Monday, March 15, 2010

Tolong guna AKAL sket!


Kisah nie berlaku last few weeks at KLCC's nursing room.
Na bukanlah 'pemarah' orangnya tapi kalau dah sengal sangat, siapa yang tak naik darah?
And it's not funny....
AT ALL!


Okeh, simple jek actually.
BB Saif poopoo, so kitorg pun singgah la nursing room nak bersihkan, tukar baju etc..
Dah namanya poopoo, sure la bau *acem* kan?
So ada la makhluk lelaki nie dengan nada *bodoh-bodoh alang atau mungkin memang bengap*, cakap kuat2..
"Eh, bau ape nie? Busuknya? Eh ape bau taik nie? Busuk la.."

Ish, seperti Na highlightkan di atas, Na nie seorang yang COOL!
Tapi kalau lelaki kurang cerdik tadi ulang ayat yang sama lebih dari DUA KALI, makanya beliau sengaja mencari pasal..

Come on la bro, ko masuk dalam nursing room..
Kalau ko nak wangi, pegi la masuk dalam kedai perfume!
Budus!

Yang lagi lucu nie, anak dia tengah disalinkan pampers sebelah-menyebelah jek ngan Na..
Bau *hancing* gak anak ko pun!
Lain la kalau anak ko kencing ke berak ke wangi then baru ko datang jumpa aku k?

Na memang nak marah sebab Na rasa lelaki tadi tidak sopan!
Atau ayat lain ialah kurang ajar.
So, Na toleh dan pandang tepat ke arah mata dia dan angkat kepala (korang tahu kan, angkat kepala seolah-olah tanya kenapa tapi tanpa suara)
And dia nmpk tidak selesa dan buat2 pandang lantai dan last skali waktu Na toleh, dia buat2 tidur sambil mak/wife dia salinkan pampers anak dia..
Loser!

Ingat ar?
Sebelum nak mengeluarkan patah kata, cuba tanya dengan minda...
Jangan jadi tuli dengan ikut kata hati!

17 comments:

Ena said...

Ohooo.. marah tul nie..
tp memg kuang ajor lah org tu.. tau lak takut ekk bile na angkat muke time tu.. hampeh punyer org..

grenlina said...

cakap siang pndg2, ckp mlm dgr2... so true kan?

CIK NANA said...

K. Ena : Na nie jarang marah ooo... Tapi nie macam melampau jek, nak-nak bila kata kat anak.. Kalau kata kat Mama rasanya leh cool lagi nie! :)

Grenlina : betul, bukak mata luas2 sket! yang paling penting, baik ko jgn ckp benda merapu deoan mommies psl anak diorg.. nahas! :)

Mrs. Amie said...

Eh mmg krg ajar eyhh? kalau I, I tunjuk skali poo poo tue kat dia..

"Nie ha yg bau busuk tuh!"

Like he didnt have children jer! mmg buduss!

CIK NANA said...

Oh Amie, kalau ikutkan nafsu marah yang mebuak-buak tue memang siap la mamat sengal tue. Tapi Na tengah enjoy jalan2 ngan family, malas nak spoil the mood!

Zezzatty said...

mmg byk org kurg ajar skang ni...kalo bole lempang kan bes.heh

mcm lah taik dia sndiri bau wangi.ntah2 40hari40malam pon xhilang bau.stupid btol

CIK NANA said...

Eh, mommy Zatty.. Chill mommy! Huhuh, garang2 mommies nie rupanya. Kan I dah ckp, kalau pasal babies jek kiotrg akan berubah from MOTHER to MONSTER! Sila berhati2 k?

mama_iris said...

eee.....benci nye laki mcm tu...tu kompem stok2 laki yg tak penah nak sentuh taik anak...sian bini dia...

CIK NANA said...

Mama_iris : hai Huda, betul kan?
Panas jek hati! :)

~ SueHarriz ~ said...

buduzzzz...mlut x berinsurans,,hehee

CIK NANA said...

Sue : memang xde insurance! bencik! :(

senioritasara said...

ya Allah..terkejut jgk dgr na marah...na yg sarah kenal xmcm ni.tp kalau mcm tu perangai manusia.siapa xmarah kan...haiiiiyaaaa...sabar2...

adam&alyaa said...

baling kan je pampers tu kt muke dia.biar dia tau ape benda ape yg busuk tu....hehehee

Anita, Mummy Adzryl said...

kuang ajaq laki org tu! ntah pape.. kalau me, dah perli2 dia balik dah! geram!! huhu.

CIK NANA said...

Sara : tak nak ingat dah.. bikin hati panas jek!

Adam & alyaa :great idea.. heheh, ups, tanak2 ingat dah..

Anita : mencik tau, rasa nak tonyoh2 jek mulut dia..

saya nora said...

isshhh..stupid betul!marah gak bile dgr ni..sabar k na..

CIK NANA said...

Hi syikin! Aah, tak sopan kan laki tue?? :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...