Sunday, April 25, 2010

Psst pekerja pizza hut, Equine Park..

Dua kali Na dine in kat Pizza Hut Jusco, Equine Park..
Dua-dua kali tue Na berdepan dengan si pekerja moncung.
Huhuh..

Na tahu nama dia.
H*****A.
Not to mention here, tapi kalau sesiapa berkenaan yang terbaca entry nie..
Tolong sampaikan dekat si polan nie ek.

Kat Pizza Hut Equine kan kena press button utk order, bill or cancel kan?
Or semua Pizza Hut mmg cenggitu tapi Na tak tau sebab dah lama tak makan Pizza?
Tengah Na sembang ngan my sis, tetiba seorang pekerja nie datang and tanya "Kenapa?"
Na pelik, apa yang kenapanya?
Na tengok je dia.
Pastu terus dia cakap, "Kenapa panggil tadi?"
Serious beb, muka dia mencuka!
Huhuh, swear to God, I didn't press any button.
Na pun cakap la Na tak panggil pun.

Then dia terus muncung sambil tarik baby chair konon macam nak simpan balik.
Hey wait, that's for my son!
Na panggil dia, Na cakap Na nak guna baby chair tue sebab at that time Saif ada kat luar kedai ngan Papa.
Guess what?
Dia muncung lagi sambil hentak letak baby chair tue kat sebelah Na.
Eh, Na ke yang salah?
Pelik..

Dia pakai baju biru.
Kalau pakai baju biru tue manager ke ek?
Ish, takkan manager layan customer macam tue?
Not to say Customer Is Always Right even it is actually, tapi berpada-pada lah kot.

Senyum la sikit cik Kak.
Tak rugi mana..
:)

ps : Kalau nampak entry Na pagi2 buta kul 6, 7am tue. Jangan terkejut k? Heheh, all of them are Scheduled Entry. :)

pss : Thanks to Sara and Anita for the gifts k? Mmuaah to u both!

psss :Last Friday Na naik Star balik Sri Petaling selepas hampir 2 tahun tak naik train. Sama jek macam dulu, tapi Na terkejut beruk tengok ada seorang young man pakai baju tulis tak senonoh dengan gambar anu lelaki. Akhir zaman.. :(

10 comments:

CikLilyPutih said...

Nana,
tulis je nama pompuan tu kat sini. at least kpd sesape yang baca boleh aware pasal perangai minah nie. nama je supervisor tapi...
susah nak cakaplah.

Mawar said...

hi..selama ni saya silent reader je tapi bila ada entry ni terasa nak comment.

Saya pernah makan kat situ dulu. Mmg mcm tu staff kat situ dari dulu sama je. Then saya buat entry kat blog. Ada sorang yg comment mengaku dia pernah keje situ. Dia ckp Pizza Hut Equine mmg teruk, siap boleh serve pizza yang lipas dah jatuh kat dalamnya. Diorang just buang lipas tu then serve.

Elyn said...

cousin i pernah kene kat pizza hut area selayang mall....

kisahnyer pizza dah abih, manager larik takmo take responsible. customer tercangak-cangak tggu order. staff yg tak bersalah ketakutan. lawak2 pizza hut ni!!

CIK NANA said...

Cik Lily : Taknak la.. Nanti sian dia. Kalau org bertanggungjawab baca entry nie and nak details, they always can PM me. ;)

Mawar : Hai Mawar!! :) Tq for reading mine all this while. Aiyak, lagi takut ar nak mkn situ pasni. Sori ek Pizza hut. U guys should do something. :)

K. Elyn : Boleh pulak camtue? Erk..

mummyfarish said...

pizza hut equine mmg masalah ler..i penah komplen kat manager dia sbb serve lambat mcm siput. check up kat klinik kerajaan pun x lembab mcm tuh (klinik logiklah sbb ramaiiii)

CIK NANA said...

Mummy Farish : uhuk, rupanya bukan nana sorang yg terkena nie.. :)

wina said...

mmg ramai jugak pekerja fast food restaurant yg perangai macam ni..Wina pernah kena byk kali, geram!

p/s; Na, nape x dtg party Kira aritu?

Pelangi said...

baju biru rasanya management trainee..eksyen ye dia..period kot..tapi mcm mana pun x bole la ek dgn customer mcm tu kan..nape x tnya je dia "ada masalah ke??" hehe

CIK NANA said...

Wina : Ampun.... I have something else to do. So sorry k? :(

K. Najwa : Ngeh ngeh.. Macam la akak tak kenal nana.. :)

genny da bomb said...

baru pegi semalam..and face it..mmg tak friendly langsung staf kat situ...OMG!!!muka macam tanak buat keja..n mostly malay...arghhh macamana nak maju..haihhhh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...