Wednesday, June 3, 2009

THIRD VACCINATIONS FOR BB SAIF..

30/05/09 (Saturday), we went to KPMC, Puchong for an appointment with Peads - DR LOH.. It's for bb Saif's third injection (3 months).. Dan sebagai seorang IBU, beratnya hati Na nak tengok Saif kena cucuk (sebab sedangkan Mama dia pon takut needle...) Tapi it's for ur health sayang.... Jangan takut, Mama ada... Tengok muka bb Saif, muka CUAK jek.. Agaknye dia tahu ke dia nak kena cucuk ek??

Lagi muka nervous bb Saif.. Mama dah tak keruan waktu nie..
Tak sampai hati beb.. Anak nak kena cucuk weh!!
Pas wait for several mins, (quite long actually) nama bb saif been called by the nurse..
And Mama yg over dup dap dup dap...
Doc Loh is sooooooo friendly + soft spoken + gentle... I like!!
Doc bukak baju Saif, cek badan.. No rashes.. Ok jek sume..
Timbang= 6.4kg..
Tinggi = 59 cm..
Ringan jek anak Mama nie.. (",)
And tibalah masa yang ditunggu-tunggu..
Doc letak bb Saif atas tilam...
Pegang kaki bb Saif and..
Uuuwwaaaa....
Nop, he's not the one yg crying but me... Heheh...
Na dah sembunyi blakang my hubby, seriau la...
Tapi yang bestnye, Doc Loh nie mcm pandai jek..
Belum sempat bb Saif bukak mulut, trus dia dukung bb Saif..
So bb Saif macam TERlupa (can be??) yang dia baru pas kena cucuk, trus ketawa sbb Doc agah dia... Err, pelik bin ajaib...
Pas cucuk, tggu ubat and resit sume...
bb Saif ok jek, cuma dia ngantuk..
Dalam keta, bb Saif dah terlena...
Tengok bb Saif tido...
Sian dia, dah la kena cucuk...
:(
Tak suke, tak suke...
Takde ke org yang leh cipta alat yang leh ganti jarum??
Instead of cucuk, tak leh ke just tampal je ke.. ??
So, tolong ek invent sumtin yang leh replace the injection that damn hurt!!
And bb Saif, it's for ur own gut babe...


2 comments:

oneyani said...

semangat je tgk bdn bb saif..xde la ringan pon..geram je tgk tang lengan ngan kaki die..bile la i nk ade baby...hehehe

C!K N@N@ said...

INSYA ALLAH, one day ur turn will come! (",) Best ade bb seniri, leh uli2.. Heheh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...