Tuesday, June 16, 2009

KRABI - PART ONE...

Sebelum meninggalkan anak terchenta di umah ngan Bapak tok, nani and maksu dia, haruslah anakandaku ini dipeluk2.. dicium2..diuli2..mmuuuaaahhhhhh...muuaaahh..kejap jek Mama ngan Papa pegi ye Sayang..:)Dok ngan nani elok2 k?Don't be naughty Sayang...

And Papa pon join the club. Sila abaikan pose yang kurang sopan nie yek..Sebab nak kepit kepala bb Saif actually.. :)Huhuh, Mama nak tinggal anak Mama...Anak Mama macam maintain jek, cool jek...Gut boy!
Sampai LCCT an hour earlier, takut jem.Rupanya jalan smooth jek.Tu yang terover awal lak tue..Lepak la kat Old Town dulu.Minum2 jek..

Me and hubby...Waktu ni dah tingat kat si montel Saif.. :(

Horey, finally..We are on board..

Yieha,we arrived at Krabi International Airport at 1.20pm waktu Thailand.. And kitorang naik van nie balik hotel..

Canggih gak van nie, penuh lampu disco, karaoke set..Sepanjang perjalanan ke hotel, Na tengok dia punya view hampir sama cam Mesia.Pokok nyok, rumah pon mcm kat Mesia jek..
Sampai!!Nie la hotel tempat kitorg bakal menginap.
AO NANG SUNSET HOTEL

Dari my room leh nampak swimming pool yang menggamit..Even Na tak pandai berenang!:)

Nie la bilik kitorang..Ok la, not bad.Most of the furnitures are made by wood..Murah gamaknya kat Thai..Comel jek sume kaler coklat..

Ade lagi wooden chairs, kipas, fridge,TV...

An open air cupboard..Heheh...Siap ada payung lagi bilik nie..:)

Sila tinggalkan barang berharga anda dalam peti besi ini!

Hair dryer??Mcm vacuum cleaner jek.. :)

My hubby rasmi....Sambil tgk tv yang channel dia quite pelik!

My hubby tried his best to start the rental scoot..Punya la lama nak start,lain sket dr scoot kat Mesia.Last2, credit to HAMID, hotel bell boy yang tolong start!TQ HAMID!

Apapon,carik kedai makan dulu.Susahnya kat Krabi nie,susah sket nak carik Halal restaurant..:(

Dah sampai restoran,tgh nak order.Skali masalah bahasa la pulak..Ada sorang jek yang leh converse in English and she needs to cater several customers.Tue yang slack sket ar..Dah la perut lapor!
Setelah menunggu agak lama,sampailah nasik putih,tomyam seafood,sotong goreng tepung,sambal belacan ngan ulam.Series,nie la tomyam yang sungguh sodap!Cayolah cakap den..Kena lak ngan jus tembikai and fresh orange..Fuh, terangkat!Tggu lama sket pon tak menyesal tau..

Ade bunga orkid kat stiap gelas air..Heheh,cumel2..I like.Jus dia sume mmg superb!Tue la tomyam yang sgt sedap tue...

Several minutes later...
LICIN........ :)
Pas makan,kitorang jalan2 sket..Gi survey barang...And me beli topi nie utk pakai gi island hoping esoknye...Pastu kitorg balik hotel utk kemas2 apa yg patut and rest!

FINISH PART ONE....

2 comments:

ayumi said...

mcm best ja nana..tp kena naik skooter ke?

C!K N@N@ said...

tak la, saja jek,adventure sket..takkan kami nak sewa tut tut lak..:)tggu part two,three and sterusnye..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...