Wednesday, December 29, 2010

Chakri Palace is just a SO-SO

Balik dari tengok Maktok, hubby ajak lunch kat KLCC.  Na OK jek.  Heheh..  Jalan punya jalan, terasa nak try makan kat Chakri Palace.


So, this is the Cik Puan Nana.


En buah hati.


Bos besar.  Tengah makan aiskrim.  Baru duduk diam sket.  Kalau tak asyik nak berlari jek.  Papa cabut ceri tue sebab takut ganggu Saif nak makan.  Tapi Saif marah, dia letak balik ceri atas aiskrim!


Okeh, nie baru betul!  Aiskrim tue dihabiskan oleh Cik Nana yea.  Sebab Saif sibuk nak tengok tingkap la tue la nie la.


Tomyam nama panjang yang ada tulis recommended by chef.  Mangkuk kecik jek.  Huhuh...  Udang besar sekor, udang kecik 3-4 ekor, sotong 3-4 potong.  Mushroom hidup segan mati tak mahu.  That's it.  Rasa biasa saja.  Takde apa yang nak dibanggakan pun.  Malah Alissara sepuluh kali lagi sedap!


Na amik isi ayam with honey nie.  Macam sate.  Yang ni sedap.  Tapi sekadar sedap biasa je la.  Takde la nangis2 punya sedap.


Rasa kurang, hubby tambah kailan ikan masin.


Nie 3 menu yang kitorang order.  Dengan fresh orange + watermelon masam.  Harga = RM105.60.  Nilai yang agak besar untuk makanan biasa-biasa saja.  Lepas nie kalau nak makan tomyam, I better go to Alissara jek!


Dah abih makan.  Bagi chance Saif naik keta nie.  Suka dia.  Bising! 
Na tengah happy nie.  Sebab balik karang ada my family kat umah!  Yeah!

2 comments:

nieda said...

mahal ek...kalau sedap tak kisah berbelanja lebih

CIK NANA said...

aah, mahal dan tak berbaloi sbb rasa biasa jek.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...