Friday, December 24, 2010

Kedah - Penang - Perak

Entry dimulakan dengan gambar makanan kegemaran terbaru Cik Nana dan hubby.  Tentulah burung puyuh!  Na lebih suka yang masak kari daripada goreng.  Na suka yang isi lembut.  Owh well, kitorang makan kat port biasa. 


This is mine.


This is his.  Rasa terharu sebab baru perasan yang kitorang ambil lauk yang sebijik sama.  yang membezakan cuma Na amik nasi beriani but he eat nasi putih.  Lauk puyuh masak kari & sotong! 


And ini dia Cik Nana.  Mulut penuh tengah kunyah burung!


Sarapan.  Bihun goreng yang Bapak masak.  Sambal tumis udang and sosej goreng untuk Saif. 


Nak makan sendiri ok..? 


Nie pulak makan tengah hari.  Masak lemak telur ikan, tenggiri masak cuka, ikan merah goreng, sayur tauge, lebihan sambal tumis udang pagi, sambal belacan & timun.  Perfect for a lunch.  :p


Owh ok, lepas 3 days..  Kitorang balik kampung hubby lak.  Saif rindu nak buli Maksu ek?


Ok, I'm trying to snap our pics tp saif sibuk nak tengok bas sekolah.  Huhuh...


Dah agak penat, minum dulu!  Sambil pegang duit yang jiran Na bagi.  Owh, sempat Na melawat baby baru jiran Na kat SP.  Baru sebulan, gebu weh...  Geram!


Disebabkan my FIL keluar sekejap and takde kat umah, kitorang singgah Penang dulu.  Visit my bro and SILYang tengah menunggu hari untuk bersalin.  Saif jumpa abang C ek?  :)  Main-main, Saif makan coco crunch 3 mangkuk, makan2, Saif amik bola abang C, terus kitorang undur diri.  Na teringin nak pegi Queensbay.  Besarnya.  Ala-ala Mid Valley!  Bagi Saif naik kuda.  Suka dia!!!


Ada suarasa kat sebelah Queensbay tue.  So, macam jammed sket la.  Dah jalan2 sket, kitorang singgah tepi laut jap.


Saja nak tunjuk jari yang berinai.  Heheh...


Ok, Saif dah tak sabar nak tengok sea dekat2.  Terpaksa hubby bawak gi.


Makin menjauh.  Owh no, Saif tak boleh mandi sini.  Next week, Saif mandi ngan Paktok kat PD k?  Huhuh, Saif siap nak bukak baju.


Ok, Papa mengheret anaknya pulang ke pangkal jalan!


Makanan sudah sampai.  Kalau tepi pantai, mesti la minum air kelapa terus dari buah and makan laksa kan?


Saif moncung sebab dah mengantuk!


Mama masih berusaha! 


Sampai Bagan Serai, kitorang cari port puyuh jugak.  Heheh, makan dulu!  See, entry yang menarik.  Dimulakan dengan gambar puyuh dan end pon dengan gambar puyuh.  :p  Puyuh di dua negeri yang berbeza.  Owh, saya suka balik kampung!




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...