Thursday, March 4, 2010

Kisah Saif dalam kereta..

Tak tahu la nak define muka nie sebagai memberontak ke, muka malas nak layan Mama snap pics ke, ape ke?
Nanti Sayang dah besar Sayang bagitau Mama k?


Owh, rupanya Saif taknak duduk dalam car seat tue..
Huhuh..
Sayang duduk la situ, selamat..
Lagipun leh tengok view kat depan...


Semakin kritikal..
Mula nak nangis!


Disebabkan kesian, Mama pun keluarkan Saif dari car seat and duduk belakang ngan Mama..
Saaaaaaaaaaaifffffffffffffff............
:
:
:
:
:
:


Huhuh, budak kecik nie nak lari dari Mama..
Nak bebas!
Buat muka tak bersalah lak tue..


"Mama, taknak la pegang2.. Saif nak jelajah kete nie la.."


Lepas duduk, bangun, duduk, bangun, selongkar semua..
Saif dapat la benda yang dia paling suka..
Songkok Papa yang dipakai waktu akad nikah..
*wink wink*
:)


"Mama, macam mana nak pakai nie?"


Here you go Sayang...
Ah, comel!


Dah penat tour kete tue, Saif pun tertido waktu kitorang sampai destinasi..


Skang ikut mood Saif, kadang2 OK jek dia stay dlm car seat tue smpi tertido..
Tapi kadang2 Saif nak jalan2 gak kat belakang! 
Whatever la Saif, asalkan Saif hepi!!!
:)
:)
Mama ngan Papa pon tumpang happy!

7 comments:

Mrs. Amie said...

samalah mcm Qaira.. ikut mood.. but most of the time okla dia nak duduk.. but kalau travel jauh2 lepas bangun tido, mesti nak bangun dr car seat.. babe, baby niemana boleh dok diam.. dia nak jalan2 jer.. kan?

CIK NANA said...

Amie : Betul! Sana sini sana sini, nie Saif dah nak leh jalan.. Fuh, bleh kurus Mama dibuatnya.. Heheh :)

Ieda Al-Habsyi said...

miahaha!! saif nak dok blakang ngan mama dia tu, ensem boy lah saif nih! suka ngan rambut dia. Dulu, ingat kalo de anak lelaki nak buat rambut cam tu gak, tapi kuar pompuan, kerinting plak tu, hehehe!!

Ena said...

alahai saif... cgt cute lah kamu..
same juge dgn anak2 sy.. x mau duk lam car seat.. mesti nanges.. skrg kejenye pun kejap depan ..kejap kat belakang.. hu3x..
alahai penat explore sampai tertido yeh!.. so, sweet..

CIK NANA said...

Ieda : Skang rambut dia dah ala2 nak 'ikal mayang' gak la.. heheh, dgn erti kata lain, nak kerinting dah! ;) ish, girl rambut kerinting la cun!

K. Ena : Aah abih sume dia nak explore! Semua poket kete tue dia seluk!

ezan said...

skrg sarah pun dah xsuka nk duduk dlm car seat. asyik mengamuk je kalo letak dlm tu... tp kalo pegang sure tersengih2.. mummy dia la yang geram & penat tgn. hahahah... sabar je la...

CIK NANA said...

Ezan : Aah kan? Owh, biasanya.. Mommy kena la mengekor ke sana-sini.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...