Friday, November 12, 2010

Sawadeeka... Bangkok!

So, Nana join hubby's office trip to Bangkok.
Ala-ala family day.
Tapi without kids.
:p
3 hari 2 malam.


Muka pasangan berbulan madu!
Flight delay (plus minus) satu jam.
Bertolak 05/11/10.
Waktu nie tengah tunggu flight.
Dah mula nak sedih2 sebab tingat kat Saif.
Selamat sampai kat Bangkok 2 jam selepas tue.
Around pukul 1.15 pm.
Naik Airport Rail Link to city.
Ala-ala ERL.
Beza dia yang nie murah.
Cuma RM1.50 (15 baht) one way dari Suvarnabhumi Airport to last station which is Phaya Thai. (bukan Pattaya tau)


Tara, tak sampai 30 mins dah sampai Phaya Thai Station.


Tengok budak baju hijau tue.
Sengih je memanjang!


Posing di station LRT.
Ngeh ngeh.


Dari situ kitorang tukar train lak ke Ratchathewi.
Ini lawak sket.
Dia ada kaunter, tapi kaunter dia cuma untuk tukar syiling.
So, u tukar syiling kat kaunter and beratur again kat machine untuk beli tiket!
Tak suka, sebab double work.


See?
Berebut2 nak beli tiket.
Kalau jual kat kaunter sekali kan senang?


Ok, dah sampai.
Kitorang stay kat Asia Hotel.
Memang berkembar terus ngan BTS LRT station tue.
So, senang!


Tara, dah menjejakkan kaki kat hotel!
Ok, tengok la bilik dia macam gambar kat bawah k?







Cantik hotel dia.
Sama harga dengan Promenade Hotel KK.
Tapi nie much more cantik!
:p


Ok la, nie hari pertama kat Bangkok.
Pasni akan update gambar makan sodap2 ngan tempat2 menarik di Bangkok k?


1 comment:

tempe said...

murahnnye ERL die..kt kl dr kl sentral-klia...rm35 for 25min

wah best hotel 2..nak berbulan madu kat c2 gak la

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...