Wednesday, June 17, 2009

SEL@M@T PENG@NTIN B@RU...

Last Saturday, 06/06/09 (BIRTHDAY BUNA)...Me, hubby and bb Saif attended Leez's wedding reception at Rawang..Bg bb Saif pki topi, takut panas...

Posing dulu sementara nak sejukkan keta..parking takde bumbung..Panas ler...
Saif mcm tak sabar jek nak jejalan..
Sabar Sayang......
Arrived safely in Rawang!
Met Kaabah + Paman, Shazwan + wifey, others..
Makan mmg sodap...
Saif maintain jadik budak baik sepanjang kenuri which I love most!
(",)

Ups, Mama baru puji Sayang..
Dah buat muka kelat...Panas ye Yang?
Kejap yek, kite jumpak pengantin dulu..

BB Saif met the bride..
Aunty Leez in maroon..
Cantik2....

Me + Hubby + pengantin and frenz...
SELAMAT PENGANTIN BARU LEEZ & AZRIN!

Dah lama duduk kat kenuri,
Tengok silat, live band sume..
Me and hubby undur diri..Sebab bb Saif dah mula mengeluarkan bunyi yg kurang enak...
(",)
Look at me:Tried my best to comfort bb Saif...
Ups, anak Mama nie panas yek!
Waktu pegi dressing punya comel, at last tggl sluar kecik jek...
Hai la bucuk Mama...
Dah kenyang, bb Saif tertidur..
And so do I..
Cian hubby drive coang2...
:(


BISIK BULAN :

1) DUNIA INI BULAT - Orang berbudi, kita berbahasa. Orang memberi kita merasa. Kalau kita dijemput utk hadiri kenduri kahwin, kita wajib menghadiri kecuali ada urusan yang tak dapat dielakkan.

2) WHAT GOES AROUND COMES AROUND - Tolonglah kawan2, manusia nie ada macam2. Tak sama. Kalau kita rasa kurang berkenan dengan mekap pengantin ke, baju pengantin ke, pelamin ke, bilik tido ke, hantaran ke ; TOLONGLAH jangan komen2 sesuka hati. Jagalah perasaan RAJA SEHARI. Tentunya semua yang dipilih on her wedding adalah kesukaan dia. Itu hari dia, so just LET IT BE. Tak kiralah baju pengantin hijau macam SHREK ke, baju biru mcm PLKN ke, whatever it is, pls respect the bride&bridegroom... Dan ingat, kalau hari nie kita mengutuk dia, tak mustahil majlis kita akan ditimpa 'musibah'... So, watch out..

3) MAKANAN - Oh, kadang2 benda ni adalah diluar kawalan penganjur. Janganlah dicebik andai nasik termentah, lauk terkurang itu dan ini.. Terimalah seadanya.. Mana ada penganjur yang suka2 jek nak masak nasik biar mentah.. Sian dia, janganlah kata2 kat tuan umah..

4) Jagalah tata tertib diri tatkala menghadiri kenduri kahwin. Seeloknya DOAKAN KEBAHAGIAAN pengantin.. Itu yang paling baik. Daripada kita kutuk majlis dia, baiklah kita doakan agar Allah limpahkan rahmat kat kehidupan baru dia.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...