Wednesday, December 22, 2010

Makan mewah di ole ole Bali

Lepas Na memenuhi hajat buah hati nak makan di Saba, Na boleh pilih nak makan kat mana pulak the next day.  Yea.  Mula-mula Na ajak makan kat Thai Thai.  Sebab Na hantu tomyam.  :p  Malangnya, Thai Thai tengah renovate waktu tue.  Lastly, Na pilih kedai sebelah Thai Thai.  Yeah, ole ole bali! 

Na order Nasi Campur.  
Na isytiharkan yang menu yang Na pilih nie adalah yang paling mewah pernah Na makan.  Penuh lauk pauk..  Kenyang makan berdua, ups bertiga sebenarnya...  Tengok gambar atas and Na nak bagitau satu persatu lauk yang ada k?
1. Rendang ayam (wings)
2. Sotong bakar
3. Ikan bakar
4. Udang bakar
5. Otak2 yang disalut kat batang serai
6. Papadom / keropok besar punya
7. Sayur kacang panjang + unknown..
8. Kangkung goreng
9. Sambal belacan
10. Cili api tumbuk

Paling banyak dalam sejarah hidup Cik Nana.  Makan nasi dengan sepuluh lauk!  :)  Sedap la, Na share ngan hubby.  Hubby order sup buntut.  Yang nie two thumbs up sebab pekat + sedap!  


Minum Barley Lime untuk Cik Nana and apple apa ntah untuk hubby.  Saif minum susu sudah!  Hehe...


Saif bosan tunggu Mama, Papa makan!  Lambat sangat.


So, tue je la kenangan Cik Nana makan lauk yang mewah dalam satu pinggan.  :p  Sapa pernah makan kat Thai Thai?  Sedap ke?  Menu apa yang korang nak suggest?



1 comment:

Papa-NtiQ said...

Hi...cakap pasal ole ole bali ni...saya baru jer upload gambar2 dalam blog saya masa makan kat sana dgn famili. Memang best dan lokasi nye pun bagus. Lepas makan bolih sambung shopping2 kan.
Senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com banyak lagi tempat2 makan yang saya masukkan. Topik pun pasal makan jer 100% takde topik2 lain hehe....
Dan kalu minat tu follow la yer blog saya TQ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...