Monday, June 7, 2010

Pasta kasih sayang...

First and foremost, I would like to thanks Yatieychomel kerana telah membuatkan Cik Nana kecut perut dengan entry kecurian beliau!
Sejak itu, Na mintak tolong hubby untuk watermark kan pics yang nak diupload ke blog ini.
Thanks Cik Yatieychomel.

Terus ke kisah sebenar, hari-hari Na bekalkan Saif dengan nasi , buah, biskut, roti, yogurt,cheese stick, yogurt drink bla, kek bla bla bla.. 
Hari-hari nasi, kita pun muak jugak kan?
So, kadang-kadang Na westernkan makanan Saif.
Simple = Pasta

Rebus segenggam penuh atau dalam kes anak comel Na, 2 genggam, pasta.
Tak kisah la bentuk bow ke, spiral ke ape ke, janji pasta la.
Setelah confirm pasta tersebut telah lembut, toskan dengan penuh kasih sayang.
Dalam periuk comel lain, masukkan sedikit marjerin dan tumis bawang putih/merah hingga naik aroma mengancam ke seluruh rumah.
Masukkan juga ayam yang dihiris nipis dan telah direbus.
Masukkan keju.
Masukkan juga pasta yang telah ditos tadi.
Kacau
Kacau
Kacau 
Dengan api perlahan!
Pecahkan sebiji telur dalam pasta itu.
Hasilnya, pasta bersalut telur dan rasa masam2 keju dan ada hirisan ayam dan hey, taburkan daun sup dan bawang di atas makanan bayi anda!


Sedap wo...
(",)

4 comments:

tempe said...

xbawak g office pon?

Mrs. Amie said...

Qaira loves pasta too! lagi kalau ada cheese!

CikLilyPutih said...

sedapnya tapi secolour je ek! kalau banyak colour lagi cantik

CIK NANA said...

Tempe : agak2 la kot, makanan baby pon ko nak bedal ke? heheh

Amie : yeah, they're smart in choosing good foods!

Cik lily : heheh, aah kalau letak carrot, daun sup baru la colourful kan? :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...