Wednesday, March 3, 2010

CTRL-ALT-DEL

Na kecewa..
Na telah GAGAL..
Terlalu privacy untuk dihurai disini..
Bukanlah sangat kritikal..
Tapi still... I've failed..
Uhuhuhuhhhhh...
:(

~Disclaimer: Ayat dibawah hanyalah rekaan semata-mata. Cik Nana tidak pernah dan tidak akan putus asa~

Kenapa hidup ni tak boleh di CTRL-ALT-DEL kan?
Kalau rasa dah jauh menyimpang and tak suka dengan what’s going on, just klik ctrl-alt-del dan keadaan akan kembali seperti biasa!
 I can just start from the beginning!
Betulkan apa yang patut..
Go thru again n kalau still far away from what I expect, skali lagi klik ctrl-alt-del.
Kiranya mcm trial n error la.
Tak pun, kalau tengah menjalani kehidupan tu, kita rasa lost..
Tak nampak jalan keluar…
Cepat2 tekan ESC.
Huhuh, kan dah selamat?
Pelik kan?
Tiba2 Na rasa perlunya “butang2 khayalan” untuk memenuhi kehendak diri!
Yang lagi best, kalau dah hidup kita hang..
Tekan apa pon tak bleh..
CTRL-ALT-DEL pon tak jalan, ESC pon tak bleh..
Kita bleh RESTART!
Still, lepas tu keadaan akan jadi mcm sebelumnya balik..
Mungkin ada sedikit data yang hilang tapi bukankah ada auto-recovery?
Heheh…
Tapi, kalau dah suma butang pon tak nak bagi kerjasama..
SHUT DOWN!
END!



*muka sedih*

10 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

miahahha!! bagus lah, keyboard pon leh jadi ayat, menarik! wink*wink :)

CIK NANA said...

Ieda : tq tq.. kihkih.. terus tak jadik nak sedih2.. bagus ar ieda nie!! u're such a gut pompom girl!

Ena said...

Kreatif nyer!!!..
leh jd kan n3 pulak kan!.. sgt bagus..
tu la bezanya memori manusia yg diciptakan pleh NYA dengan bende yg diciptakan manusia kan!

Mrs. Amie said...

Ala na.. klu mcm tue senangla.. asal tak mintak magic jer? hahaha.. lagi senang babe.. apa2 tak suka, kita magic kan jer.. hihihi... apa pun, that's life kan? kena go thru jugak even apa pun... mmmm...

CIK NANA said...

K. Ena : Nie lah jadinya kalau susah hati.. mula la merepek smpi n sbb asek renung keyboard, terkeluar la entry nie... heheh..

Amie : betul betul betul.. lagik senang! ;) heheh, aah kena hadapi gak idup nie.. Kalau semua senang jek bukanlah hidup namanya!! :)

ezan said...

xtau nk tumpang sedih ngan nana or nak gelak ngan ayat2 kreatif ni.. hehehe... tapi kalo ada camni ezan pun nak gak... :P

tp apa2 pun i know u such a strong mummy.. cheer up & all the best!

CIK NANA said...

Ezan : yeah, mama Saif strong!! :)

Zezzatty said...

jgn kata crtl-alt-del...kalau ada binatang peliharaan mcm doraemon pon besss..ehehe.

btw na..setiap apa yg jd tu pon ada hikmahnya...

senioritasara said...

betul na...ada hikmahnya....kita sakit pn ada hikmah.na sihat ... cuma kena maintain ceria!!!!!jgn sedih2 ok!we all love u

CIK NANA said...

Zatty : gut idea.. doraemon dan donatnya!! ;) babe, life ain't ezy!

Sara : Tq ek.. Na memang ceria.. takde sedih2.. :) x percaya tgk gambar tue. Sedih pon maintain sengih-pipi-tembam lagi!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...