Friday, May 29, 2009

PROGRESS OF MY LOVELY BABY..


Saif mula meniarap (on his own efforts) dd 27/05/09 when he is 3 months and 1 week old.. Before that he's already showed tanda2 dia nak pusing.. Pantang letak je sure dia akan mengiring kiri @ kanan and tried to turn his head and bontot around but unfortunately his bontot is quite heavy (wif pampers).. So that he's unable to turn around yet... Tapi on the 27/05/09, waktu fetch bb Saif.. Her bb sitter told us that Saif already meniarap 3-4 times on that day.. With no favor from others.. I was stunning + sad because:
WHY NOT ME FIRST TO SEE HIM MENIARAP???
Kenapa mesti bb sitter yg tengok his first movement??? Series, those mothers outside will understand how I feel... :( Im crying in bathroom after arrived home because I felt that Im not so-called-MUMMY as I fail to be besides my baby when he first doing amazing things.... But I chilled when saw Saif meniarap banyak kali kat umah malam tue... Sampai la dia ngantuk!!


Saif on his action supervised closely by Papa..
Saif : Mama, can I move forward.... I wanna hold that thing...
Me : NO

Saif : Papa, can I?? I'm moving Pa...
Papa : NO (sambil tarik kaki Saif..)


Mama, I saw sumtin.. What's this Ma..??

Saif : Ma, where are u goin?? Im tired alredi...
Me : Wait sayang, I wanna take ur photo... Heheh
Saif : Please Ma, don do this.. I cannot stand anymore...
Me : Ok lah sayang....


BISIK BULAN : KADANG KALA, UNTUK MENJADIKAN KEHIDUPAN LEBIH SEMPURNA, KITA PERLU MENGORBANKAN SESUATU...

H@PPY FIRST @NNIVERS@RY TO ME.. :)

Rasa Na, ni entry yang paling bererti.. 25/05/09, genaplah SETAHUN penyatuan hati Na dan suami .. How fast time flies... Serasa baru semalam kami berkenalan.. Menyemai janji bersama, menerima akad untuk sehidup semati, susah dan senang dihadapi bersama, ketawa satu nada dan menahan sedu berdua...

Lelaki yang mendapat tempat di hati Na nie, biasa saja. . En Shahrul Zairi Bin Jamaluddin.. Dia cuma lelaki biasa, namanya tak tercatat dlm mana2 senarai lelaki kaya di dunia, bukanlah juga termasuk dalam senarai gorgeous man in the world... Tapi dialah lelaki pilihan Na.. Kakinya rapat diletak ke bumi.. Tidak sombong, tak juga terlalu merendah diri..

Dia : seadanya..

Hingga kini, tak pernah terdetik kekesalan hatta sebesar zarah sekalipon mengenalinya.. Berjumpa lelaki ini, mencuri hatinya, lantas mengikat kasih berdua, dan menerima zuriat pertama hasil cinta.. Semua tue adalah anugerah terindah dalam hidup Na.. Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi kerna kerana izin Nya, lelaki ini jadi milik Na (SELAMANYA)...
Tak perlu Na laung ke satu dunia, kelebihan lelaki ini kerna Na sangat2 percaya... Tak ada suatu pon kejadian Tuhan di muka bumi ini sempurna seratus peratus.. Akan ada kekurangannya be it less or more.. Lelaki ini juga sama, dia juga punya kekurangan (samalah dengan Na malah semua manusia di dunia)... Tapi Na optimis dan I truly believe that pernikahan ialah satu medium untuk dua jiwa yakni wanita dan lelaki untuk saling melengkapi, menutup lompong pasangan masing2.. Yang sudah sedia hebat akan dimantapkan lagi dan yang kurang sini dan sana akan diperelokkan.. Itulah hikmah pernikahan... Cuma Na harap, malah berdoa ke hadrat Ilahi... mohon dipanjangkan JODOH kami dan biarlah hanya maut yang memisahkan kami... Jangan sesekali digoncang bahtera kami dengan kehadiran orang ketiga kerna sesungguhnya Ya Allah, Na tidak kuat dan tak akan pernah kuat untuk menghadapi dugaan seberat itu...
Sudah Na tanam dalam hati tatkala akad diakad bahwa lelaki ini milik Na.
Seorang... Ya Tuhan, mohon dijauhi anasir2 yang cuba memecah belahkan ikatan jiwa kami.. Amin ya Rabbal' Alamin.... Insya Allah...

SETAHUN bersama, Na rasa kami telah menghadapi pelbagai perkara bersama.. The ups and downs of life... Yang pahit, kelat, pedih, tajam menikam2 hinggalah kepada peristiwa indah, manis, ceria dan gembira... Semuanya tersimpan dalam lipatan memori kami... Pertelingkahan juga pernah kami hadapi tapi lautan mana yang tidak bergelombang???
Tapi Alhamdulillah, semuanya tak pernah berlarutan... Segala kemelut akan diselesaikan pada hari yang sama (itulah yang sepatutnya).. Jangan diheret permasalahan itu berhari-hari.. Let us forgive and forget... That's what my hubby always say...

Dan disini, tak tahulah sama ada my hubby will read dis or not.. I want you to know that how GRATEFUL I am to have you.. Doa Na, biarlah langkah kami terus seiring, tawa kami kekal senada, hati kami rapat bertaut, kasih kami jitu bersemi.. Dan mohon Na pada Ilahi lagi, tetapkan hati Na untuk kekal menyintai lelaki ini (CUMA LELAKI INI) dan pahatkan jua di hatinya agar terus menyintai Na (CUMA NA SAJA)...

Ayang sayang Abang.. (",)

Na manusia biasa, punya pancaindera kurniaan Ilahi yang boleh mendengar + melihat + merasa + menghidu apa saja yang berlaku di sekeliling Na... Hari demi hari, Na melihat kecurangan lelaki bernama SUAMI juga pengkhianatan wanita bergelar ISTERI.. Jujur, Na pilu melihat semua itu.. Kenapa harus manusia mengikut bisikan Syaitan.. Kenapa dipilih laluan jijik dan hitam itu... Memang Na tidak berada di tempat mereka dan merasa apa yang sebenarnya mereka hadapi hingga membuatkan mereka terjebak dalam permainan kasih di luar... Tapi Na yakin, sebelah tangan di tepuk tak mungkin berbunyi... Wahai kawan2, tolonglah jangan meminjamkan tangan kita untuk ditepuk... Paksikan dalam hati bahwa, ini semua dugaan Ilahi... Buruk atau baik pasangan kita, bertindak mencari yang LEBIH SEMPURNA di luar adalah tindakan singkat yang BODOH dan KEJI.. Kenapa Na begitu emosional? Sebab: Apa buktinya yang kita cari di luar itu LEBIH BAIK dan INDAH dari apa yang kita punya sekarang? Cuba nilaikan, si dia disamping andalah yang SETIA bersama kita from we are ZERO to merely HERO now... Kenapa tatkala kita sudah punya bayang sendiri, si dia yang selama ini menjadi tunjang kejayaan kita trus saja dicampak ke tepi??

Tolonglah, tepuk dada tanya IMAN...

Bukan tepuk dada tanya HATI kerna telah termaktub dalam sejarah, hati merupakan seketul daging yang hitam dan penuh dengan kekotoran... Jadi biarlah Iman yang jadi penentu arah kita sama ada ke kanan atau kiri.. Maaf kerna terlalu emosi malah menitis air mata Na waktu menulis entry nie, terlalu sedih terguris dengan sikap manusia... Langit di sana mungkin lebih biru, tapi adakah birunya akan berkekalan..? Tidakkan akan pudar birunya bila mendung menjelma? Fikirlah...

Berbalik kepada topic asal: anniversary Na yang pertama... Tq hubby for being besides me in the sunny and rainy days... Moga Abang akan terus pinjamkan bahu untuk Ayang...


BISIK BULAN : MEMANG MUDAH UNTUK MEMAAFKAN, TAPI UNTUK TERUS MELUPAKAN ADALAH SESUATU YANG SANGAT SUKAR... LEARN IT.. U'LL FEEL FREE....

Friday, May 22, 2009

KR@BI, HERE I COME!!


ME AND HUBBY WILL GO TO KRABI, THAILAND ON 23/05 - 25/05.. BB SAIF WILL STAY WIF NANI, BAPAK TOK AND MAKSU AT MY HOUSE. THEY ARRIVED YESTERDAY AND WILL STAY IN KL TILL NEXT WEDNESDAY...

SO DARLING SAIF, DON'T BE NAUGHTY...


WILL ABSOLUTELY UPDATE KRABI SPECIAL ENTRY LATER...

HERM, 25/05/09 WOULD BE OUR FIRST ANNIVERSARY....

SO SWEETIE HUBBY, FALLING IN LOVE IS EASY BUT STAYING IN LOVE IS SOMETHING VERY PRECIOUS AND SPECIAL.. THANKS TO BE MY SOULMATE...

me:2 months pregnant...

me: 5 months pregnant


me: 8 months ++ pregnant..


Tuesday, May 19, 2009

H@NDSOME BOY WITH HIS PL@YGYM :)

Semlm balik keje, fetch Saif from his bb sitter's haus dlm kul 7 pm..
Na mandi dulu, basuh pinggan ape yg patut..
Sementara nak tunggu ayam lembut ( br kuar fridge),
nak masak for hubby..
Both Papa and Mama happily playing with Saif..
Letak Saif on his new playgym given by Abg + K.Aliya..
Credit to my bro and sis in law... (",)

Saif senyum2 suke and tercarik2 bunyik loceng2 kat playgym tue..
Sooooo blessed!
Thanks God for the precious gift You gave to me :
HUBBY and BABY...


Lately I noticed that saif loves to play wif Papa MORE than me..
:(
Sebab Papa ade janggut..
Papa slalu geletek Saif ngan janggut tue...
Ketawa besar Saif...


Si gebu Mama nie main ngan Papa sementara Mama cook for dinner..
Tersengih2 dua org tue..
Heheh..


And Papa changed playgym into playtunnel..
Heheh, nape waktu Na kecik2 takde benda tue ek...
Heheh, dulu2 main guli, mainan sket2, teddy bear..
Rasanye takde playgym ni sume...
Saif dah mula ngantuk, dah lama dia main..
Satu si saif ni kalau nak tido, mulalah dia isap jari...

Please Papa, I feel soo sleepy...
I wanna sleep...
Pleaseeee...
Papa letak saif atas his bouncer..
Enjut2 and Zzzzzzzzzzzzzz..
My baby terlena..


And this is the time when Mama be Papa's baby...

Bermanja ngan Papa while Saif tido...

(",)

Wednesday, May 13, 2009

KRONOLOGI LAHIRNYA SAIF RIZQ KE DUNIA...

After 2 months + 3 weeks + 1 days...
Baru la Na berpeluang nak update psl me- admitted, delivered and discharged..
Ok, on the 19th Feb 09, dlm kul 10 lebih we arrived at Hosp Putrajaya..
Unfortunately, ward sume full..
Then my hubby decided to register under FPP scheme..
FPP is FULL PAYING PATIENT means that we have to pay extra
(similar as private hosp) but quiet cheap actually.. :)
All you have to do just fill in the FPP form and pay deposit of RM3000 at prior via cash/credit card ONLY.
They don't have MAYBANK VISA DEBIT card facilities YET..
Oh, before I forget...
Sila amik duit earlier if u guys wanna pay cash as dlm Hosp Putrajaya takde ATM..
Diulangi : TAKDE ATM!
Dah bayar sume, dapat la bilik...

ROOM 12,



EXECUTIVE WARD 5A..



Ok, tgk waktu melawat above, I teringat something..
Kalau u guys masuk Executive Ward, ur hubby + parents can accompany u.
Yes, boleh teman la, tido sama sume..
And the best part would be visitors can visit u 24/7..
Pagi ke, petang ke, malam ke..
Go ahead, no harm..


Ni pics my hubby in front of my ward,
Nie gamba lepas pantang..
Datang balik ward nak amik MC..
Terlupe beb, excited dpt baby!

Close up,
Series cakap, ward ni sangat kemas + bersih + sunyi with the friendly nurses!
I like it!
Tak menyesal la bersalin kat gomen..
Mula2 Na mcm nak nangis sbb org kata gomen ni this, and that..
Pendek kata 1001 keburukan la..
Tapi Alhamdulillah... my own experience is SUPERB!



Satu lagi yg comel,
Sume tag kat sini kaler PINK...
Tgk nama Na tue, baju Na, tag kat tangan pon PINK...

See, tag nama pon pink tau!
Heheh, sooooo cute!!


Nie view from my window..
Nampak car park (senang nak tgk Mama dah sampai blum)
Heheh...
And also can see the Putrajaya lake..



Nie la bilik Na..
Tara, ade TV KECIK + SMALL FRIDGE + ARAH KIBLAT...




Ade CUPBOARD + SIDE TABLE + 2 CHAIRS..
Cukup la, bukannya hotel nak macam2..
Heheh, semalam bilik nie is RM300..


My last "normal" lunch before I start fasting..
Sayur + Sayur + Sayur...
Huhuh...
Yes, of course ade ikan and buah tapi sayur dia tiga jenis..Tak suka2..


Dalam tak suka2 pon separuh nasik Na kerjakan..
Kui kui kui...


Menambahkan getaran di jiwa bila ternampak katil baby + katil nak usung Na gi OT dh siap kat luar bilik....
Ggrrrr (menggeletar)
Nervous campur excited = MENGGELABAH! :)


This is me and my family waiting for the calling time..
Janji kul 2.30 ptg tapi smpi kul 3 belum ade nurse yg panggil..
Dup dap dup dap..
Nasib baik my hubby keep supporting me yang dh takut giler nie..


Around kul 3.20 pm I've been brought to OT..
Then the nurse check my BP, pasang this and that..
Tggu pakar bius datang..
Oooo, Na amik epidural (dipaksa amik xtually) heheh..
If I can choose, I want a GA (head to toe punye bius)..
Tak yah cucuk2...
Maklumla, Na kan penakut...
Nasib baik Na tak nampak jarum Epidural tue, kalau tak...
Heheh, no comment!
Tapi kalau nak jawapan ikhlas + jujur Na..
Series, tak sakit sgt...
Nak kata tak rasa apa pon mcm hebat sgt lak Na nie kan..
Tapi betul la, to those yg takut dgn jarum epidural yg panjang giler tue...

My advice: JANGAN TAKUT.. TAK SAKIT LA KAWAN2...
Heheh...
Tepat pukul 3.49 pm, Saif Rizq dilahirkan...
Heheh, he opened his eyes when the nurse 1st showed to me..
How amazing...
Then, they have to stabilize me in quarantine room..
Takut2 kalau ade complication but thanks God..
Thing goes smoothly...


Pukul 5 lebih, Na dah sampai bilik Na..
And burst into tears when hubby kiss and said , " Saif putih Yang.."
Me looks pale after the long hours of treatment..
Huhuh...


Me hold the "remote" that I can press whenever I feel the pain..
So that, the Morphine can cure the pain...
Pas guna ubat tue, rasa "high".. lalok je...
I won't forget this moment till the end of my life..
Hubby looks extremely excited + happy with the new born baby..
Looka at the way he smiles...




Little prince..

SAIF RIZQ BIN SHAHRUL ZAIRI...

Was born at 3.49 pm and weight 2.87 kg...

Our pride and joy!!


Na benci betul kalau kena drip mcm pic bwh tue..
Sakit tau.. :(
Sebab, kalau slh pusing ke ape ke, bleeding..
Na tak suke..
Na demam on the 21st FEB 09..
Doc ckp kalau tak kebah, tak leh kuar 22nd FEB 09..
Na punye la menggelabah, sbb tak suke dok ward lama2..
Nanti kena cucuk lagi...
I hate jarum!!!
:)

Alhamdulillah, ptg tue gak Na sihat..
Seb bek..
So, I've been discharged on 22nd FEB 09 at 12pm...
Yeaaaaaaaaaaa... yea...
19/02/09, admitted at 11 am..
20/02/09, go through C section at 3.30 pm..
22/02/09, discharged at 12 pm...
Dan, percaya atau tak..
Na terus balik ke Sg Petani, Kedah lepas discharge..
But thinkin of our car is not 'big' comfortable enuff utk muat Na yg br bersalin + hubby + baby saif + Mama + Bapak,
Na decided to borrow kete Maksu and leave our Vios behind..
And Maksu telah bermurah hati meminjamkan Estima + driver to drive us to our hometown..
And after havin lunch at her haus, trus kitorg gerak dlm pukul 3 pm..
Sampai Sg Petani dlm kul 7 pm...
Alhamdulillah, Saif selamat dilahirkan dan balik kampung..
Untuk Na berpantang...
Pics bb Saif on his way to Sg Petani..
Happily sleeping...


video

Monday, May 11, 2009

SEPET@NG DI KLCC..

We both took a leave on 7th May 09.
Xtually, need to settle our passport kat Imigresen Subang Jaya..
Then, decided to bring little Saif to KLCC..
Sbb Mama teringin sgt nak mkn kat Chili's..
This is FIRST TIME bb Saif outing...
Serious tak tipu, 1st time bb Saif gi jejalan...
Here my baby, happily enjoy his ride..
In the red stroller, a gift by Uncle Nizam..
TQ Uncle, bb Saif love RED stroller..


Finally, we arrived at Chili's KLCC.
Tapi ramai sgt so our turn would be after half an hour..
Tgk bb Saif pon nak review menu..
Mcm la dia leh makan... Heheh

Ok, cuba teka benda tersembunyi dlm gambar kat bwh nie...
Heheh, ye betul yg tersembunyi ialah anakku bb Saif..
Dia dah terlena sbb lama sgt tggu nak dpt table..
And unfortunately, x leh bwk msk stroller...
So, tpaksa la bb Saif tdo atas kusyen tue..
Tada...
Saif sleep soundly on the cushion..
TQ for the jeans-gift from Pakcik(my in law)..

Close up sket pipi tembam anak Mama nie..
Cian, cayang Mama tertido kat Chili's ye..

Na order grileed chicken with Mushroom sauce..
(Err, xtually Na tak igt nama penuh dia)
Heheheh...
And my hubby ordered Lamb Shoulder..
Fuh, sedap giler my hubby punye..
Mine is just boleh la...
Baru beberapa suapan, suddenly Saif wake up and merengek..
Tak tahu la sbb dia rasa tak selesa tido atas kusyen or dia ngigau..
Trus Na bwk dia tgk view kat tingkap...
Senyap lak, kalau duduk kang bunyik balik...
Heheh, tapi kami tak berjaya habiskan makanan tue sbb banyak sgt la...

Pas makan, kitorg bwk bb Saif jejalan kat air terjun kat luar KLCC tue..
Waktu nie dia dah mula monyok...
Imagine, kitorg kuar umah kul 7.20 am and at 2pm++, we still at KLCC..
Saif belum dpt enuff rest lagi...

Dan bila muka bb Saif mcm nie...
We decided to go home...
Sian Sayang Mama tue..
Dah penat ye yang..

Masuk je keta..
Little Saif minum susu and...
ZZZZzzzzzzzz....
(",)
Tido dia atas Mama...

BISIK BULAN : INDAHNYA MELIHAT TUMBESARAN ANAK DI DEPAN MATA..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...