Sunday, January 18, 2009

SUMB@NG@N IKHL@S UNTUK P@LESTIN..


Selak-selak paper last wik, nampak muke comel Siti Nurhaliza sumbangkan RM2000 utk umat Islam dia Palestin yg sedang di-ganyang Israel laknat! Nauzubillah.. Dan serta merta jugak Na terlintas utk bukak MURAI portal just bcoz my instinct said that Siti will be condemned regarding her contribution.. And yeah, ade beberapa komen yg kata ...

"Podah, baru beli jam Rm250,000 lebih, derma Rm2,000 jek.. Bla bla bla..."

Dan macam2 lagi la yg dia kena hentam.. Heheh, Na senyum sendiri.. Herm, mcm nie la.. Tgk jam tgn masing2, amik purata la kan satu jam lebih kurang RM500 dan brape anda slalu derma kat org buta tepi jln tue, sure Rm1 @ Rm2 je kan.. Cuma amik calculator, kira tgk nisbah Rm1 : Rm500 harga jam kite tue.. Bukan ke lebih kurang sama dgn nisbah Rm2,000 : Rm 250,000 yg siti derma tue berbanding harga jam dia... (",) Itupon kalau kite derma sbb most of the time, Na percaya kita cuma jalan buat2 tak nmpk dgn si buta tepi jalan tue.. Maka siapa anda utk menghukum Siti.. Heheh, mmg la Na minat Siti tapi tak bermakna tu sbb Na cuba backing dia.. Cuma jentik2 hati kita smua inclusive me myself...


BISIK BULAN : SEBAIK-BAIK DERMA IALAH APABILA TANGAN KIRI SENDIRI TIDAK TAHU BAHWA TANGAN KANAN TELAH MENYUMBANG... :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...