Wednesday, August 11, 2010

Isi perut anak

Hari-hari bangun pagi, panaskan nasi + lauk si kecik tue.
Semua masak malam.
Dulu masak pagi tapi pernah ter miss one day sbb bangun lambat.
Sangat sedih, so masak malam.
Senang.


Tak masak banyak lauk untuk Saif.
Maximum 2.
Sayur/tauhu + seafood/ayam.
Simple.


Ada yang tanya, bb sitter tak masak ke?
Herm, bb sitter masak.
Tapi Na sendiri yang nak masak untuk Saif may be sampai Saif umur 2 tahun.
Atau lebih..
Bila Saif dah boleh makan semua, then br Na tak masak.
Mungkin.
Kalau Na masih ada kudrat, why not teruskan masak untuk Saif.
:)


Tapi, kalau Saif jenis tak makan..
Tak berbaloi masak.
Ini tak, anak saya makan banyak okeh..
So, malam Na masak untuk makan malam hubby + lunch Saif sekali.
Dua-dua makan banyak.
Memang habis, so berbaloi.


Setiap hari Na akan bekalkan bekal nasi, yogurt drink, yogurt, biscuit, fruits, buns untuk Saif.
Owh, botol susu Na hantar hari-hari.
Means everyday bb sitter akan bagi balik the botol susu kat Na.
Harus mengaku, cerewet sket tang tue.
Na nak basuh sendiri.


Saif, kamu kena belajar bersyukur.
Bukan semua orang peroleh nikmat makan macam kamu.
Mama and Papa bukan sempurna, but tried to be ones for u.
I love u, and Papa...

3 comments:

Najwa said...

well done..anak mkn dr air tangan ibu lebih baik kan. k.najwa pun dr umar kecik k.najwa msk sndri..botol pun sama la macam nana..xde nak tnggl botol kt umah bb sitter.bkn nk kata kita pembersih sgt tp dh mmg tanggungjwb kita sbg ibu to try do the best for our children..kan...

CIK NANA said...

Insya Allah, selagi diberi kesempatan. Nana masak untuk si kecik itu.. :) botol susu memang pantang!

grenlina said...

a helpful entry. i pon masak utk Fitrah n will basuh botol2 Fitrah evryday. i thinks thats the best a working mom like us can do, so, why not, kan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...