Thursday, July 29, 2010

Hidup dikelilingi sistem..

Waktu final year, Na teringin sangat nak jadi pegawai bank.
Heheh..
Waktu tue rasa cerah masa depan sebab Na scholar..
So, probability untuk menggapai impian adalah sangat tinggi..
:)


Waktu interview, rasa juling bijik mata seba tengok hundreds of departments yang Na tak pernah dengar..
Ingatkan keje bank, kira duit or pujuk customer beli our products jek.
Rupanya...
Banyak oooooo.....


With the Finance qualification, I chose to work in trade background.
It involves several systems.
From tradeflow to tradeline.
CPS, LCS bla bla..
That was interesting.
I love the place actually.


But I have different agenda..
Apakah?
Dengar macam jahat je kan?
Heheh, I wanna try a lot of things.


So, berbekalkan ilmu sedikit di dada..
I jump to treasury area..
Jugak bergelumang dengan systems.
K+, MLS, KGR, Flexserver, Riskatcher.
And I'm doing great with it!


Na tak pernah sangka yang Na akan kerja ngan systems.
I thought I'll be a Financial Exec or whatnot..
Rupanya, tempat Na disini..
Great experiences..


Tiba-tiba Na rasa mahu jadi Lecturer just like my father.
:p
Will think of that..
Boleh tak Bang?

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...