Monday, April 19, 2010

Sentap...

Berita pemergian Achik SPIN semalam 17 Apr 2010 betul-betul buat Na sentap.
Na berfikir...
Bagaimana isteri arwah akan menghadapi hari-hari mendatang?
Owh..
That's hurt..
:(
Tapi Na yakin, isterinya akan kuat untuk teruskan hidup demi anak mereka.
Insya Allah.
And hey, she looks so calm tadi..
Alhamdulillah.

 
Dan...
Na terfikir, andai Na berada di tempat mereka??
How would I react?
Bolehkah Na yang cengeng nie teruskan hidup sendiri without hubby?
:(
Hari/minggu/bulan-bulan pertama tentunya sangat pedih/perit/pilu.
Tapi demi anak, demi diri sendiri jua masa depan bersama plus tentunya orang yang kita sayang tak mahu kita terus sedih meratap dengan takdir hidup..
Rasanya setiap orang akan bingkas bangun.
Letak kesedihan itu ditepi.
Lantas teruskan hidup.
Biar memori memimpin kita.
Namun jangan bagi memori itu menindas kita.
Kenang yang pergi namun yang hidup harus survive.
Cakap memang senang.
Namun itulah fakta.
Menangis air mata darah takkan mengembalikan yang pergi...
:(


 
Dan...
Andai Na yang pergi dulu...
Na izinkan hubby mencari pengganti Na.
Sebab Na tahu betapa hubby sayangkan Na dan anak2.
Maka tentunya hubby akan mencari seseorang yang boleh menjaga dirinya dan anak2 kami SAMA atau LEBIH BAIK daripada Na.
Na tidak risau tentang itu, tidak cemburu atau apa sementelah Na mahu hubby kekal gembira.
Jangan sedih kenangkan Na yang pergi dahulu.
Life has to go on.
Cuma, pastikan calon pengganti itu boleh menerima anak2 kita seadanya.
Itu sahaja..
Tolong jangan lupuskan ingatan anak2 terhadap Na.
Bukan dengan merintih hiba..
Cuma kenang dengan doa...
Am serious of this.
I'll always love u.

5 comments:

~ShaFeRLicioUS~ said...

Sentap jugak..
tpi kak za jahat..kata kat bg chik kalau i mati dulu i nak jadi hantu duduk kat blkang dia cam crita hantu thailand tuh..huhu..
sbbnya dia kata pngganti kak za mesti la lagi cantik, lagi rajin..huh..!!

Mrs. Amie said...

Kematian mmg sesuatu yg tidak terduga.. kan? Al-Fatihah..

CIK NANA said...

K. Za : Kakcik pun dulu rasa jeles and nak menghantui hidup syahrul smpi bila2 tapi be rational, he must continue his life. Plus I already showered by unconditional love sepanjang hidup and bila kcik harus pergi, kcik nak dia terus bahagia. ANd biar org lain boleh rasa bahagia yang kcik rasa.. :( (sedih)

Amie : betul.

Anita, Mummy Adzryl said...

uish.. syahdu nya baca yg last tu.. sedey.. mmg sedey.. huhu.. x ready!! :(

CIK NANA said...

Anita : ready x ready. we have to leave when the time has come kan?? sob sob ... :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...