Sunday, March 21, 2010

Nasi kerabu..

Dulu, Na tak pernah makan nasi kerabu..
Sebab I'm not a vege's lover..
So melihat kepada rupa nasi kerabu yang bersulam ulam adalah sesuatu yang mengerikan..
Heheh..

Sampai la usia menginjak 25 tahun..
Seperti yang Na selalu cakap..
Pernikahan meletak-samakan dua jiwa..
Menyuai-padankan dua rasa..
Dek kerana hubby makan nasi kerabu and bila dia suap sekali-sekala..
Not bad kan rasanya?

Selepas beberapa siri 'suapan paksa'..
Na pun terus teruja nak makan nasi kerabu..
Sedap weh!
Skang Na suka makan kat restoran RT, puchong prima..
:)

And hari nie, Na teringin lagi..
Dapat ke x?????

Update!!
Urgh, tadi hubby bwk gi RT.. Konon nak mkn nasi kerabu!!
Uwaaaaaaaa, dah abih!!
Owh, kalau mengidam susah nie..
Nasib baik 'teringin kosong' jek..
So leh hold smpi lagi 2 wiks, sbb dis wik hubby gi course!
:(

7 comments:

~ShaFeRLicioUS~ said...

nasi kerabu kat psar malam umah chaq idah sedap bangat!! now kak za pon teringin nak makan nih..lambatnya ari khamis..

~ f i d ~ said...

ohh nana, awat yg pi cerita pasai nasik kerabu ni huwaaaaaaaaaa..

k fid dah byk hari teringin nak makan nasik kerabu, tapi,kat nz ni mana ada jual,kalau nak,mmg kena buat sendiri la..macam leceh saja..byk rencah nya..

CIK NANA said...

K. Za : amboi..... jauhnya... tapi pasar mlm dpn umah chaq idah mmg superb! sedap gila makanan dia.. :)

K. Fid : hahah, mintak maaf ek Kak.. Wah, kak fid pandai buat ek? bagus2.. Kim slm Puan Wan! rindu kat dia..

Zezzatty said...

aaaaaaaaaaaaaa...sedapnyeeeeeee!

CikLilyPutih said...

same dgn myself, memang seuumr hidup x penah makan nasi kerabu. skrg nie je baru belajar2 makan coz apak mertua duk area pantai timur, itu yg kene belajar2 makan tuh

Man Bucit said...

salam .. kat mana rest RT puchong prima nih .. saya dok saujana puchong .. rasa nak try nasi kerabu nih

thanks.

Man Bucit said...

salam

kat mana rest RT ni? rasa nak try lah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...