Wednesday, January 14, 2015

Occupied

I am so occupied since last month.
Few days in a row I stayed back trying my best to complete the task within the timeline.

And it has taken a toll on me.
Feeling unwell.

When I concentrate more with my job then I will lose the other side which certainly more important.
Huhu.
Bkn senang nak balance kan work vs life.

It's okay nana.
Next month I'll be free like a bird!!

On another note, something great just happened recently just before I give up on that.
Alhamdulillah.
Now it's time for me to make use of it, in a good way.
Pray for us.

Thursday, January 1, 2015

Selendang terkini: Menarik, up-to-date, mampu milik!

*This is an advertorial post..Please scroll down for a new entry*

Melihat sejarah, Nana mula berjinak mengenakan tudung seawal di sekolah rendah namun masih lagi on-and-off basis which bila keluar jalan masih free hair dan cuma bertudung di sekolah. Namun menginjak usia 13 tahun, Nana mula bertudung for good. Alhamdulillah. Kemana-mana, dan dalam apa jua keadaan. Insya Allah. Masih cuba untuk menjadi lebih baik which is bukan hanya menutup kepala, tetapi menutup aurat secara keseluruhannya.

Beruntung dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia, kerana kepelbagaian kaum dan bangsa membuatkan warga Malaysia saling meghormati malah menyokong antara satu sama lain. Sepanjang pengalaman Nana, kelebihan bila bertudung adalah orang ramai akan punya lebih rasa hormat dan Nana rasa lebih selamat. Ini pendapat peribadi Na selari dengan pengalaman bertudung selama 18 tahun and many more years to come, Insya Allah.







Even when I am on my way to work, I can see majority of Muslims in Malaysia are wearing tudung with nice traditional outfit which bring out the originality of Malaysia. Of course in a good way with all those brilliant colourful tudung invention.

Dulu-dulu Nana selalu shopping tudung di Masjid India, Jalan TAR or even PasarKemboja. It was a great experiences looking at all types of tudung available there. Tapi sejak punya anak dua, my ‘me’ time dah makin berkurang and Nana kena bijak mencari alternative untuk mendapatkan tudung terkini tanpa perlu memikirkan tentang masa, parking, traffic jam dan sebagainya.

Boleh tahan hebat jugak evolusi tudung dekat Malaysia ni. Mula-mula tudung bawal, lepas tu shawl Wahida, and then tudung syria, muncul pulak shawl ala2 Dato’ Siti Nurhaliza dan jugak Shila Amzah. Dah tu untuk memenuhi keperluan pemakai tudung, ada pulak tudung instant. Sarung saja and taadaaa, siap! J

Seiring dengan permintaan, terdapat banyak koleksi selendang terkini di pasaran yang dicipta khas untuk golongan pencinta fesyen Muslimah terkini. Kalau ada yang nak cuci mata, it is advisable to browse through koleksi selendang terkini dan boleh terus grab mana yang berkenan di mata, tertarik di hati.

Design cantik, pilihan up-to-date, warna menarik, harga mampu milik…

Hanya di koleksi selendang terkini.

Sunday, December 28, 2014

Tuhan sedang titipkan pesan..

Tahun 2014 merupakan tahun yang penuh dugaan buat Malaysia.
One after another.

Ratusan malah mungkin ribuan nyawa telah terkorban.
Ghaibnya mh370, berkecainya mh17, banjir terburuk di pantai timur n recently, airasia yg x dapat dikesan.

Satu yg pasti..DIA sedang titipkan pesan..dah jauh kita terleka. Maju, membangun,teknologi terkini yada2. Takkan ada satu di muka bumi yang bisa melawan kekuasaan Allah.

Yg tinggal harus pintas sedar dan menjadi lebih baik.
Dari segala segi.

Berbuat baik sesama kita. Air Asia, masa untuk tundukkan sedikit ego yg melangit, tempiaskan sikit rasa simpati. Terharu bila nampak pics ni, MAS u are truly amazing!!!


Thursday, December 25, 2014

Ampunkan dosa kami Ya Allah

Pantai timur hampir tenggelam.
Ada yg terputus hubungan.
Ada yg menanti di atas bukit.
Ada yg berpaut pada dahan.
Ada yg menongkah arus.

Berat mata memandang, berat lagi yg tgh memikul.
Semoga dipermudahkan.
Semoga semunya diberi kekuatan utk berdepan dgn dugaan ini.

Insya allah.
Mohon kasihani kami ya allah.




Thursday, December 18, 2014

Definisi kasih

If u really love someone, guide her or him to the correct path.
You will never go wrong.
Insya allah.

Saturday, December 6, 2014

Merdeka!!!

Alhamdulillah.
Done all pkmc papers!
Yuuhuuu

Of course la happy.
Walaupon rasa i could do better kalau study harder.
Dont care.

At least dah habis!!!
Yea!!!!

Monday, December 1, 2014

My own way of settling down

No moving out and in shall happen any sooner.

None.

We've decided.

Status quo.

Stay in puchong, going to work by car / lrt whichever easier, sending the boys to the existing school,same baby sitter..

Puchong. Puchong. Puchong.

Nampaknya kajang akan jadi our weekend house. �� takpe, till one day. Insya allah.

Tuesday, November 25, 2014

Last day working

Before going for 3 days study leave.
Need to finish all outstanding tasks before off to study.

I am not expecting much.
But at least to study most of the important chapters.
Cant afford to complete the whole module though.
Huhu.
Focus nana focus..


Saturday, November 22, 2014

Salute

Na merasa belajar, bekerja dalam satu masa tahun ni.
Singkat tapi melekat.

Makes me wonder, mampu ke Na go through this?
Boleh pass ke?
Keja boleh siap ke?

I'll work tomorrow.
Pengorbanan kerana tanggungjawab.
Semoga Na ikhlas bekerja.
Semoga ikhlas itu sampai padaNya.
Dan kembali pada Na.
Dalam bentuk redha Ilahi.

Insya Allah.

Those yang sambung belajar sambil bekerja.
You got my respect.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...