Saturday, November 13, 2010

Floating market, Bangkok

Day 2 in Bangkok.
Bangun pagi dengan mata yang bengkak!
Nangis... (ingat sibucuk kat umah yg tgh bergembira main ngan my family)
Heheh...


Breakfast di hotel.
Makan roti bakar + cornflakes and maggi cup.
Ngeh ngeh..


Para wanita berposing di lobby hotel.


Nie la van yang kitorang book.
Sebab perjalanan nak ke floating market from Asia Hotel is almost 2 hours.
Baik sewa van.
Selesa dan selamat.


Posing lagi sebelum naik van.
Owh, ada orang tanya kenapa Na nampak mesra gila dengan my hubby's officemates?
:)
I was once, working in the same department but different unit.
So I already knew all of them very well.
Kalau tak segan jugak den..


Dalam van.
Still fresh.
15 mins later, sume dah tidur.
Owh, lamanya perjalanan!
Huhuh, siap lalu kolam garam lagi.
Ala, Na tatau sangat tapi Na rasa diorang tanam or buat or hasilkan garam guna kolam.
Jangan tanya Na macam mana k?
Sila google sendiri.
Bersepah diorang jual garam tepi2 jalan.


Arrived!
Wah, dapat minum air kelapa yang Subhanallah... manisnya!
Me, hubby and his boss.


Lapar oo.
Tengok ar Na tengah korek air kelapa tue!
Heheh...
Maklumla, selalu breakfast makan nasi goreng..
Kali nie makan roti jek..


Yea, dah naik bot.
Mahal jugak la.
RM 40 sorang.


Waktu dah naik bot.
Akan ada orang amik gambar u all.
Macam kat Langkawi tue.
Diorang akan paste kat pinggan.
And jual ngan harga RM 20.
Tapi I kecek suh bg murah, so diorang jual RM15.
Kenangan..
Ok la...


Bunyi enjin bot tue kuat weh!
Takut den.
Dah la bunyi kuat, laju lak tue.
I dah la ngeri sungai2 nie.
Tapi diorang cakap sungai nie takat leher jek.
So leh jalan sampai tepi..


On the way tue nampak banyak umah tepi-tepi sungai.
Sume ada tempat parking bot.
Rasanya diorang nie memang banyak pakai pengangkutan air kot..


Sungai nie sempit jek.
So, guna bot panjang.


First stop is Coconut Sugar Farm.
Tempat diorang buat gula kelapa.
Or maybe we call it nira kelapa.
Dibuat dari bunga kelapa macam yang Na pegang tue.


Kat sini ada jual souvenirs jugak.
Tapi tempat ni aircond..
So, agak mahal la.


Heheh..
Gatal cuba topi2 yang comel.


Sekejap je kat situ.
Then gerak balik.


Rempah pon ada jual..


Memang rambang mata tengok barang kat sini.
Tapi I spent less than 500 baht here!
Hubby should be grateful bcoz I'm not a shopaholic!
(",)


Beg pulak.


Dah sampai kat pasar tue, makin sesak!
Gila ah, main langgar2 jek diorang nie.
Huhuh..


Motor pon ada jual.
Hubby sambar satu.


Robot pon ada jual.
Kreatif ar diorang nie.
Dah la barang diorang murah.
Pastu ada jugak replika tak senonoh as in alat sulit lelaki/perempuan.
Jual secara terbuka!
Huhuh...
*blushing*


Part yang paling best.
Makan mangga!
Rasanya hari2 Na makan mangga.
Sedap sangat!
RM 3 sebijik, siap potong.


Kitorang tak singgah temple.
Balik ke jeti.
Owh, pasni entry DreamWorld yang best tue!!!



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...