Friday, June 26, 2009

P@GI Y@NG IND@H WITH BB S@IF!

Disebabkan bb Saif tanak dok depan sorang2 while me and hubby bersiap nak gi keje.
So I put him on the bouncer so that he can see us..
Takde la bb Saif berleter... :)

Sambil pakai tudung, Na layan bb Saif sembang..
Pok pek pok pek...
Heheh, precious moments...
Me like........ :)


Sembang lagi, lagi dan lagi...
Sampai ternganga la anak Mama ni sembang!

Papa agah, bb Saif ketawa...
Ah, indahnya..
Tanak gi keje la..
Nak dok umah main ngan bb Saif...
:(

Bila Papa siap pakai baju and me siap pakai tudung,
suddenly bb Saif senyap....
Sambil buat muka ala2 sedih....
Alahai sayang..
Mcm tahu jek kitorg dah siap nak tggl dia kat umah bb sitter...

"Ma, u really want to leave me..? Again...?"

Mama dukung bb Saif,
Pujuk2, kiss2...
Tak berkesan...
Tengok la muka dia...

Kerut2 muka bb Saif..
Tak puas main ngan Mama lagi yek sayang...??
Tggu ek, malam nie kita sambung!
Mama and Papa love u sayang...
SO MUCH!


Friday, June 19, 2009

KRABI - PART TWO

Pagi2 kitorg dah bangun.
Havin breakfast at NANA RESTAURANT.. (Nama mcm nama I la.. heheh)

Yg bestnyer dia ada byk buah..
MANGGIS, RAMBUTAN, PISANG..
I like!!!!! (",)

Me tgh tggu transport nak pi Island Hoping..
Dah kenyang makan, masa utk posing!!!! :)
Me & hubby @ NANA RESTAURANT..
Saja suke ulang byk kali nama kafe nie..
Keh keh keh..

Horey, jip dah sampai..
Taktau nak panggil ape xtually...

Me & hubby on the boat..
On the way to our 1st island...
:)

Jangan tercabut la wahai topi besar...
:)


Have to admit, the view mmg cantik!
Tapi dgn bangganya Na nak announce yang :
PULAU2 KAT MESIA 10 times LEBIH CANTIK!
Sumpah, tak tipu!

Me & hubby..


Cantik2...
Me like dis..
And me love hubby a lot..



Hubby bagi ikan makan roti!


Tengok!
Ikan dah mai kat Abang...
Lari......... :)


Yea, ikan dah banyak...
Comel...............
Tak payah pegi Fish Spa,, ikan nie gigit2 abang...


Where's me hah?
Tue nampak tak me sebelah my hubby..
Ada la, tak nampak ke..??
Pendek umur!
(",)

Ye la, ye la..
Na penakut air sbenarnye..
So, my place is on the boat amik pics only!
Huhuh, hubby tak nak ajar...
:(



Dah abih, Na dah ngantuk gila...
Tertido atas Abang...
Herm, dari kul 9 am sampai kul 5 pm..
Mahu tak penat..
On the way balik tue, organizer bagi we all makan buah TEMBIKAI + NENAS..
Sedap gile nenas dia..
I cannot forget..
Maklumlah, dah hampir setahun tak makan nenas...(pregnant+confinement)
Tido sama2............
:)
More pics will be uploaded later.. Me malas sket hr nie.....Sori!


Wednesday, June 17, 2009

M@M@, S@IF CAN W@LK!!!



Mama & Papa lurve Saif sooooooooooooooooooooooo much!
XOXO

SEL@M@T PENG@NTIN B@RU...

Last Saturday, 06/06/09 (BIRTHDAY BUNA)...Me, hubby and bb Saif attended Leez's wedding reception at Rawang..Bg bb Saif pki topi, takut panas...

Posing dulu sementara nak sejukkan keta..parking takde bumbung..Panas ler...
Saif mcm tak sabar jek nak jejalan..
Sabar Sayang......
Arrived safely in Rawang!
Met Kaabah + Paman, Shazwan + wifey, others..
Makan mmg sodap...
Saif maintain jadik budak baik sepanjang kenuri which I love most!
(",)

Ups, Mama baru puji Sayang..
Dah buat muka kelat...Panas ye Yang?
Kejap yek, kite jumpak pengantin dulu..

BB Saif met the bride..
Aunty Leez in maroon..
Cantik2....

Me + Hubby + pengantin and frenz...
SELAMAT PENGANTIN BARU LEEZ & AZRIN!

Dah lama duduk kat kenuri,
Tengok silat, live band sume..
Me and hubby undur diri..Sebab bb Saif dah mula mengeluarkan bunyi yg kurang enak...
(",)
Look at me:Tried my best to comfort bb Saif...
Ups, anak Mama nie panas yek!
Waktu pegi dressing punya comel, at last tggl sluar kecik jek...
Hai la bucuk Mama...
Dah kenyang, bb Saif tertidur..
And so do I..
Cian hubby drive coang2...
:(


BISIK BULAN :

1) DUNIA INI BULAT - Orang berbudi, kita berbahasa. Orang memberi kita merasa. Kalau kita dijemput utk hadiri kenduri kahwin, kita wajib menghadiri kecuali ada urusan yang tak dapat dielakkan.

2) WHAT GOES AROUND COMES AROUND - Tolonglah kawan2, manusia nie ada macam2. Tak sama. Kalau kita rasa kurang berkenan dengan mekap pengantin ke, baju pengantin ke, pelamin ke, bilik tido ke, hantaran ke ; TOLONGLAH jangan komen2 sesuka hati. Jagalah perasaan RAJA SEHARI. Tentunya semua yang dipilih on her wedding adalah kesukaan dia. Itu hari dia, so just LET IT BE. Tak kiralah baju pengantin hijau macam SHREK ke, baju biru mcm PLKN ke, whatever it is, pls respect the bride&bridegroom... Dan ingat, kalau hari nie kita mengutuk dia, tak mustahil majlis kita akan ditimpa 'musibah'... So, watch out..

3) MAKANAN - Oh, kadang2 benda ni adalah diluar kawalan penganjur. Janganlah dicebik andai nasik termentah, lauk terkurang itu dan ini.. Terimalah seadanya.. Mana ada penganjur yang suka2 jek nak masak nasik biar mentah.. Sian dia, janganlah kata2 kat tuan umah..

4) Jagalah tata tertib diri tatkala menghadiri kenduri kahwin. Seeloknya DOAKAN KEBAHAGIAAN pengantin.. Itu yang paling baik. Daripada kita kutuk majlis dia, baiklah kita doakan agar Allah limpahkan rahmat kat kehidupan baru dia.

Tuesday, June 16, 2009

KRABI - PART ONE...

Sebelum meninggalkan anak terchenta di umah ngan Bapak tok, nani and maksu dia, haruslah anakandaku ini dipeluk2.. dicium2..diuli2..mmuuuaaahhhhhh...muuaaahh..kejap jek Mama ngan Papa pegi ye Sayang..:)Dok ngan nani elok2 k?Don't be naughty Sayang...

And Papa pon join the club. Sila abaikan pose yang kurang sopan nie yek..Sebab nak kepit kepala bb Saif actually.. :)Huhuh, Mama nak tinggal anak Mama...Anak Mama macam maintain jek, cool jek...Gut boy!
Sampai LCCT an hour earlier, takut jem.Rupanya jalan smooth jek.Tu yang terover awal lak tue..Lepak la kat Old Town dulu.Minum2 jek..

Me and hubby...Waktu ni dah tingat kat si montel Saif.. :(

Horey, finally..We are on board..

Yieha,we arrived at Krabi International Airport at 1.20pm waktu Thailand.. And kitorang naik van nie balik hotel..

Canggih gak van nie, penuh lampu disco, karaoke set..Sepanjang perjalanan ke hotel, Na tengok dia punya view hampir sama cam Mesia.Pokok nyok, rumah pon mcm kat Mesia jek..
Sampai!!Nie la hotel tempat kitorg bakal menginap.
AO NANG SUNSET HOTEL

Dari my room leh nampak swimming pool yang menggamit..Even Na tak pandai berenang!:)

Nie la bilik kitorang..Ok la, not bad.Most of the furnitures are made by wood..Murah gamaknya kat Thai..Comel jek sume kaler coklat..

Ade lagi wooden chairs, kipas, fridge,TV...

An open air cupboard..Heheh...Siap ada payung lagi bilik nie..:)

Sila tinggalkan barang berharga anda dalam peti besi ini!

Hair dryer??Mcm vacuum cleaner jek.. :)

My hubby rasmi....Sambil tgk tv yang channel dia quite pelik!

My hubby tried his best to start the rental scoot..Punya la lama nak start,lain sket dr scoot kat Mesia.Last2, credit to HAMID, hotel bell boy yang tolong start!TQ HAMID!

Apapon,carik kedai makan dulu.Susahnya kat Krabi nie,susah sket nak carik Halal restaurant..:(

Dah sampai restoran,tgh nak order.Skali masalah bahasa la pulak..Ada sorang jek yang leh converse in English and she needs to cater several customers.Tue yang slack sket ar..Dah la perut lapor!
Setelah menunggu agak lama,sampailah nasik putih,tomyam seafood,sotong goreng tepung,sambal belacan ngan ulam.Series,nie la tomyam yang sungguh sodap!Cayolah cakap den..Kena lak ngan jus tembikai and fresh orange..Fuh, terangkat!Tggu lama sket pon tak menyesal tau..

Ade bunga orkid kat stiap gelas air..Heheh,cumel2..I like.Jus dia sume mmg superb!Tue la tomyam yang sgt sedap tue...

Several minutes later...
LICIN........ :)
Pas makan,kitorang jalan2 sket..Gi survey barang...And me beli topi nie utk pakai gi island hoping esoknye...Pastu kitorg balik hotel utk kemas2 apa yg patut and rest!

FINISH PART ONE....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...