuk segera ditemui..
Dan yang telah pergi mohon dihadiahkan doa..
Itu tentunya lebih afdhal..
Dari menuduh itu dan ini.

Oh manusia kejam yang menculik kanak2...
Apa salah anak2 itu pada kamu?
Hingga kamu menyakitkan mereka sebegitu rupa?
Kamu mungkin lepas di dunia ini..
Kamu ingat, Allah SWT Maha Besar..
Tunggulah balasan kamu di Sana...

Dan owh....

Mama rindu baby Saif soooooo much!
:(

TQ boss!

Pagi2 datang office dapat angpau dr boss..
Rezeki!
(",)

Friday, February 19, 2010

HAPPY 1ST BIRTHDAY MY MOON -SAIF RIZQ! (",)

 (",)
I've prepared this entry one week before ur very first birthday sayang!
Mama curi2 masa after my meeting to complete this entry-kasih-sayang-peluk-cium untuk sayang!
Simply because u already hit ur FIRST year living in this world!
Mmuaahhhhh!
And I'm crying and just can't stop..
Nope because I'm sad, it is bcoz I'm happy..


Happy to be married to a lovely husband and being more blessed when given birth to a cute tembam little angel...

Everything is just went the way it being determined by Allah SWT..
Jom Mama bawak Saif recap balik some of the things happened back in 2009!
Yang pasti, semua entry tue ada kena mengena dengan bb Saif..
:)

Herm, 20th February 2009...
Mama takkan lupakan hari keramat nie sayang..
On this lovely day, YOU (my very first buah cinta Mama & papa) were born..
Entry khas telling the details bout ur birth is THIS!
~Mama sebak lagi~

Sayang tahu tak, Mama korbankan seluruh perasaan TAKUT Mama..
Mama takut pada JARUM and I lost count on how many injection I received during my admission.. Termasuk la the one yang sangat digeruni oleh Mama...
EPIDURAL!
OMG.
Can u imagine Sayang, jarum yang kecik pon Mama takut inikan pulak jarum panjang and some more akan ditusuk di TULANG BELAKANG?
Phew..
Tapi sebab nak lahirkan buah cinta Mama ke dunia, Mama hadapi semua itu Sayang..
Bukan Mama jek tau, semua IBU di dunia nie lakukan perkara yang sama tau!

Oh Ya, Mama lahirkan Sayang melalui C section tau...
Kenapa?
Ha, kan Mama dah cerita waktu Sayang still dlm my womb dulu?
Dah lupa ek?
Takpe, jom Mama bacakan SUARA HATI Mama yang akan menjelaskan kenapa Sayang dilahirkan secara pembedahan i/o normal.
Herm, get the reason?

Paa hari kelahiran Sayang nie lah true colour suami Mama terserlah..
Yes Sayang, ur Papa..
He is .......................
Maaf, tiada ayat sesuai untuk menggambarkan keINDAHan, keSABARan, keTENANGan, keMULIAan, keBAIKan dan segala yang HEBAT tentang Papa...
He just being SO............
Maaf, I can't find the best word to describe his kindness Sayang...
~crying~

Papa dah menjaga Mama dengan sebaik-baiknya...
Mama rasa harus berterima kasih yang amat sangat dan I made the RIGHT decision to marry him!
Sampai sekarang, alhamdulillah...
Kasih sayangnya pada Mama kekal sama..
Sayang boleh tengok CERITA SYUKUR ini untuk further understanding..

Sejak Sayang lahir, segala tentang Sayang adalah moment indah yang tak mungkin Mama lupakan..
Ada yang Mama tak tulis dalam surat Mama nie tapi Mama simpan dalam lipatan hati Mama..
Sebab apa yang ada dalam hati Mama akan KEKAL ABADI...
Tengok jari Sayang pon Mama suka, tengok bontot Sayang pon Mama senyum..
Tak percaya?
Meh kita tengok KISAH-TANGAN-KAKI-DAN-MULUT Sayang...
Kan Mama dah cakap, segala tentang sayang adalah MANIS, COMEL, INDAH, BAHAGIA..
:)

Saif Sayang..
Ingat tak Mama menangis waktu Sayang mula meniarap?
Sebab Sayang meniarap kat umah Cik Jam and dia yang bagitau Mama..
Mama sedih la sebab suppose I'm the one to be the FIRST seeing u do this and that!
Betul Mama rasa I-am-not-the-good-mom waktu tue..
~again, Im crying~
Meh kita tengok SAAT itu k?

Oh, waktu umur bb Saif 3 bulan ++, Mama bawak sayang to KL's signature...
:)
KLCC..
Wah, kecilnya Sayang waktu tue and yes, it was ur first outing darling!
Sayang tidur kat Chili's ek?

Sampai hari nie Mama suka tengok gambar Sayang lepas makan ur very first solid food!
Ha ha ha..
Macam JAGUH BINA BADAN la Sayang..
Comot...
Tapi Mama still love u!
:)

Sayang ingat tak Papa pernah bawak kita jalan2 kat TEMPAT SEJUK?
Aah, kita pergi Cameron..
Just 3 of us!
Best kan Sayang?

Raya?
Hehe, THIS is ur first Aidilfitri celebration ever!
Mama tak belikan sayang baju Melayu tau..
Sebab takut Sayang rimas tapi tahun ni Mama will buy u one! :)
Sayang happy tak RAYA DI KAMPUNG nie?

Right after Aidilfitri, u make me worry Sayang..
When u were down by high fever plus weird symptoms of taknak makan, minum, air liur meleleh + diarrhoe..
Oh, ur HOSPITALIZATION hurt me much!
:(
Andai dapat ditukar ganti, Mama rela ganti tempat Sayang..
Tapi this is real life Sayang..
Kadang2 kita sihat and we fell sick on the other day..
Sayang kena faham tau, jatuh sakit adalah satu bentuk dugaan dan Allah SWT tidak pernah kejam..
Dia hanya akan turunkan dugaan pada insan yang benar2 dapat menghadapinya Sayang..
Pada masa yang sama, sakit itu akan menggugurkan dosa2 kecil kita Sayang...

Waktu Sayang admitted tue, Mama ada received PANGGILAN HANGAT tau..
Kan Mama dah cakap kat Sayang, Allah knows what BEST for us..
Walaupun Mama terpaksa extend the interview and whatnot due to ur condition, still I am able to GRAB that opportunity!
Syukur ke hadrat Ilahi..

Hehe..
Sayang should be thankful to Papa sebab bawak kita TENGOK A FAMOSA kat Melaka..
Best kan, lepas tue kita NAIK BECA..
Mama and Papa dekatkan Sayang to NATURE & HISTORY..
And hey, this is my 2nd time naik KERETA LEMBU but u already experienced it several months after born to the world?
Bertuah sungguh Sayang..

Papa nie sweet betul la, tak cukup dengan Melaka..
He brought us DEKAT DENGAN LAUT la Sayang!
That was the 1st time u at beach but we are not allowed u to touch the sand YET!
Ingat tak THE BIGGEST EGG in the world?
:)

Best ar jalan2 dengan Sayang..

And hey, we already reached the NEW YEAR of 2010 and look at u Sayang..
All grown up!
:)
Sayang started to crawl when u are 9 months ++..
Ur first teeth pop out also when u are 9 months ++..
And now, several days before u hit ur first year...
U almost walking...
(",)


How fast time flies...
Leaving all memories behind..
I will always remember u as my anak kecil...
Anak Mama yang sangat disayangi..
Even after u have the siss and bros later, I want u to know that u'll always be my LITTLE boy!
:)

Saif Rizq...
SELAMAT HARI LAHIR...
YANG PERTAMA!
IKHLAS DARIPADA MAMA DAN PAPA.
:*)

I was once a....

(",)


I'm proud to be a scholar for the local Premier Bank..
Psst, wanna know what I received during my bachelor studies?
(",)

RM7,000 per annum
Laptop for educational use
 Paid training attachment at Maybank


Hah? wanna know who eligible to apply? Let we see whether u guys have all it takes to be a scholar..

Malaysian Citizen

Not more than 23 years of age

Pursuing a full time degree course in any discipline at Malaysian and JPA approved international universities (IPTA & IPTS)

Minimum CGPA of 3.50 in first year of study (1st or 2nd semester)

Distinction in Mathematics, English & Bahasa Melayu in SPM or its equivalent
Active participation in extra-curricular activities

Good written and spoken English and possess positive personality traits

Diploma/Matriculations with min. CGPA 3.0, STPM min. passes 3 principles B in one sitting, pursuing degree courses at local public universities and actively involved in co-curriculum activities


Owh, pls make sure that u guys are in the CORRECT fields...

Management
 Finance
 Marketing
 Accountancy
 Banking
 Business
 Economics
 Actuarial Science
 Information Technology
 Computer Science


If u guys menepati semua kriteria di atas, JOM APPLY!

1) Advertisement in NEW STRAITS TIMES,THE STAR and UTUSAN MALAYSIA.

2) Visit MayBank website, download and print the application form and mail directly to MayBank:

Completed forms should be addressed to:

Head,Management Associates & Scholarship

Corporate Human Resource

44th Floor, Menara Maybank

100 Jalan Tun Perak, 50050 Kuala Lumpur
Please indicate "Maybank Scholarship Program" on the top left-hand corner of the A4 envelope.Incomplete forms or applications which are received after the closing date will not be entertained. Only shortlisted candidates will be called for interview


Orang berbudi kita berbahasa kan.. Than let we contribute to Maybank once we're graduated!

To serve the Maybank Group a minimum of 4 years upon graduation.


When can apply?(pls be really alert on this)

Once a year in the month of April or May


So, come and join me!!


All pics and articles are taken from http://www.maybank2u.com.my/.
I will find gambar2 lama waktu orientation, award ceremony and training k??
Tungguuuuuuuu..

Thursday, February 18, 2010

Ini betul2 last minutes punye keje...

Ok, blame myself kali nie..
Dulu2 tanak plan cepat!
Skang br nak kelam kabut..
Uish, takpe..
Cik Nana BOLEH!

Banyaknya TO DO LIST! :(
Teringat zaman study!
I am the LAST MINUTEian student!
Kalau esok exam kul 8 pg, malamnya or the exact word diniharinya Na masih menelaah!
Ngee...

So, Na boleh!!
Fuh, for u bb Saif...
Mama akan cepat2 buat semua benda!!!!!
Chaiyo hubby dearie, we only have a few days before the BIG DAY!!

Come on!

Akhirnya, dapat jugak car seat!

Harus Na berterima kasih pada Anita for the info!!
I've searching for bb Saif's car seat here n there (yo lah tue..)
From virtual to the real kodai..
Den carik sana sini...
Sampai one day, Na sms Nita askin her regarding this as Na rasa she's gut on bb stuffs!
Wah, compliment to u Nita!!!
:)


So, last month Na pun gerak to Warehouse MY DEAR, Puchong!!
Pls bear in mind that there's no display item here..
So, u all leh la survey that bb stuff kat kedai baby and bila dh confirm leh beli kat situ..
Dekat that warehouse, u all cuma leh view catalog!

Setelah yakin ngan pilihan kami..
Na pun belilah carseat di atas dengan almost RM50 lesser than harga kat kedai!
Hip hip horay!!!
:)


TQ again puan Anita!!
Dan Na tengah ushar dis basikal!


Tggu ye bb Saif, nanti Mama pujuk Papa...
:)

Entry berbunga2 penuh ceria!









*melt*
(",)

Friday, February 12, 2010

Tengah happy, maka terkeluarlah gambar2 ceria!

Sila abaikan segala benda disekeliling Na.. Fokus pada Na saja OK.. Wah, kurus jugak Na waktu nie kan..? :)
Nie adik bongsu Na.. Sayang tau kat dia.. :) Skang dah form 4!
Again, si bongsu kami!
Nie lak my sis.. Still study @ UPM.
Nape sampai terjelir?
Me and my boyfriend.. (waktu tue boyfriend, skang sudah jadik hubby).. ngeeeee...
~old school~
eh Abg, u look kurus la waktu nie..
~blushing~ ehem, nie waktu DIRISIK.
Uih, kenangan2...
:)
:)
:)

Happy, godek2 PC jpa several pics.. Share la ngan korang.. Tengah sengih2 sebab esok pagi2 nak balik SP, ahad nak gi Arau, Padang Besar, Kuala Perlis and isnin nak balik Bagan Serai. Cuti smpi hari rabu. Ish, seronok sungguh!
JOM BALIK KAMPUNG!

Menantuku.......HANTU????

Selalu dengar cerita pasal mother in law jek kan..
Kononnya mom in law la yang selalu bikin kecoh...
MIL la yang cengil...
MIL yang slalu suh menantu buat keje macam2...
MIL yang suka carik pasal...
Sume yang jelik2 la pasal this MONSTER in LAW..

Cheiitt...
Cis...

Bukan mertua jek yang bikin chaos..
Ada jugak MENANTU yang hampeh sebenarnya...

Contoh : Menantu dah biasa hidup senang, makan disuap sudu emas, tidur berbantal sutera, nyanyi diiringi orkestra... Tiba2 ketetapan Ilahi, jodohnya hanya dengan pemuda kampung.  Yang tidak punya kemewahan, yang ada hanya ketinggian budi bahasa dan kemuliaan pekerti..  Mulalah menantu menjadi HANTU.  Mengelat mahu pulang ke kampung suami.  Kerana tidak tahan digigit nyamuk, tidak betah makan masakan kampung, tidak senang hidup tanpa WIFI, dan mcm2 lagi alasan. 

Hey HANTU, sedar sket OK. 
Dengan keadaan itulah suami kamu membesar hingga menjadi insan yang kamu cintai. 
Kamu terima dia tapi sebenarnya kamu tidak terima seadanya. 
 Sepatutnya kamu terima SEGALANYA tentang dia.. 
Kampungnya, makanannya, cara hidupnya, ibunya, bapanya, keluarganya, orang kampungya.. 
Tolong, jangan renggangkan hubungan IBU dan ANAK. 
Jangan mempengaruhi suami untuk tidak pulang ke kampung menemui ibu bapanya. 
Jangan mengajar suami untuk jadi DERHAKA.  
Dasar HANTU betul kalau ada menantu sebegini.  "Abang, ayang taknak balik umah mak abang. Nanti mak abang suruh ayang buat macam2. Angkat kain, sidai kain, lipat kain, jahit kain, koyak kain...." *budus*.  
Jangan Jangan Jangan Jangan buat begini...

Berdosa kamu tahu?
Kamu tahu apa hukumnya membelakangkan ibu mertua?
Sama macam dosa mengenepikan ibu sendiri..
SAMA
SERUPA
Jelas?
IBU = IBU MERTUA

Dan wahai PARA SUAMI...
Tolong bertegas dengan isteri tentang ini.
Siapa tak sayang isteri..
Agreed!
Tapi ajarlah isteri anda cara untuk MENGHORMATI ibu bapa anda..
Jangan biarkan para MENANTU HANTU ini pijak2 kepala ibu bapa anda...
Tolonglah...
Bukan dengan bagi RM 500 setiap bulan and that's it!
Nope...
This is not about duit, hadiah mahal2 and whatnot..
Ini tentang HUBUNGAN...

Menantu kena punya hubungan yang baik dengan mertua..
Kalau rasa MIL macam lebihkan menantu B dari kita, cuba analyze...
Kenapa jadik mcm tue??
Adakah perasaan kita jek?
Atau memang ada SOMETHING wrong dengan kita??
:)
:)

Mulai sekarang...
Baiki hubungan kita dengan mertua..
Kerana apa?
Kerana SYURGA DIBAWAH KAKI IBU...
Jangan jadik MENANTU yang HANTU!

Thursday, February 11, 2010

Pullman, Putrajaya

Last few weeks makan @ Pullman.
:)
Yummy...
Tapi gambar takleh upload due to certai reason...
:p
Nie sket jek ek??

Gambar bb Saif tercengang tengok makanan yang banyak...
Mama and bb saif
Papa and ?????
Si cantik jelita Sara...
She's attached to my hubby... Takpe, budak pompuan kicik takpe...
Kalau besar..
Herm.....
:)
Foods are yummy!
View is awesome!
Chegu Naman, apakata buat photoshoot kat sini???
:)

Monday, February 8, 2010

Kasihi ibu kita, kerna tanpanya umpama hidup dalam gelita!

Keep ur eyes on Afif & Azwin! PD gathering part 1!

Beware of these 2 guys...



 


There might be YOUNG... But they are waaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyy...
:
:
:
:
TALENTED!
Bravo!!
Inilah hasil titik peluh mereka!!


Lokasi : Glory Beach Resort, PD
Date : 30th and 31st January 2010

Happy families!
I respect all ur guys!
Fatin, Steph, Kak Bie, Iylia, Sara, Anita, Suzan, Zatty, Izan, Amie & Fadd..
Even 1st time meet up tapi u olls tetap rawk!

 

 

Keterujaan mommies!
If u think dis is happening, hold ur words till u see the daddies....
:)

 

 

Macho daddies...
And if u guys add up both above mommies and daddies, terhasillah....
BAYI2 COMEL!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...