Friday, March 26, 2010

Mereka mahu hidup!

Na terima e mail nie dengan tajuk,. "Janin menjadi bayi"..
Ingatkan gambar process dlm womb yang mcm biasa kita tengok/dengar tue la..
Tapi bila tengok 1st pic pun dah meremang bulu roma..


I thought nie pics gambar janin yang dibuang..


Kecik je kan?
Waktu tengok pics tue Na dah mcm sebak2 dah..
Sebab sedih kenang nasib baby tue...


Pics ni lagi mengkonpiuskan Na..
Pastu I assume dat mungkin baby tue dilahirkan pra matang, that's y kecik..



Gambar that janin wif her/his siblings.


Dis pics betul2 buat Na heran.
Nape diorang pakaikan janin tue topi, selimutkan and whatnot?


Owh, ok..
Dah nak semadikan kot nie sebab balut ngan plastik!


Eh???????????
Yes, the baby survived!
How, don't ask me!
Just believe in Allah SWT.


Dan now, dia is the latest pics of the miracle baby.
Even mungkin tidak sempurna spt others, (merujuk kepada those wires kat his body)..
Tapi he makes it..
Alhamdulillah, masih diberi peluang untuk hidup di muka bumi!
Fuh, mengerikan betul forwarded email nie..
Tapi cukup utk membuka mata..
Betapa bayi itu mempunyai keinginan yang tinggi untuk terus kekal hidup.
Jangan ditamatkan riwayat mereka begitu sahaja..

2 comments:

yatie chomeyl said...

berderau jantung tgk pics mula2 tu..alhamdulillah baby ni selamat..his parent must be really thankful for this

Mrs. Amie said...

Kan? Nie yg dah sempurna sgt.. buang mcm tue jer kat semak2 la apa la.. tak pikir agaknya... ingat mainan kot.. tak suka buang! Subhanallah.. if it is really happen, mmg menakjubkan.. Allah Maha Besar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...