Thursday, July 1, 2010

Saya tidak pandai minum air sejuk...


Betul.
Tidak tipu.
27 tahun hidup, Na tak pernah minum air straight baru keluar dari fridge.


Most of the time, keluarkan dari fridge and biar pada suhu bilik selama 15 to 30 mins.
Then, baru minum.


Kalau gatal nak minum air sejuk sangat..
Tuang air sejuk suku gelas dan tambahkan dengan air suam.
So air tue takkan sejuk sangat..
(",)


Air berais?
Minum, Na minum.
Na mintak kurang ais tapi kalau kedai tue hantar yang ice penuh tp claim ais kurang, Na akan buang ais dia sket.
Sampai tinggal 1 ke 2 ketul saja.


Same goes to ice cream and chocolate.
Na akan kuarkan dari peti ais dulu and biar smpi ais krim tue lembik2 baru makan.
Sedap wooooo..


Coklat pun biar cair dulu baru ngap!
Sedap2.
Korang suka minum ais ke?


2 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

ieda suka sangat denga ais, takleh takde ais, teringat masa dlm pantang takleh minum ais, grrrr tahan je la, uhuhuhuh! :)

Lea Shmea said...

lea pun tk suka air yg terlalu sejuk tahap beku tu. ice blended ok la kot. but ice cream tak suka yg lembik. choc room temperature. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...