Wednesday, November 25, 2009

OSTRICH RACE.. ANYONE?

Kat PD, selain dr makan, minum, lepak tepi pantai..
Papa brought Mama n bb Saif to
:
:
PD OSTRICH FARM!



Masuk around RM 5 rasanya..
Memang banyak la ostrich kat sini...
Suka bb Saif tengok 'burung besar2 ' nie...
:)


Eh, bercinta lak ostrich kat blakang tue...


Bleh feed the ostrich tapi Na tak berani..
Tapi awas ye??
Jangan gi bg makan kat NO FEEDING AREA tau..
Yang tu ostrich otai and ganas!!!



Na takut sbb ostrich tu bising2...
Tapi tetap protect bb Saif..
Biar la Mama yang kena patuk dgn ostrich...
:)
Hehe, jgn silap tau..
Kalau moody, ostrich akan MENENDANG... bukan MEMATUK ok kwn2...


BB Saif nak try pegang jugak telur ostrich tue...


Papa pijak telur...
Kuat ooo, tak terjejas langsung telur tue..
Pantangnya ialah KASUT TUMIT TINGGI..
Jangan buat naya tau gi pijak telur pakai high heels..




Kat farm tue ada mcm2 animals tau...
Rabbit, Goat, Monkey, Birds, Biawak, Ayam serama dan lain2...
Tgk bb saif nak ramas jek arnab tue...


Tue beruk la sayang.. Nape ushar mcm tue??




Inilah "SHOW" nya....
:
:



Pastu ada souvenir outlet,
Dalam tue ada mini museum la...
Tengok bwh, ada rangka ostrich...
Sian....



Telur ostrich terbesar di dunia...
Tue sume telur burung2 lain...
(Sori, tak igt nama)



FYI, telur2 yg ada di farm tue tidak akan ditetas...
Sebab anak ostrich tak leh survive dengan local wheather...
Takleh kena ujan banyak...
N takleh kena gigit nyamuk...
So, semua telur akan dijual utk dimakan...



Jangan lupa try SATE OSTRICH!
Sodap la gak...
Lembut jek isi...
:)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...