Sunday, June 13, 2010

Cara memasang botol susu MAM

Bertitik tolak dari entry SEKSI nie, ramai yang tanya cara memasang botol susu MAM yang sebenar.
Sebab nampak macam botol biasa je kan?
Sekarang meh Nana cerita jigsaw botol puzzle nie.

Ini adalah botol susu yang lengkap sebelum dicerai-ceraikan.


Ok, inilah badan botol susu selepas dipisahkan.
Compared to botol susu biasa cuma ada 4 bahagian, tapi MAM ada 6 parts.


Mula-mula bahagian paling bawah.
Kena masukkan getah putih tue kedalam base botol susu.


Kemudian pasang badan botol susu dengan base nya.


Pasangkan puting pada pemegangnya.


Terus sambungkan puting dengan badan botol susu.


Then, tudung botol susu.


Cuba imagine, awal pagi sebelum nak bancuh susu kena pasang-memasang nie.
Heheh, seriously, I'm OK with it.
Alah bisa tegal biasa.
Tapi Na menghormati permintaan hubby and family yang mungkin rasa pemasangan tue agak tedious!
Teringat Kaksu pernah kena air panas sebab lupa nak pasang getah putih tue kat base botol susu!
Huhuh, sian my sis!


I have 5 of them!
Na simpan semua and replace with AVENT, and MAM yang biasa.
Janji, semua HAPPY and Saif kenyang!
So dia boleh main dengan happy dalam play tent dia!


(",)

2 comments:

Mummy Zara Sofea said...

elok ke botol nie..?zara xde lagi nie...hihi...

CIK NANA said...

Hallo mommy Zara!!
(",)
ELok2, Na prefer nie dari AVENT.
Dah la colourful.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...