Tuesday, December 28, 2010

Hate Malaysia

Fuh, sakit pulak mata bila nampak issue paling panas masa kini di web.  Sumpah annoying okeh?  Kalah bola, tak boleh terima, terus hate Malaysia?  Apa kes?


Sebelum ni ganyang Malaysia.  Yang sebelum tue Na dah lupa nama 'kempen' diorang.  Sebab terlalu banyak..  :p


Come on la, kita kan serumpun.  Itu yang pemimpin sana sini laung.  Serumpun kenalah sejiwa.  Kena la sehati.  Ini tak, salah sikit je bawak parang nak cantas kepala.  Silap sikit, pijak bendera Malaysia.


Hopefully, Malaysian will not go to that extend.  Chill sudah.  Kalau kalah, kalah la.  Kalau menang lak, takyah la poyo nak gi jolok sarang tebuan.  Relax sudah.  :)


Noted, diorang marah betul kat Malaysia sebab maid diorang banyak didera.  Bagus la kan backing rakyat.  Tapi cuba tengok on the other side pulak, berapa ramai maid yang buat perangai?  Lari bawak segenggam barang kemas, pijak baby, masukkan benda kotor dlm food sebab marah ngan majikan?  Belum lagi geng pecah rumah, ada jugak warga asing kan?  See, dua-dua pihak pon ada salah kan?  Kenapa kita takde kempen, ganyang Indonesia?? 


Anda jawab sendiri la.


Kalau ada bencana alam, kita turun padang bantu.  Sebab kita serumpun, berjiran...


Lepas nie hopefully takde lagi ridiculous kempen macam nie.  Sungguh menjengkelkan.  Plus tidak menampakkan sisi cerdik manusia.  Enuff said.




3 comments:

amethyst said...

nationality doesn't define a person.. it all ends up to how human u are.. we hate on each other for the simplest thing but when disaster strike, we cry together...

nurulhudaresad said...

kdg2 nurul rasa frasa "serumpun" tu sekadar laungan pemimpin je...hakikatnya tak sangat pon...peranan media dah jadi lain..bukan menyatukan....tp lagi nak pecah belahkan rakyat 2,2 negara....haaihhhh...tp harapnya malaysia jgn terpedaya dengan propaganda diorg.....kalo tak,x dpt nak bayangkan....

CIK NANA said...

Inaz : Agreed kali seratus!

Huda : Rasanya Msian always chill.. No worries then!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...