Friday, March 19, 2010

Sekarang musim MELOMPAT ke?

Maksudnya melompat company..
Hehehe..
Ramai lak my frens yang melompat-lompat nie..
Happy for them!

Sure better offer there kan?
Better offer here is not only in term of salary..
Orang kalau sebut jek better offer, sure kita terfikir..
"O, gaji kat sana lagi besar bla bla.."
For me, it's not purely bout the SALARY..
It might be the company provides u MORE benefits ie no of leaves, medical coverage, got training summore..
Mungkin jugak company tue menawarkan persekitaran kerja yang sangat mengancam..
Allowances..
Macam2 la yang membuatkan orang menerima offer untuk melompat nie..

It's no harm for u guys to try kan..?
In fact, we're still young!
Go go and fly high bebeh!
Walaupun insan2 yang tinggal terpaksa bekerja double keras untuk mengcover kerja pelompat2 tadi, still..
It does not matter!
Better u guys think of urself rather than terfikir, "kesiannya kat org yang kena cover aku nanti.."..
Huhuh, bukannya Na menggalakkan korang jadik selfish..
Tapi ingat :

OPPORTUNITY DOES NOT COME OFTEN!

SO, just grab it!

Herm, bila Na nak melompat nie..?
O, setakat nie Na masih cuba untuk setia..
Ekekeke...
Betul!


Chewah, letak gambar ala-ala merenung jauh berfikir ke mana mahuku terbang??
keh keh

7 comments:

Ena said...

Terbang ke putrajaya utk naik belon tu..ehehehehe..

Mrs. Amie said...

Na, I pun rasa tgh nak melopmpat nih! I baru keja 2 tahun n suka lompat2 setahun sekali.. hihi.. skrg nak lompat lagi cari tempat keja lain.. sbb u know what? dengan melompat nih, perbezaan gaji sgt ketara dr menunggu kenaikan gaji kat company tue sdiri.. if we stay, adalah naik 200-300 jer.. but if jump to another, at least it increase to 1k! hope dapatlah.. Amin...

CIK NANA said...

K. Ena : oo, pandai buat kelakar skang ek?? ;)

Amie : Ups, Na baru berhajat nak melompat ke ur place.. Heheh, tapi pikir sejuta kali. Na tak berani ar... Na baru jek lompat pas almost 2 years plus keje, not to another co but diff portfolio.. so, am hepi wif my job now cuma kalau ada yang lebih baik di padang sebelah sana, tak salahkan???

:cahya: said...

uik...awat time pikir..kuar blink2...huhuuu...

Anita, Mummy Adzryl said...

meh hop ke sini... padang blah sini not bad jugak... yukkk!! :)

senioritasara said...

ingatkan lompat apa...tahun ni mmg tahun lompat plak tu.betul, fikir whats best for urself.kalau ada peluang expand ur career mestilah kena rebut,esp kalau benefits dia best!

CIK NANA said...

Cahya : sebab Na ada ilmu.. tue psl kuar blink2.. keh keh.. :)

Anita : urgh, padang situ lebih hijau?? :)

Sara : betul kan? kalau mmg ade better offer there, why not kita blah kan?? herm.. think2 Nana!!! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...