Thursday, October 21, 2010

Muzium Sabah dan Taman Budaya, KK

Hallo, lambatnya Cik Nana update entry KK nie kan?
Baru KK. 
Kalau pegi UK, mahu update setahun tak habih.
Hehehe...


So, lepas kitorang pegi Green Connection, perut dah berkeroncong mintak diisi.
Ingat nak gi Marine Park, UMS.
Tapi nak kena makan dulu.
Pusing-pusing, jumpa tempat makan.
Saif lak tido.


Saif tak sihat sangat, so kitorang taknak la bawak Saif gi merata sangat.
So, pas makan balik hotel bagi Saif tido puas2 dulu.


Dalam pukul 3 pm, baru gerak ke Muzium Sabah.
Fuh, patriotik gila Cik Nana.
Ngeh ngeh.
Masuk RM2.
Memang lengang gila.
Huhuh, rasanya tak sampai 10 orang dalam Muzium yang besar tue.
Best la, macam2 benda ada.
Tapi Na takut nak masuk kat tempat pakaian tradisi kaum2 di Sabah.
Sebab tempat pameran tue gelap, and semua patung2.
So, Na terbayang patung tue kenyit mata kat Na.
Urggh, teruk kan imaginasi??
Hahah..
Owh, dalam Muzium takleh ambil gambar.
That's y Na explain jek panjang lebar!
Owh, ada satu part dalam Muzium tue ada keranda and ala2 macam gua sikit.
Na msuk and terkejut gila sebab nampak orang tergantung kat atas.
Rupanya patung pencari sarang burung layang-layang.
Kus semangat!


Na and Saif yang moncung!


Ok enuff.
Dah siap pusing2 Muzium, kitorang jalan2 kat Taman Budaya lak.
Sebelah Muzium jek.
Fuh, berpeluh la gak nak pusing Taman Budaya nie.
Rasa macam Jungle Trekking lak..
Heheh.


Hi Sunny..
Where's my moon?


Here u are baby!

Jambatan gantung!!



Bila lagi kan nak pose?
heheh..


Owh look at that Pakcik..
Korang pernah tgk tak cerita hantu, whereby akan ada tukang kebun psycho yg buat keja lambat2 and penuh misteri?
Hah, Pakcik tue agak menyeramkan!
Huhuh, ampun Pakcik..
I know u're just an ordinary guy!
Tapi saya memang penakut, tak percaya baca NIE!



Thanks bb bjorn!

Happy face!!


Baju merah + kereta merah!
Papa, can I buy white or pink Myvi??
Pleaseee?


Lentok abih ek?




Terkepit penyet anakku!
Heheh..


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...