Tuesday, November 9, 2010

Babymoon or Honeymoon?

Walaupun sudah bertiga, atau mungkin juga bila berempat, berlima, berenam and etc.
Honeymoon masih perlu.


Untuk mengeratkan hubungan, mengintimkan ikatan.
Bukan maksud kalau tak honeymoon, tak sayang.
Cuma, bagi masa untuk diri.
Bagi masa untuk suami.
Bagi masa untuk berdua-duaan.


Sebab kebanyakan masa kita habiskan dengan suami + anak.
Atau boleh dikatakan hampir semua masa kita spent untuk anak.
Kadang-kadang, sedar atau tak..
Suami sudah jatuh nombor 2.


Tak boleh macam tue.
Suami patut nombor 1.
Lebih dari segalanya.


Tak semestinya bercuti jauh ke hujung dunia.
Cukup dengan keluar date tengok wayang..
Atau candle lite dinner.
Or maybe check in hotel kat Genting.
Mana-mana saja.
Ikut kemampuan dan masa.


Rindu anak?
Memang.
Semestinya.
Na sendiri menangis bila dah berjauhan.
And then rasa bersalah sebab buat hubby rasa bersalah.
Faham kan?
Hubby said, baik bawak baby macam nie.
Even he really needs that once-in-a-blue-moon punya vacation.
So, I felt guilty to make him kinda 'sad'.
So, I made up my mind and enjoyed our vacation together.
To the max!
:)


Tinggalkan anak dengan orang yang dipercayai.
Macam Na, Na tinggal Saif dengan my family.
Of course la keselamatan Saif terjamin.
Di rumah sendiri pulak tue.


Memang Saif sedih/merajuk.
But he needs to know.
That Mama and Papa do need our own privacy.
Kena ajar dia dari sekarang.
Takut anak tak boleh terima bila dah besar.
"kenapa skang tinggal? dulu kecik2 boleh je Mama bawak Saif?"
Contoh ayat bengang seorang anak jika tak diperkenalkan dengan honeymoon seawal usia..


So, mungkin honeymoon akan dijadikan agenda tahunan untuk my mini family.
:)
Insya Allah!



3 comments:

tempe said...

apasal xtngalkan saif kat aku je..confirm die xnak balik..hahha

Zezzatty said...

malang skali,zatty & azwan xmempunyai kekuatan lg nak tinggal rayna utk pergi mana2 :-(

CIK NANA said...

Tempe : I won't risk my baby's life! Hahah...

Zatty : Xpe darling, it depends. Keluar tgk wayang 2 hrs pon kategori honeymoon jugak.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...