Saturday, January 9, 2010

BOTOL SUSU!

Heheh, bb Saif dah pernah pakai NUK..

Na personally sgt suka bottle NUK nie..
Tak mahal, cute, senang cuci, ringan, wide neck!
Tapi malangnya anakandaku bb Saif hates the nipple...
:(
Na ada 2 bottle NUK and of course la mcm 'nyesal' sket sbb bb Saif x suka guna dis one..
And tak leh ganti ngan other nipple sbb leak!
Haish..
RATING :



Pastu Na goes for NUBY..


bb Saif loves dis one.
Tapi Mama lak tak suka!
Sebab susah nak read it's scale..
Adoi..

Sebab bb Saif suka, me bought another 2*240 ml..
Yang ni boleh tahan la sebab colourful and ada cartoon2 sket..
Still, it's hard to read d scale..
Membuatkan adik-adikku tejenguk2 baca scale..
RATING :

Disebabkan kurang gemar ngan above feeding bottles..
Na try beli MAM..

*Clear kan scale dia?*
Heheh, alhamdulillah.
bb Saif suitable dgn dis one!!
* Design cantek!
* Colour pon cumel2..
* Clear scale..
* Senang nak basuh but agak leceh nak psg balik..
Herm, pls click HERE to see d diagram..
So, Mama puas hati dengan MAM la..
Bought another 4 bottles..

RATING :


 Mcm teringin nak try AVENT..
Tapi AVENT nie mahal sangat la..
So, mcm nak stick ngan MAM..
Heheh..
Nanti2 bila Na ada rezeki lebih or maybe utk lil sibling of bb Saif br try dis one..

Utk drying rack, Na pki MUNCHKIN..

Best..
Murah..
Convenient for travel..
RATING :




Same brand for the bottle & nipple brush..
RATING :



Ups, tlupa lagi satu..
Paci bb Saif..
Im using AVENT.

Meh kita tengok tuan punya botol2 susu di atas..
Heehehhe...
Ini dia...
Bucuk macam anak Mama!!
MmuuuaaaahhhhhXXXXX...



 

6 comments:

Siti Safuan said...

salam perkenalan..saya pun tgh mencari2 botol susu yg sesuai utk anak ke3 (actually, puting)..anak 1st & 2nd guna puting doctor baby..ingat nak tukar la sket..saya ada terbaca dlm 1 blog yg botol avent cepat leaking & puting kene tukar selalu..tak tau la plak betul ke tak..

CIK NANA said...

Salam kenal jugak Siti.
:)
Owh, Na vote for MAM.
Bukan yang berlapis-lapis macam nie :
http://warkahbuatbulan.blogspot.com/2010/06/cara-memasang-botol-susu-mam.html

Tapi yang selapis macam nie :
http://warkahbuatbulan.blogspot.com/2010/06/ayang-kalau-selapis-lagi-seksi-la.html

Herm, from my experience. Avent mmg leaking. Na tak suka and I regret bought them. Tak kisah la BPA free ke, yg biasa ke. Suma leaking.

So, I suggest. Go for MAM. And they said TT also good but I never give a try yet.

:)

fazidah said...

mana nak dapat drying rack MUNCHKIN tu?

fazidah said...

mana nak cari drying rack MUNCHKIN tu?

PUAN NANA said...

Hi Fazidah.. ;p

bleh beli kat TWINSBABY!

fazidah said...

huk aloh... kat mana tu ea?
on9 x jumpa pun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...