Thursday, April 17, 2014

Optimising life

Orang kata masa muda la nak kerja kuat2.
Cuba apa saja to find what suit you best.
Seronok Na tengok orang yang kerja 8-5 etc tapi in between still juggle buat business or specific hobbies.
Seronok tengok ja la sebab there's no way I can do so.
Kerja yang sedia ada dah cukup utilising much of my time..
Tinggal sket ujung2 travel balik umah, cook, clean, cuddle, play with d lil family.
Kadang2 or selalu sangat fikir bila la boleh resign n happily be a housewife.
Even tahu sgt surirumah is not an easy task.
Entah boleh entah tak nak jadik.
Hehe.

Mudah-mudahan ada rezeki jaga anak2 sendiri.
Amin.

Career wise Alhamdulillah. Makin mature. Tahun ni plan untuk develop the technical n soft skills pulak. Perancangan untuk berhijrah tak berjaya lagi. 'Thanks' boss for the suprise. Your resignation has blew away my plan. Haha. Apapun ni bukan pertama kali jalan Na dapat berbeda dari yang dirancang. Well, that's part of challenges. Hadapi dengan senyuman.

Family wise, we'll take a significant leap this year. I put my 100% faith in hubby's plan. With Allah's will, semoga semua berjalan lancar.

On the other note, can't wait for the upcoming family events. :)

Sunday, April 6, 2014

Menang kereta mazda

Ya. Semalam dan hari sebelumnya. Berturut-turut. Mimpi yg sama.

Apa maksudnya na x ambil serius sgt.

Mgkn ada rezeki tpijak.
.

Monday, March 31, 2014

No mood

Seriously I xde mood today. Selagi I can't take my hands off 'it'.. selagi tu la rasa x senang ni ada.

Grrrr. Why la dis feeling. Pls go away.

Monday, March 17, 2014

Untung atas angin

Salah satu bidang perniagaan yang menguntungkan ialah hartanah.

Seronok na tengok blogger2 muda yg dah ceburi bidang ni and make money.

Setakat ni rumah yang na beli untuk didiami. Bkn untuk jual beli. But I hope one day na akan dpt ceburi bidang ni dan berjaya.

X semestinya trus 3-400 ribu punya rumah. Maybe I can start.with flat first. Then sewakan. At least cashflow terjamin. Insya allah. Smoga dipermudahkan.

Rumah yang na baru beli. Tolak disc itu ini dlm 340k and now harga dah almost 500k. Phew. Dgn tropicana heights yg baru nak naik near to my new house, I wish harga umah na akan trus mencanak naik. Amin.


Friday, March 14, 2014

Hazy day

Take care kawan2.
And stay indoor.
Kalau perlu je keluar k.

Supposed to have mini getaway. Tp kensel la.
Teruk sgt jerebu.
Baik la dok umah.

On mh 370..haish.
Sekali Allah tunjuk kekuasaan Dia.
Terduduk semua.
Ampunkan kami hamba yang lemah.
Tunjukkan jalan.
Berikan kekuatan.
Smoga bertemu jln keluar.
Insya Allah.




Sunday, March 9, 2014

Where zed zaidi & abby abadi are no longer relevant!!

You guys had proven that brain is not required to be a 'president' and 'politician'. To a certain extent.

Stop speculating
Stop sharing silly 'investigation'
Stop blaming
Stop pushing

Keep silence if u have nothing good to say. You just make thing worse!

Just pray for the best. The relevant authorities are doing their job. Following the sop since rules are meant to be obeyed.

Please.
Ya Allah, semua yang berlaku atas kuasa Mu. Permudahkan usaha untuk mencari pesawat tersebut. Amin.


Saturday, March 1, 2014

Family affair

Thn ni insya allah byk percutian family. Atas sebab musabab yang diredhai Allah, maka kami akan kerap bkumpul. Insya allah.

Happy sggh sy. Planning for a short n sweet gateway. Hopefully tercapai. Bln2 bonus ni. Smua utk dikongsi. X kemana kita tanpa restu ibu bapa n keluarga. Maka mari luangkan masa bersama.

Love love love






























Wednesday, February 26, 2014

Struggling between family and work

Anak2 jatuh demam. Prolonged fever I woud say. Almost 2 weeks with flu as well. I took 3 days off since baby sitter also unwell. Bagi baby sitter rehat la. They deserve MC as well.

At the same time I have one policy on my plate to be revised. Bayangkan.

Itu satu perkara yang most career mummy needs to face. Haish. Smoga semua ibu mampu melalui these kinda situation.

Above all, family is my priority while others can wait!

Malam ni plan to bring sufi again to klinik. Tgk apa yg x kena. Mudahan cuma demam biasa.

Letih lately, so ajak hubby to jalan2 sket. Mkn seafood ke. Hehe.

Thursday, February 13, 2014

Rezeki

Tahun ni nampaknya bermula dengan baik. Alhamdulillah. Lepas beberapa siri kekecewaan last year, nampaknya Allah has an obviously better plan for me. And semuanya tertebus satu persatu. Syukur alhamdulillah. All I should do now is KEEP GOING!!!!

Rezeki bukan semata-mata dari segi materialiti. Ketenangan, kebahagiaan, kesihatan also counted in. Overall, that matters most.

I really love these 2 people n I wish their dream will come true. Amin.

Monday, February 10, 2014

Rindu teruk

Haish. Tak boleh tahan ni. Missing the boys soooooo much.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...