Friday, October 16, 2009

JANGAN BUAT BEGINI YE KAWAN2.. POOR TO THE REAL MUM!

Semalam, lepas sidai baju + basuh pinggan + iron baju (some other haus chores)..
Na pon tercongok dpn laptop baca recent updates some fwens...
And sket terlopong + seram sejuk + meremang + takut bila baca rini's blog...
She wrote about dis one PSYCHO lady..
Yang entah dr mana dpt idea to publish other mummy's adorable daughter as hers....????

Jom kita tgk blog si psycho tue ek...

Eeii, seram plak Na bila tingat benda nie...
Last week baru Na baca entry pasal copy2 nie at my SIL's blog...
Nape ada org buat macam nie..
Blog kan untuk kita cerita pasal our OWN life??
Kalau kebetulan topics lebih kurang sama, it's acceptable la kan...
tapi nie, sama sebijik2...
Apa kes??

Tak baik tau....
Ok, back to the PSYCHO lady...
Na kesian sangat dengan MAYA's true MUMMY...

 Kalau Na jadik jurra..
Na nangis!!
:(
Tapi I'm proud with jurra coz she lodge a report to MCMC...
Serve u right wahai PSYCHO lady...
(Even me is not sure how to charge dat lady)
Come on mummy jurra...
Be strong and let ALLAH SWT yg menghakimi dat lady..
Amin....

Tapi dat lady is sooooooo berani...
Ada ka patut she entered a bb contest using bb Maya's pics...

Check it out at :

And the worst part is she WON d contest..
Na sama skali tidak menyalahkan pengajur sbb how will she know dat lady is a PSYCHO yg amik gamba bb org lain and claims as hers???

Dan dat lady SUDAH PON COLLECT hadiah from penganjur...
Aduh...
Sgt berani mati ini pompuan....

Ok, what I learned is...

* Buat watermark kat pics yg uploaded at our blog... (kalau boleh, kat muka) :P

* Jangan dedahkan lokasi + pekerjaan + too much details bout us...

* Rajin2 jengah blog others utk mengetahui berita terkini.. (is dat count?) :)

And what makes me PROUD is all mummies outside there are sooooooooooo concern and keep supporting jurra (the realy mummy of bb MAYA)...
Oh, all mummies are rock!
(",)

4 comments:

senioritasara said...

kesian kan...haih..mcm2 ..pastu bila baca komen2 org kt blog dia siap ada yg doakan anak dia (if ada) mati jatuh bouncer lah.xpasal2 anak dia kena doakan yg buruk2.xberdosa plak tu...mcm2 dunia maya ni...sbb xleh nak verify kan

CIK NANA said...

betul sara.. I cannot sleep semlm... Takut!! Dunia maya penuh dengan uncertain... Kebetulan plak nama d poor girl is MAYA.. :) Tp she is super duper cute kan?? I like!! Hope my 2nd child is GIRL... :) *Search for bb girl's name begins..*

CuTeMiUt78 said...

ish.. kesian sgt.. tak patut kan..
tu la kena jaga2 bila publish kat alam maya ni.. org lain blh ambil kesempatan..

emm pasal pertanyaan nuffnag tu actually kan.. pas kita dah dftar.. nanti akan ada cara camne nak publish iklan kat blog.. na tgk kat nuffnag na ada tak some widget yg utk di copy kat blog..
bila dah copy n paste kan.. so iklan akan keluar kat blog la.. tapi make sure nama blog mesti betul..

CIK NANA said...

cutemiut : tq ek.. sy bdk br balajar! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...