Tuesday, April 13, 2010

SMS pemberitahuan kepada orang awam (over lah nana) bahawa kita telah bersalin dan responnya.

ALHAMDULILLAH.
To all family and frenz, we are pleased to announce dat out little PRINCE-SAIF RIZQ BIN SHAHRUL ZAIRI- was born on FRIDAY, FEB 20TH, 2009 at 3.49pm. He is weight 2.87kg.

SMS diatas merupakan SMS yang Cik Nana and hubby send to all almost semua nama dalam phonebook Na.
Of course la selepas Na selamat melahirkan bb Saif.
Tapi percayalah, SMS tersebut ditaip dan di save as draftkan sebulan sebelum tarikh lahir Saif.
Ok, yang sebenarnya hampir 3 bulan sebelum.
Bukan apa, Na sediakan payung sebelum hujan..

Dan reply yang Na dapat kadang2 boleh merenggangkan kembali jahitan C sect Na..
Contoh?

1. Alhamdulillah, lelaki ke pompuan Na?

2. Wah, bestnya dpt baby. Burung ke bunga?

3. Nana, apa nama baby hpa?

4. Berat tak baby? Berapa kg dia lahir?

5. La Nana, kami tak perasan sms hpa. Bila baby lahir?

pengsan

Dan bertindak bijak, Na tidak reply kepada SMSes sedemikian.
Bukan eksyen baru dapat baby tanak kawan ngan korang tapi Na beri lebih masa untuk u all baca dan analisa dan dalami isi SMS pertama Na yang sudah mengandungi jantina, nama, tarikh lahir, masa lahir, berat.

Na cuma akan balas kepada SMS teruja seperti..

1. Na, hpa bersalin kat mana? Kami nak pi tengok baby hpa bawak bunga sedozen ngan biskut sekampit..

2. Nana, normal ke operate?

3. Nana, bestnya.. Sakit tak Nana?

4. Weh Nana, apa perasaan jadik mak orang?

Heheh..
Tiba2 rasa excited nak karang balik SMS pemberitahuan tue..
Auw, manis sungguh kenangan itu.
Walaupun sakit wooooooooo perut saya kena tetak belah ngan pisau tajam.
And tulang belakang saya dicucuk!

pengsan

10 comments:

CikLilyPutih said...

rupenya dah lama sms nie ek

honeylanz said...

hehehe..sweet je.. tapi ngeri pulak baca part "perut kena belah ngan pisau tajam.And tulang belakang dicucuk!"...

Mrs. Amie said...

I pun c-sec babe.. bila kenang2 balik, mmg best moment tuh! hiks! lepas bersalin, mmg itak layan sms.. tak larat.. hihi..

CIK NANA said...

Cik Lily : aah, dah siap awal2 sms nie.. baby lum kuar lagi.. huhuh..

honeylanz : aah, best jek ingat2 balik. tp takut ooo.. dah la na mmg bencik jarum!

Amie : apakan daya, bayiku songsang but again Allah knows what best for us. C sect or normal, we are still a MOTHER! heheh.. betul2.. lalok semacam jek!

Elyn said...

ahaks i pun sms camtu gak siap letak hosp mana. kalau nk dtg lawat mntk nom bilik je hehehe

CIK NANA said...

K.elyn : pasni jgn lupa include kan Na k?? leh gi tgk newborn.. :)

Liz Rohaizat said...

ini gmbr terbaru eh?

anak teruna na telah selamat dicium oleh anak dara saya masa birthday party marea mysarah!

LOL.

CIK NANA said...

Hai Liz : owh rupanya anak2 kita dah lebih dulu berkenalan sebab mama saif pemalu sgt.. huhuh.. nanti kita jpa k??? rasa segan ank tegur sbb u glamour!! tapi na tahu liza baik hati kan?? :)

Liz Rohaizat said...

glamour? sejak bile pulak sy glamour?

na duduk dlm rumah ke time tu? mmg sy nampak saif nie. pastu ada terpk, apsal rasa muka budak nie mcm familiar. jenguk2 mak2 kat dlm, rasa mcm xde yg kenal. pastu ezan pun ckp xde yg sy kenal kot. takkan nak ty ayah saif pulak. hahaha..

saif nak pegi cuci tgn pun anak sy sibuk nak ikut. dia geram tgk saif comel sgt kot

CIK NANA said...

Glamour la di dunia blogger. Na baru! ;) Hahah.. Na perasan ur hubby dulu pastu cari2 mana la Liz nie.. Tapi malu sangat nak tegur! teruk kan Na? heheh.. By the way, nice 'meeting' u even dr jauh! hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...