Monday, June 21, 2010

Tamak haloba

Jenguk account gmail, kot-kot la ada anon betul2 anak jantan nak berkenalan..
Takde pulak.
Yang ada berderet e mail kata Na kena loteri, Na menang lucky draw Toyota GBP 750 mio.
Come on!!!!!!


Nak tipu pun agak2 la weh.
Huhuh..
(",)


Even Na nak tergelak suka la la bila baca e mail merapu macam tue, saban hari kita boleh baca dalam paper tentang mereka yang tertipu/terpedaya dengan benda merepek macam nie.
Ok, memang betul awak menang.
Tapi awak kena bayar RM 1000 dulu kos bla bla bla...
Kat situ pun belum rang a bell for u ke??


Haiya...
Cepat ketuk kepala anda sekarang kalau rasa nak terpengaruh dapat duit sekelip mata macam tue!
Di sini boleh summarize yang manusia memang suka barang cepat, mudah, banyak, senang.
Ada ke sesapa nak bagi 1 JUTA hengget semudah A B C babe?
Game show tue lain la...
Tue pun kita kena usaha untuk menang.


Takmau tamak-tamak k?
Fikir panjang-panjang kalau terasa 'lain macam'.
Tanya kawan, family sebelum buat payment untuk apa2 sekalipun.
Sentiasa ingat yang tiada yang MUDAH dalam hidup nie.

Chill guys!

2 comments:

Elyn said...

skang mmg selalu dpt email mengarut nk derma duit ni.... jgn terpengaruh sudah la!!

HaninFarshid said...

hahaha!! tu lah..yang bestnya ada yang wasiat nak bagi duit berjuta2 kat kiter...yg bestnya org tu duduk oversea lak...selalunya hanin dpt dr bank africa....sejak biler lah hanin ada family kat africa...hmmm :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...