Tuesday, December 14, 2010

Alissara


Dah dekat setahun Na jumpa Restoran Alissara, Puchong nie.  Na suka!  Sedap, selesa, berpatutan.  Tomyam semangkuk RM 15.  Tapi ada ketam, ada lala, ada ikan siakap, ada udang..  Kuah pekat, sedap gila ah.  :p  Worth it!  Last week, Na nak dinner kat Alissara.  Tengok pics atas.  Crowded weh, ramai sangat!  Saif lak meragam, sebab dah ngantuk.  So Na mintak bungkuskan i/o having there.  Tak sampai setengah jam, owner restoran datang hantar makanan yang dah siap dibungkus.  Tak sampai setengah jam okeh!  Cepat la tue..  Siap mintak maaf sebab lambat.  Huhuh, memang bagus kedai nie.  Strongly recommended! 


Na order Siakap steam asam boi.  Sedapnya Ya Allah.


Nie lagi satu menu discovered by hubby and dah jadik kewajipan setiap kali makan situ.  Udang petai masak belacan.  Sedap sangat tau!


Ulam & sambal belacan.


All for RM 50 sekali ngan laici & air teh o ais.  Sedap.  So, orang2 Puchong boleh la try makan situ.  Zatty, jom?  Ups, restoran ni bukak 6 ptg to 12 mlm saja tau.


5 comments:

amethyst said...

ade address x? mcm nk try jer hehehe

Zezzatty said...

jom kita set date...mmg sedap :D

CIK NANA said...

Inaz : Kat puchong.. alamak, tatau address. Nanti hani carik!


Zatty : boleh, boleh. insya allah nanti!

genny da bomb said...

kat mana ni lokasinye nana..bleh akak masuk list jalan2 cari makan gak ni

ciK ogGy bLue... said...

alissara mmg besh...
adress kt blkg blok f8 puchong permai yg flat baru....
pusing le kt blkg tu..
jln nk ke puchong indah rasanya..hehe:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...